Öncesini bilmiyorum… 30 Mart 2014’de yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Gebze Belediye Başkan Adayı olan Yakup Yılmaz ile geçtiğimiz gün gazetemizin tesislerinde gerçekleştirdiğimiz röportaj ile tanıdım. 
Gebze’yle ilgili, kendisiyle ilgili, Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili birçok konuda her röportaj yaptık hem de uzun bir sohbet gerçekleştirdik.
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, kendisi ile gerçekleştirdiğimiz uzun sohbette zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Çok keyifli bir sohbeti var. Farklı bakış açıları ve düşünceleriyle siyaseti, özellikle de belediyeciliği çok iyi bildiğini gösteriyor.
Kendisinin 2014 seçimlerinde seçim kampanyasını yürüttüğü sırada ben vatani görevimi yerine getirmek üzere Erzurum’daydım. 
O nedenle siyasetteki başarısını ve düşüncelerini gözlemleme fırsatını İlçe Başkanlığı döneminde yakalamıştım. Bu sohbetle birlikte de Yakup Yılmaz ile ilgili düşüncelerim tamamen oturdu.
Herkes gibi CHP Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz’da Gebze’nin en büyük sorununun trafik sorunu olduğunu söylüyor. Geçmişte Belediye Başkanlığı yaptığı yerde Kapalı Pazar Alanı Projesi hayata geçirdiğini dile getiriyor. Bir belediye başkanının yapacağı en güzel iş kalıcı eserler bırakmak diyor.
Çokta doğru söylüyor. Bir belediye başkanı hayata geçirdiği kalıcı eserlerle o ilçenin kaderini değiştirebiliyorsa gerçek anlamda o işi iyi yapmış demektir. Yıllar sonra yaptığı bir hizmetten dolayı hala dua ediliyorsa bundan daha büyük keyif ve mutluluk yoktur.
Onun içindir ki halen rahmetli Ahmet Pembegüllü’yü dualarla ve sevgiyle yâd ederiz.
CHP İlçe Başkanı Yakup Yılmaz’ın da bu düşünceyi taşıdığına sevindim. Son yıllarda siyasetin söylemi de, siyasette kirlendi. Bir koltuk kapma yarışıdır gidiyor… Bir makam için insanlar dostlarını ezip geçebiliyor. 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimleri devam ederken, Yakup Yılmaz’a; “İlçe Başkanlığı’na aday mısınız?” sorusunu yönelttik. “Böyle bir şey hiç düşünmedim. Olumlu ya da olumsuz bir karar versem de şuanda işleyen bir süreç var. İnsanları etkilememek adına bunu açıklamazdım. Ama net bir karar vermedim” şeklinde bir cevap verdi. 
Bu söylem bir ilçe başkanının ağzından çıkıyor. Birçok ilçe kongresi öncesi işleyen süreçte bazı kişilerin çıkıp, avaz avaz bağırdıklarını gördük. Delegelere ambargo koymaya çalıştıklarını izledik. 
İşte bu nedenle Yakup Yılmaz’ın bu örnek sözü benim dikkatimi çeken konular arasında başı aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde birçok siyasetçinin önü kesildi. Hiç anlam veremediğimiz bir şekilde istifa ettirildi, görevden alındı. Bunun birçok örneği de var. Bu olay aslında sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nde değil, Türkiye’nin her partisinde var. 
O nedenle özellikle belirtilmesi gereken bir konu var. Yakup Yılmaz’a haksızlık yapmayın!
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981