İLÇE HABERLERİ Haberleri Tümü

Dilovası’nda kaçak yapıya geçit yok! 

Dilovası Belediyesi ilçede son zamanlarda ortaya çıkan kaçak yapılarla mücadeleye hız kesmeden devam ediyor.  

 Yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 11 kaçak yapı daha önceki gün yıkıldı. 

Daha sağlıklı, estetik ve modern bir şehir oluşturmak adına çalışmalarını sürdüren Dilovası Belediyesi, yasal ve hukuk çerçevesinde uygun olmayan tüm kaçak yapıların ortadan kaldırılması konusunda mücadeleden taviz vermiyor. Kanun dışı tüm yapılarla ilgili ince eleyip sık dokuyan ve denetimleri sıklaştıran belediye ekipleri, uygunsuz yapılarla ilgili önceki gün 11 kaçak ahır ile ilgili olarak yıkım gerçekleştirdi. 

Tavşancıl ve Mimar Sinan Mahalleri çevresinde bulunan 11 tane ahır, içerisinde bulunan hayvanlar tahliye edilerek güvenlik önlemleri eşliğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan yıkıldı. 

KAÇAK YAPIYLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK 

Vatandaşları kaçak yapı konusunda duyarlı olmaya davet eden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir  "Kaçak yapılarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Kaçak yapıya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Halkımız bilsin ki yasalar bunu gerektiriyor. Bu yüzden herhangi bir inşaat, ya da yapı yapmak isteyen vatandaşlarımızdan ricam; çalışmalarına başlamadan önce mutlaka Belediye İmar İşleri Müdürlüğümüze müracaat etsinler ve gerekli olan tüm yasal prosedürü başlatsınlar. Aksi halde bu durumda hem vatandaşımız, hem de bizler vicdanen üzüntü duyuyoruz. Kaçak yapı ile mücadelemiz belirlenen yıkım programı dâhilinde devam edecektir" dedi. 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz