GÜNDEM Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Erdoğan ve Davutoğlu’nun Gebze ilgisi

Kuruluş günlerine geri dönmeye çalışan ve 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde anlamlı bir mesaj vermeye çalışarak sloganını ‘İlk günkü aşkla’ şeklinde belirleyen AK Parti’nin Kocaeli teşkilatları önümüzdeki hafta Gebze’de düzenlenecek mitinge kenetlenmiş durumda. Kocaeli’de oluşturulan bir komisyon miting için hummalı bir çalışma başlattı. Mitinge olacak katılım, Gebze’de o gün alınacak trafik önlemleri, afişler, sahne, ses sistemi… AK Parti Kocaeli Teşkilatları miting için her şeyin hazırlığını yaparken, yaklaşık 40 yıldır gazetecilik ve belgesel programcılığı yapan birisi olarak AK Parti’nin kuruluşundan bugüne Gebze’de düzenlediği miting ve geniş çaplı yaptığım araştırmaları tarihe not düşmen adına bugün sizlerle paylaşmak istedim.
14 Ağustos 2001 yılında kurularak esen rüzgârla kuruluşundan 1 yıl sonra 3 Kasım 2002 yılında tek başına iktidara gelen AK Parti’nin temelleri Gebze Eskihisar’da bulunan Atabay Otel’de atılmıştı. Şuanda aktif görevde olan ve olmayan birçok önemli isim dönemin genel başkanı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Eskihisar’da uzun bir toplantı yaparak AK Parti’yi kurma kararı almışlardı. Gebze’nin AK Parti’nin kuruluş tarihinde büyük önemi vardır. 
Partinin kurulmasının ardından çalışmalara başlayan AK Parti kurmayları ilk mitingi de yine Gebze’de düzenleme kararı almış, dönemin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda iddialı ve coşkulu bir konuşma yapmıştı. 11 Ekim Cuma günü Saat: 16.00’da Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Gebze Belediyesi önündeki büyük sahnede Gebzelilere seslenen Sayın Recep Tayyip Erdoğan aynı meydanda daha önce Gebze’ye il sözü veren genel başkanları eleştirerek, “Ben il yapmayacağım. Ama yerinden yönetim sözü veriyorum” demişti. 
AK Parti’nin bu sözlerle başlayan Gebze ilgisi, daha sonra dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık Gebze’ye gelmesi ile devam etti. Bazen miting için, bazen toplu açılış için, bazen de bakanları ile birlikte Gebze’ye ziyarete gelen Erdoğan yaklaşık 10 kere Gebze’ye çeşitli nedenlerle gelmiş bulundu.
GEBZE BÖLGESİ DAVUTOĞLU’NDAN İL MÜJDESİ BEKLİYOR
Parti liderleri ve devlet adamlarının bir bölgeye gelmesi çok önemli. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Gebze mitingini önemsiyorum. Gebze bölgesi sadece Kocaeli’nin bir ilçesi değil, sanayi kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, TÜBİTAK, Gebze Teknik Üniversitesi, TÜSSİDE, TSE gibi önemli kurumları içerisinde barındıran Darıca, Çayırova, Dilovası ve Gebze ilçeleri her bakımdan çok önemli. AK Parti’nin bu ilçelere seçilme şansı yüksek yerden sıralama vermemesi büyük bir eksiklik. Bu eksikliğin AK Parti Genel Merkezi farkına varmış olacak ki Sayın Davutoğlu Gebze’ye getiriyorlar. Sayın Davutoğlu’nun Gebze’de yapacağı konuşmalar ve vereceği müjdeler çok önemli. 
Sayın Cumhurbaşkanı Gebze’ye il sözü vermedi ama bana göre Gebze’nin dört ilçeye bölünmesi en az il olmak kadar önemliydi. Gebze, geleceğin ili olma alt yapısı dört ilçeye bölünerek oluşmuş oldu. Ben tüm kurum ve kuruluşları buradan tarihi bir göreve davet etmek istiyorum. Resmi ve özel her kurum Gebze bölgesi ile ilgili ciddi bir rapor hazırlayarak Başbakan’a sunmalı ve Başbakan Sayın Davutoğlu’ndan Gebze’nin il olma müjdesini almalıdır. İl olmak için her türlü altyapı ve imkâna sahip bölgemiz ancak il olarak tüm sorunlarını çözebilir. Gebze'nin il olması için ciddi bir seferberlik kampanyası başlatılmasına ihtiyaç var. Başbakan’ın Gebze’ye gelecek olması da bunun miladı ve başlangıcı olabilir. Şimdi sizleri AK Parti’li yıllarda Gebze bölgesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gebze konuşmaları araştırmamla baş başa bırakıyorum. 
ERDOĞAN’IN GEBZE VE KOCAELİ’DE YAPTIĞI KONUŞMALARIN ÖZETİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Gebze mitingi için hazırlıklar sürerken, sizleri tarihi geçmişe bir yolculuğa çıkartmak, bugün ki Cumhurbaşkanı geçmişin AK Parti lideri ve Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Gebze’ye yaptığı 5 gezide konuşma özetlerini tarihleri ile toparlayarak geçmişe ışık tutmak istedim. Sayın Erdoğan’ın Gebze mitingi ve Gebze ziyaretlerinde neler konuşmuştu? Birlikte okuyalım.
ERDOĞAN KOCAELİ KONGRESİ’NDE
Son 3 gündür Başbakan Erdoğan’ın Kocaeli’ye gelişi ile ilgili yazılar yazıyorum. Bugün de Başbakan Erdoğan’ın Gebze ile ilgili verdiği söz ve daha önce bu köşede yayımlanan bazı makalelerden alıntıları sizle paylaşacağım. Başbakan Erdoğan başbakan olduktan sonra Gebze’ye 5 kez geldi. Gebze’ye geldiğinde Gebze’ye yerinde yönetim sözü vermişti.
Bugün Başbakan’ın daha once Gebze ile ilgili yaptığı açıklamalar Gebze gezisi ile ilgili yazdığım yazıların bir bölümünü sizlerle paylaşmadan Başbakan’ın Kocaeli gezisi ile ilgili bilgi vermek istiyorum.
AK Parti, uzun süredir devam eden Kongre hazırlıkları tamamlandı ve bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla İsmet Paşa Stadı’nda gerçekleştirilecek kongreye ve toplu açılış törenine odaklandı.
DÜNDEN BUGÜNE ERDOĞAN’IN GEBZE GEZİLERİ
Başbakan Erdoğan Kocaeli gezisini gazeteci ve belgeselci olarak yakından takip edeceğim. İsterseniz zamanı durduralım bugün de başbakan Erdoğan Gebze’de yaptığı gezilerle ilgili daha once kaleme aldığım yazıların bir bölümünü birlikte okuyalım.
Başbakan; 500 bin Gebzeliye verdiği sözü tutacak mı ?  (10 Eylül 2004)
AK Parti lideri ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Gebze’ye ilgisi devam ediyor. Parti kurma hazırlığına Gebze -Eskihisar Otel Atabay´da başlamış, 3 Kasım Genel seçimlerinden hemen önce 10 Ekim 2002 tarihinde on binlerce Gebzeliye yerinden yönetim sözü vermişti. Sayın Erdoğan Başbakan olduktan 11 ay sonra 12 Eylül 2003 tarihinde Gebze’ye gelerek birçok törene katılarak verdiği hizmet sözünü tekrarladı.
Başbakan Sayın Erdoğan yine bir Eylül ayında, yani bugün 10 Eylül 2004 tarihinde tekrar Gebze’ye geliyor. Bugün uzun bir süre Gebze´de kalacak ve Gebze ile ilgili açıklamalar yapacak. Başbakan Erdoğan´ın bugün vereceği sözleri dikkatle takip ederek zamana  karşı noterlik yaparak  tarihe not  düşeceğim. Ancak Gebze´de bir yıl içinde çok şeyler değişti. Gebze´ye verilen  yerinden  yönetim sözü tutulmadı ve 500 bin  Gebze artık  İzmit’in  mahallesi oldu, Gebze´de   devletin temel görevi olan Sağlık, Eğitim ve  Emniyet  hizmetleri  perişan. AK partiye seçimlerde   %50 oy vererek büyük destek olup hizmet bekleyen Gebze halkının umudu tükenmeye başladı. Hayal kırıklığına uğruyor Gebze halkı, verdiği vergilerin başka illere siyasi yatırım olarak gitmesine isyan ediyor.  Gebze´nin 1000 dersliğe, yüzlerce öğretem ve polise ihtiyacı var. Hastanemiz gecekondudan bozma yerde yapılıyor. Başbakan´a Gebze ile ilgili yanlış bilgiler veriliyor.
Şimdi isterseniz gelin tarihe doğu yolculuğa çıkıp Başbakan Sayın Erdoğan´ın 13 Eylül 2003 günü Gebze  gezisinden sonra  bu köşede yazdığım  yazının   bir  bölümünü birlikte okuyalım.
…” Sayın Erdoğan’nın Gebze´deki törenlerini takip ediyorum. Gebze´nin sembolü Çoban Mustafa Paşa Camii’nde kılınan Cuma namazında, basın cami içine alınmadı, namaz sonrası Erdoğan bir çok Gebzeli ile el sıkışarak Gebze Merkez Hastanesinin açılış törenlerine katıldı, Mehter marşı ile tören alanına gelen Erdoğan Türkiye´nin genel sorunları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verirken, Gebze mitinginde verdiği hizmet sözlerini unutmadığını söyledi.
Kroman çelik tarafından yapılacak okulun temel atma töreni için Anadolu lisesinin bulunduğu yere gelen Erdoğan´ı büyük bir kalabalık karşıladı. Gebze Ticaret odasına geçen Erdoğan´ın GTO´da konuşma yapmaması dikkat çekti. Gebze Organize Sanayi bölgesindeki Fabrika yangını Başbakan´ın GOSB programını iptal etmesine neden oldu. TÜBİTAK´a geçen Başbakana bilgiler verildi. Başbakan Erdoğan  Gebze´de büyük ilgi ve sevgi gördü.
Sayın Erdoğan´ın Gebze çıkartmasını takip ederken 11 ay önceki miting ve Türkiye’nin genel durumu hatırıma geldi. Sayın Erdoğan´ı bugünlere getiren en önemli özellik yılmadan ve yorulmadan çalışıp  güç odaklarına taviz vermemesidir. Miting alanında AK Parti ve Sayın Erdoğan´a  karşı  geçmiş de açıkça tavır alanların  bugün AK Parti’li gözükmesi Türk siyaseti açısından büyük talihsizliktir. Bu tür çıkarcılara AK Parti ve Erdoğan’ın pirim vermemesi sevindiricidir. Milletvekili ve AK Parti teşkilatları partiyi çıkarına alet edenleri takip edip önlemelidir. Genel merkezin bu noktada çok ciddi çalışmalar yapması siyasete kalite getirecektir. “ (13 Eylül  2003)



Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz