GÜNDEM Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - 12 Eylül darbesi ve terör

Zaman ne de hızlı geçiyor. 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden tam 35 yıl geçti. 12 Eylül darbesini yakından takip etmiş üstelik o dönemde asker ocağında bulunmuş bir kişi olarak, bugüne kadar darbeler ile ilgili birçok yazı kaleme aldım. 28 Şubat darbesi ile ilgili Saadet Partisi’nin merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile yaptığımız söyleşinin yankıları halen devam ediyor. 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerini Gebze’de gazetecilik yaparken yaşamış birisi olarak darbelerin ülkemizde ciddi zararlar verdiği ve yıllardır geçmeyen izler bıraktığını söyleyebilirim. 
Evet, herkesin de söylediği gibi ‘Darbeler ülkeleri 50 yıl geriye götürür’ Bu söz belki de darbeler için kullanılmış en anlamlı ve her şeyi özetleyen bir söz. Üzerinden 35 yıl geçmesine rağmen ülkemizde derin izler bırakan 12 Eylül darbesi bunlardan bir tanesi. 12 Eylül darbesini eleştiren tüm siyasiler acaba neden 12 Eylül anayasanı değiştiremediler. Bunu çok iyi sorgulamak gerekiyor. Anayasa değişikliği 7 Haziran seçimleri öncesi yine gündemdeydi. 12 Eylül den sonra birçok iktidar göreve geldi. Tek başına parti kuranlar Özal’dan Erdoğan’a Demirel’den Ecevit’e birçok güçlü iktidar göreve gelmesine rağmen, 12 Eylül’ün izlerini taşıyan anayasayı değiştiremedi. Acaba neden? Siyasiler kendini bir çek etmeli ve sorguya çekmelidir.
60 ihtilali ve Menderes’in idamının üzerinden tam 55 yıl geçti. 60 ihtilalinin bile birçok izi yasa ve yönetmeliği halen yürürlükte. 60 ihtilalinin izleri bile silinemedi. Medyamız darbeler ile ilgili ahkâm kesiyor. Darbe olduğunda ilk şakşakçılar maalesef medya mensupları. Medyacılarımızda kendilerini sorgulamalı, nerede hata ettiklerini irdelemelidirler.
Bugün Basın ilan Kurumu diye çok önemli bir medya kurumumuz var. Bu kurum 1961 yılında darbe yönetimi tarafından kanun kuvvetinde kararname ile kuruldu. Halen bu kanun ile Basın ilan Kurumu hizmet vermekte. 4 yıl seçilmiş genel kurul üyesi olarak Basın İlan Kurumunda görev yaptım. Kurumun kendisini yenilemesi, 60 darbesinin tortusundan kurtulması gerektiğini savunan bir gazeteciyim. Medyamız Basın ilan Kurumunun günün şartlarına uygun hale getirilebilir konusunu da irdeleyip Basın İlan Kurumunu 60 darbesinin izlerinden kurtarması gerekiyor.
DARBELERLE İLGİLİ NE YAZMIŞTIM?
Darbeler ve ihtilaller ile ilgili birçok kaleme aldım. Bu yazılarım halen internet sitelerinde yayınlanmakta. Yazıların tümünü www.gebzegazetesi.com ve www.belgeselyayincilik.com sitelerinden okuyabilirsiniz. 
28 ŞUBAT DARBESİ VE ERBAKAN’IN VEFATI! (04/18/2015)
Yıl dönümleri çok önemli. Geçmişi hatırlamak ve geleceğe ibret nazarı ile bakmak gerekir. Yıl dönümleri bunun için önemli bir fırsat. Siyasi tarihimizin son 50 yılında iz ve eser bırakan bir lider Prof. Dr. Necmettin Erbakan. Vefatı ve 28 Şubat darbesi aynı güne rastlamakta. Bu gerçekten önemli bir durum.
