YAŞAM Haberleri Tümü

Lezzet Tutkunlarının Hayran Olacağı Enfes Tarifler

Kekler, pastalar, tatlılar, kurabiyeler ve daha birçok lezzet arkadaş toplantılarının vazgeçilmez tatlarındandır.

Lezzet Tutkunlarının Hayran Olacağı Enfes Tarifler 

 

Kekler, pastalar, tatlılar, kurabiyeler ve daha birçok lezzet arkadaş toplantılarının vazgeçilmez tatlarındandır. Halk arasında altın günü olarak da ifade edilen bu keyifli toplantılar, envai çeşit lezzetleriyle meşhurdur. Değişik makarna tarifleri ve salata çeşitleri de bu özel günlerin olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alır.  

Farklı tatları denemeyi sevenler için degisiktarifler.com birbirinden özel tarifleri beğeninize sunuyor! İşte, marjinalliğiyle ve lezzetiyle dikkat çeken ve arkadaş toplantılarınızı daha keyifli hale getirecek değişik tarifler…  

 

Tatlı Krizlerinin Olmazsa Olmazı: Pasta Tarifleri 

 

Tatlı denildiğinde akla ilk gelen seçeneklerden biri hiç şüphesiz pastalardır. Damakta bıraktığı harika tatla unutulmaz olmayı başaran pastalar, genellikle geri çevrilemeyen lezzetler arasında yer alır. Pastane vitrinlerinde ilgi odağı olmayı başaran değişik pasta çeşitleri, evde de kolaylıkla yapılabilecek tariflerdir. Pasta yapmaktan büyük keyif alanlar için yapımı pratik, lezzetli birçok tarif bulunur. İşte, tatlı krizlerinin üstesinden gelecek, pastane lezzetlerini aratmayacak muzlu rulo pasta tarifi... 

 Muzlu Rulo Pasta Tarifi: Pastane ve kafelerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan muzlu rulo pasta, kolay yapımı ve enfes tadıyla lezzet tutkunlarının büyük beğenisini kazanıyor. -Muzlu rulo pasta pandispanyası için gerekli malzemeler şunlardır; 4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı su, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilya ve  1 paket kabartma tozu. - Muzlu rulo pastanın kreması için gerekli malzemeler; 3 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 paket vanilyadır.Muzlu rulo pastanın içi için 2 adet muz, üzeri için ise 2 adet toz krem şanti ve 2 su bardağı soğuk süt kullanılır. 
Muzlu Rulo Pastanın Yapılışı: Pandispanyanın hazırlanması için toz şeker ve yumurta krema kıvamına gelinceye kadar mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpılır. Ardından su ve vanilya eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Elenmiş un ve kabartma tozu da malzemelere eklenerek karıştırılır. Hazırlanan pandispanya karışımı, yağlı kağıt serilen fırın tepsisine aktarılarak üzeri spatula yardımıyla düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir. Pasta kreması için; un, toz şeker, süt, vanilya ve buğday nişastası bir tencereye aktarılır. Ve kısık ateşte muhallebili kıvamına gelene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Pastanın üzeri için; süt, toz krem şanti ile mikser yardımıyla karıştırılır ve 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Pişen pandispanya fırından çıktıktan sonra 15 dakika bekletilir ve fırın tepsisinden alınır. Pandispanya sarıldığında iç kısmına gelen yüzeye krema spatule ile güzelce yayılır ve muzlar pastanın ortasına bütün olarak yerleştirilir. Pandispanya yağlı kağıttan alınır ve rulo şeklinde dikkatlice sarılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine krem şanti sürülür. Hazırlanan pasta en az 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun! 

 

Acil Durum Toplantıları için Değişik ve Pratik Kek Tarifleri 

Ani gelen misafirler için pratik hazırlanabilen kek tarifleri hayat kurtarıcı niteliktedir. Tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenlerin çok seveceği, pratik bir şekilde hazırlanabilen değişik kek tarifleri sadece acil durum toplantılarında değil, gündelik olarak da büyük ilgi görür. Degisiktarifler.com, yapımı kolay lezzetli kek tarifleriyle başarılı ikramlıklar hazırlamanıza öncülük ediyor.  

 

Kolay Kek Tarifi: Kısa sürede pratik bir kek hazırlamak isteyenler için harika bir tarif daha! Kolay kek tarifi için gerekli malzemeler şunlardır; 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 – 3,5 su bardağı un.  

Kolay Kek Tarifinin Yapılışı: İlk olarak yumurtalar ve toz şeker bir kabın içerisinde kremamsı kıvama ulaşıncaya kadar mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Ardından malzemelere sıvıyağ ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek güzelce karıştırılır. Spatula yardımıyla tüm malzemelerin harmanlanması sağlanır. Kek hamuru, yağlanmış bir kek kalıbına aktarılır. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Kek piştikten sonra oda sıcaklığında soğutulur ve servis edilir. Afiyet olsun!  

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz