GENEL Haberleri Tümü

Belediye Başkanları Başarılı Mı?

Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz.

 Zaman hızla geçiyor, erken genel seçimin tartışıldığı bu dönemde, yerel seçimler üzerinden yıllar geçti. Başkanlar üçüncü yılına girdiler.

46 yıllık gazeteci ve belgeselci olarak, bana göre en zor meslek insan idare etmek. Belediye başkanlarının işi gerçekten çok zor. İnsanları idare etmek, mutlu etmek ve hizmet yapmak gerçekten çok zor.

Birçok belediye başkanı tanıdım, birçoğunun anılarını dinlediğimde de şaşırdım.

Belediye başkanlığı gerçekten ömür törpüsü, keşke tüm belediye başkanlarımız hatıralarını yazıp, geleceğe bilgi, belge bırakıp, deneyimlerini gelecek başkanlarla paylaşsalar.

Kocaeli siyasetinin duayen ismi, geçmiş dönem Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu ile başkanlığa veda ederken yaptığımız söyleşide hatıralarınızı yazdınız mı? soruma keşke yazsaydım diyerek, hayatında ilk kez keşke dediğini söylemişti. Bende kendisine şimdiden itibaren yazın demiştim. Bana göre bütün siyasiler hatıralarını yazmalıdır,  tıpkı Kemal Sunal’ın Deli Kaymakam filmindeki hatıralarını yazdığı gibi.

Kocaeli Halkı Mutlu mu?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, başkanlık seçim sloganında amacımız Kocaeli halkını mutlu etmek sloganı ile yola çıktı.

‘Mutlu Şehir Kocaeli’ sözü çok güzel, mutluluk çok önemli. Herkes mutlu olmak için çalışıyor ancak insanlara sorduğunuzda hayatlarından memnun değil, mutsuzlar.

Herkesin beklentisi çok yüksek. Hiç kimse kendinden daha aşağıya bakmıyor. Hiç kimse elindeki ile yetinmiyor. Gözümüzü hırs bürümüş. En acısı, insanlar üretmeden kazanmak, çalışmadan geçinmek için ne gerekiyorsa yapıyor. Her şeyi devletten bekliyoruz.

Böyle bir ortamda mutlu insan bulmak çok zor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Bey, gerçekten kendine çok zor bir hedef koymuş.

Geçtiğimiz günlerde Gebze’de yaptığı konuşmada yine mutluluktan söz etti. Sayın Başkanın konuşmasından kısa not özetini sizlerle paylaşmak istiyorum.

VATANDAŞIMIZI MUTLU ETMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Gebze Belediyesi tarafından açılan Güzide Sosyal Tesislerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada Gebze Hünkar Çayırı ve Kışla Millet Bahçesi ile ilgili önemli bir konuşma yaptı. Başkan Büyükakın, ‘Kocaeli halkını mutlu etmeyi hedefliyoruz.’ Dedi.

Başkan Büyükakın’ın açıklamalarında şunları söyledi;

“...Öncelikle sizlerle böyle güzel bir mekanın açılışında bir arada olmak keyif aldığımı belirtmek isterim. Gebze tarihiyle çok güzel bir yer, her geçen gün Gebze’mizin daha da güzelleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Hem ilçe belediyemiz hem de büyükşehir belediyemiz Gebze’nin her tarafında çalışmalarını sürdürüyor. Bu tür mekanlar özellikle sosyal yaşamın güzelleşmesi için önem arz ediyor.  Geçtiğimiz günlerde burada parkta oturan emeklilerimizin de çay içmek için bir yer isteği olmuştu. İnşallah Zinnur Başkanımız da çok yakın bir sürede o hizmeti bu parkın içinde gerçekleştirecek. Gebzeli hemşerilerimize hizmet üretmeye vatandaşımızın azami derecede mutlu olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