Devamı için http://www.belgeselyayincilik.com/ismail-kahraman/makaleler/28-subat-darbesi-ve-erbakanin-vefati
27 MAYIS DARBESİNİN ARDINDAN (06/02/2014)
27 Mayıs çok şey ifade eder Türk Demokrasi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi için. 27 Mayıs, bir darbedir, bir ihtilaldir, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı işlenmiş bir cinayet ve Türkiye halkının seçtiği başbakanın ve Bakanlarının idam edilmesi demektir. Benim hayatım için ayrı bir anlam ifade eder.
Devamı için http://www.belgeselyayincilik.com/ismail-kahraman/makaleler/27-mayis-darbesinin-ardindan
ÖMRÜMÜZ DARBE TARTIŞMALARI İLE GEÇTİ (05/21/2014)
Askeri savcılığın dünkü açıklaması önemliydi. Genel Kurmay’da hazırlandığı iddia edilen “Belge” tartışması ile  en güzel iki haftamız boşuna geçti. Belge ister  gerçek ister sahte olsun, bana göre bu belgenin hiç bir önem ve değeri yok.
Devamı için http://www.belgeselyayincilik.com/ismail-kahraman/makaleler/omrumuz-darbe-tartismalari-ile-gecti
DARBE DÖNEMİNDE GAZETECİ OLMAK (07/15/2013)
Türkiye’de darbe dönemi Mısır’da ki darbeyle yeniden konuşulup tartışılıyor. İki darbe, bir muhtıra, bir post modern, bir de e-muhtıra dönemi yaşamış bir gazeteci olarak darbe dönemiyle ilgili zaman zaman yazılar kaleme alıyor ve anılarımı sizlerle paylaşıyorum.
Devamı için http://www.belgeselyayincilik.com/ismail-kahraman/makaleler/darbe-doneminde-gazeteci-olmak
TERÖR NE ZAMAN BİTECEK?
Evet, darbelerle ilgili daha önce kaleme aldığım yazıları sizlerle paylaştım. 80’li yıllarda sağ-sol tartışmalarıyla başlayan süreç ülkemizde derin izler açılmasına neden olmuştu. Bugün ise bazı güçler ve provokatörler aynı sistem ile bu sefer Türkiye’de bir TÜRK – KÜRT çatışması başlatarak ülkemizi iç savaşın içerisine sokmaya çalışıyor. 
Son günlerde ülkemizin hemen hemen her yerinde yaşanan olaylarda görüyoruz ki, ülkemizde Suriye gibi, Irak gibi, Mısır gibi çatışma ortamı yaratılmak isteniyor. 
Birçok ülkenin destek verdiği açıklanan PKK terör örgütü hain planlarını bir bir devreye sokarak askerlerimizi, polisimizi şehit ediyor. Yetkililer bu örgüt ile ilgili gerekli çalışmaları yaparken, ben bir kez de bu köşeden sesimizin ulaştığı herkese seslenmek istiyorum. Yakmak, yıkmak çözüm değil. Önemli olan yapıcı olmak. Bu sağduyu ve duyarlılık çerçevesinde sorunlara yaklaşmalı bu konunun çözümü noktasındaki görüşlerimizi yetkili mercilere iletmeliyiz. Lütfen bizleri iç savaşın eşiğine getirmek isteyen güçlere izin vermeyelim. 
Evet, bu süreçte herkesin dikkatli olması ve yaşanan olayları iyi analiz etmesi gerekir. Bu düşüncelerle tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, hepinizi şehitlerimiz için bir Fatiha okumaya davet ediyorum. 
MALAKA BOĞAZI’NDA DEVR-İ ALEM
220 milyon Müslüman nüfusu ile Dünya'nın en fazla Müslüman nüfusuna sahip ülkesi olan Endonezya başta olmak üzere bölgedeki ülkelere İslam güneşinin yayıldığı Malaka Boğaz'ında Devri Alem programı olarak belgesel çekimlerimize devam ediyoruz. Tarih ve Kültür tarihimizi bu bölgede araştırmaya devam ediyoruz. 




Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz