Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, ODA binasında yaptığı basın açıklamasının ardından meclis üyeleriyle birlikte basına kapalı bir şekilde sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Hisarcıklıoğlu’na KOTO ziyaretin KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın yanı sıra TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul da eşlik etti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yeni kabinede de aynı görevi üstlenecek olmasının Kocaeli için büyük fırsat olduğunu ifade etti.
KOCAELİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Odalar birliği başkanlığı dönemimde Kocaeli’ye on ikinci gelişim. Kocaeli’ye geldiğimde hep dinamik bir şekilde döndüm. Çünkü bu şehir fıkır fıkır kaynıyor. Keşke diğer 80 vilayetimiz de Kocaeli gibi olsa. Türkiye’nin çehresi değişir. Kocaeli’nin ilçeleri dahil olmak üzere göç alan bir il. Bir yerde hareket varsa, canlılık varsa, ticaret sanayi varsa orası göç alır. Yatırım noktasında Kocaeli Türkiye birincisi. Bu yatırımların çoğunluğu da imalat sektöründe yer alıyor. Zaten Türkiye’nin de beklentisi budur. Ayrıca Kocaeli’de bir yılda iş yeri sayısı yüzde 6 artış yaşadı. Bu da Kocaeli’nin ticari hareketliliğini gözler önüne seriyor
KOCAELİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Kocaeli’ye hangi bakanlık yakışır derseniz şüphesiz bu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’dır. Bakan Fikri Işık’la geçmiş dönemde de çok yakın ve güzel çalışmalara imza attık. Yeniden kendisi aynı görevle görevlendirildi. Kocaeli için bu çok büyük şans ve büyük bir fırsattır. Ben Sayın Işık’ı çok uzun zamandan beri tanıyorum. Kendisi bu görevi eksiksiz yerine getirdi. Şimdi yeniden oldukça iyi çalışmalara hep birlikte imza atacağız” dedi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.