ŞEHRİN HER NOKTASINA DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

Metro inşaatımız sesleri duyuyorsunuz hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 2023 yılında Gebze ve OSB arası hizmete alınmış olacak. Metro bittiğinde günde 55 bin araç trafikten çekilmiş olacak. Büyük bir heyecanla takip ettiğimiz bir başka projemiz de Hünkar Çayırı mevki. Burayla ilgili çalışmalarda tamamlandığında tarihi dokusuyla Gebze’ye renk katan bir yer halini alacak. Bunun yanında Ballı Kayaları çalışıyoruz, trafikle ilgili cadde düzenlemeleri yapıyoruz. Yani gece gündüz demeden bu şehrin her noktasına dokunmaya çalışıyoruz. Tek amacımız sizlerden aldığımız emaneti en iyi şekilde hizmete dönüştürmek sizlere daha iyi hizmet edebilmek. Bu Güzide merkezimizin Gebze’mize hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçenleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

*** 

İnsan Nasıl Mutlu Olur?

Dünyada en zor meslek, insan idare etmek ve insanı mutlu etmektir.

Sayın Başkanında ifade ettiği gibi 81 ilin bir yansıması olan kozmopolit bir Kocaeli’yi yönetmek ve insanlarını mutlu etmek çok daha zor.

Kocaeli’de yaşayan 2 milyona yakın insanın farklı istek ve beklentileri var.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilk akademisyen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde yetişmiş, vali olarak devlet tecrübesi yaşamış ve daha sonra çalıştığı belediyesine seçilmiş bir yönetici.

Kocaeli halkının, doğal olarak Başkan Büyükakın’dan büyük hizmet beklentisi var.

Tahir Başkan’ın gerçekten işi zor. Tahir Bey’in başarısı Kocaeli’nin başarısı olacak. İstek ve arzumuz, Sayın Başkanın başarılı olması ve insanları mutlu etmesi.

Belediye başkanları 2,5 yılı tamamladı, son yarı dönemlerine girdiler.

Başkanlar, başarılı olup olmadıklarını analiz edip, öz eleştiri yapmalı.

Zaman hızla geçiyor…

Göz açıp kapayıncaya kadar 5 yıl biter.

***

Hünkar Çayırı Güreşleri, Fatih Bilim ve Teknoloji Festivaline dönmeli.

Gebze Belediyesi’nin düzenlediği 26. Geleneksel Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri 18 Eylül Cumartesi günü saat 10:00’da Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı’nda düzenlenecek.

Gebze Belediyesi bize de davetiye gönderdi.

Hünkar Çayırı’ndaki pehlivanlık güreşlerinin kapsamı genişletilmeli. Güreşler kapsamında bilim ve teknoloji etkinlikleri de düzenlenmeli.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın bilim, teknoloji, edebiyat ve sanattaki hayatı, güreşler kapsamında ön plana çıkartılıp, Fatih’in hayatı gençlere rol model olarak anlatılmalı.

Birçok TV kanalında yayınlanan Devri Alem Belgesel programı www.devrialem.tv olarak hazırladığımız Fatih’in Gençlere Rol Model Hayatı belgeselimizin linkini sizlerle paylaşıyorum.

https://m.youtube.com/watch?v=LiJHCzXLrh4

Hünkar Çayırı Güreşleri ile ilgili Gebze Belediyesi tarafından yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyorum;

Gebze Belediyesi’nin gelenekselleşen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri bu yıl da Kırkpınar’ın başpehlivanlarını ağırlayacak. 18 Eylül Cumartesi günü 10:00’da başlayacak müsabakalarda başpehlivanlar şampiyonluk için kıran kırana mücadele edecek. Bu yılki Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’ne güreş severlerin yakından tanıdığı başpehlivanlar Ali Gürbüz, Fatih Atlı, Recep Kara, Şaban Yılmaz, İsmail Koç, Faruk Akkoyun ve Orhan Okulu katılacak. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tüm Gebzelileri Hünkar Çayırında gerçekleşecek Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’ndeki kıran kırana geçecek mücadeleleri izlemeye davet etti.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz