SPOR Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Şehit acısı

 Ülkemizdeki terör olayları devam ederken, gencecik yavrularımızı şehit veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde haince kurulan bir tuzak sonrası şehit olan askerlerimiz. 8 gencecik fidan. Bir tanesi Kocaeli’nin Derince İlçesi’nde yaşıyordu. Türkiye’nin her yerinde acı ve gözyaşı var. Ateş elbette ki düştüğü yeri yakıyor. Fakat her şehit haberi duyduğumda yüreğim burkulur, içim acır. Bende bir şehit torunuyum. Benim Dedem, Babamın babası Kandazoğlu İbrahim, Babam daha ana karnındayken birinci cihan harbine gidip 28 yaşında şehit olmuştu. Babam yetim olarak dünyaya gelmiş, rahmetli halamdan ve Babamdan Dedem İbrahim’in nasıl savaşa gittiğini ve bir daha nasıl dönmediğini defalarca dinleyerek büyümüştüm.

Annemin babası Şerefoğlu Mustafa ise Sarıkamış Savaşına katılıp, burada esir düştükten sonra 12 sene Sibirya’da esir kalıp, Türkiye’ye döner, Annem, dedem savaştan döndükten sonra ilk dünyaya gelen evladıdır. Ben dünyaya gelmeden bir yıl önce 1959 yılında Dedem Şerefoğlu Mustafa’da vefat etti. İki dedemi de görmedim. Hiç ‘dede’ diyemedim. 
DERİNCELİ ŞEHİDİMİZE VEFA BORCU
Geçtiğimiz gün Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki yolun emniyetini sağlamakla görevlendirilen askerler, devriye görevine çıktı. Askerlerin bulunduğu zırhlı araç, dün 14.10 sıralarında tuzağa düşürüldü. Teröristler, önceden yol kenarına yerleştirdikleri el yapımı bombayı askerlerin geçişi sırasında patlattılar. Yol kenarına savrulan zırhlı araçta bulunan Uzman Çavuş Hakan Aktürk, Uzman Erbaş Ferdi Gerekli, Uzman Erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M. Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı şehit oldu. 
Şehitlerimizden Emre Kaan Arlı aslen Samsunlu. Kocaeli’nin Derince İlçesi’nde yaşıyordu. Arlı’nın şehit haberi Kocaeli’yi yasa boğdu. Cenazesi geçtiğimiz gün Kocaeli’ye getirildi. Bende şehidimize olan vefa borcumuzu ödemek ve son görevimizi yerine getirmek, cenazeye katılmak üzere bulunduğum Karadeniz Sahillerinden yola çıktım. Derince’ye vardığımda trafik oldukça sıkışıktı. On binlerce insan şehidimize vefa borcunu ödemek ve son görevini yerine getirmek üzere Derince’ye gelmişti. Derince’de ki trafik yoğunluğu nedeniyle cenaze törenine katılamasam da araçtan şehidimize dua ettim.  
ON BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI
Siirt’in Pervari ilçesinde, terör örgütü PKK’nin kurduğu hain pusuda şehit olan 23 yaşındaki Derinceli Emre Kaan Arlı, on binlerce vatandaşın eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Siirt’te terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülerek bombalanan aracın içerisinde şehit olan sekiz askerden biri de Derince’nin Yenikent Mahallesi’nde ikamet eden 23 yaşındaki Jandarma Er Emre Kaan Arlı’ydı. Arlı ailesinin ocağına düşen ateş tüm Kocaeli’yi derinden etkiledi. Acı haberin aileye ulaşmasıyla birlikte Derince’de adeta yas ilan edildi. Bütün ev ve iş yerleri ve araçlar Türk Bayrakları ile süslenirken herkesin içinde ise hüzün vardı.
Arlı’nın şehit haberini alan acılı ailesi cenazeyi almak üzere Siirt’e gitti. Siirt 3.Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen askeri törenin ardından şehit Emre Kaan Arlı’nın cenazesi askeri uçakla Kocaeli Cengiz Topel Askeri Havalimanı’na indirildi. Burada cenaze aracına alınan Arlı’nın cenazesi askeri konvoy eşliğinde Derince Yenikent Mahallesi’nde bulunan evinin önüne getirildi. Şehidin na’şının evinin önüne gelmesiyle birlikte vatandaşlar gözyaşlarına boğularak teröre lanet sloganları attı.
30 yıldır araştırmalar yaparak belgeselleştiren bir gazeteci olarak, bir şehit torunu olarak şehitlerimiz ile ilgili yüzlerce makale, onlarca belgesel hazırladım. Bir şehit torunu olarak bu konuyu gündeme getirmeyi üzerime düşen bir borç, bir vefa olarak görüyorum. Bu nedenle; Çanakkale’den, Yemen’e, Sarıkamış’tan, Güneydoğu’da şehit verdiğimiz atalarımız ve kardeşlerimiz ile ilgili birçok makale kaleme aldım. Cephelerde şehit düşen atalarımızın, teröre kurban verdiğimiz Kocaelili yavrularımızın isimlerini araştırarak yetkili birimlere ilettik. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun özel ilgisiyle Gebze Beylik Dağı’nda şehitlerimiz için fidan dikildi. Beylik Dağı, Şehit Dağı oldu. Gebze ve Köyleri'nin şehit listesi ile ilgili kaleme aldığım yazıyı http://www.belgeselyayincilik.com/ismail-kahraman/makale-arsivi/makaleler/yil2011/ekim/gebze-ve-koylerinin-sehit-listesi adresindeki linkten sizinle paylaşırken, daha önce şehitlerimizle ilgili kaleme aldığım yazıları www.belgeselyayincilik.com adresinden okuyabilirsiniz.  Ayrıca şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek için hazırladığımız belgeselleri www.kocaeligebze.tv ve www.belgeselyayincilik.com adresinden izleyebilirsiniz. 
Evet, Türkiye güçlü bir ülke. Terörle hiç sonuca ulaşılmaz. Türkiye’ye silah doğrultan terör örgütleri, özellikle terör örgütü PKK’nın tamamen yok olması için ciddi adımlar atılmalı. Türkiye artık piyonlarla değil, PKK’yı destekleyen ülkelerle ilgili de bir çalışma başlatmalı. Hepimiz bu ülkeleri iyi biliyoruz. Artık uyanık olmalıyız. Terörün bitirilmesi noktasında herkese büyük görevler düştüğünü bir kez daha söylerken, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz