SİYASET Haberleri Tümü

AK Parti nerede ve nasıl kuruldu?

İSMAİL KAHRAMAN'IN KALEMİNDEN

 

AK Parti’nin 15.Kuruluş Yıl Dönümü törenleri sade ve samimi etkinliklerle kutlanıyor. Bir ay önce AK Parti Kocaeli Kurucular Kurulu üyelerini Kuruluş Yemeğine davet eden il başkanı Şemsettin Ceyhan anlamlı bir plaketle 15 yıl önce çekilmiş bir fotoğrafı Kurucular Kurulu’na hediye etmişti. Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nın 15.Kuruluş Yıl Dönümü kahvaltı toplantısına Kocaeli kurucular Kurulu üyesi ve Gebze Bölgesi’nin Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olarak Gebze Teşkilatı’nın kuruluşunda aktif görev alan birisi olarak davet edildim.

   Samimi ve sıcak bir ortamda geçen, Milletvekillerinin de katıldığı 15.Kuruluş Yıl Dönümü toplantısında bize de söz verildi. Yaptığım konuşma da AK Parti’nin Gebze’de nasıl kurulduğunu anlatırken, aslında AK Parti’nin Gebze Eskihisar’da kurulduğunu sayın Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında sayın Abdullah Gül, Osman Pepe gibi daha bir çok Kurucular Kurlu Üyesi’nin ilk kuruluş toplantılılarını Eskihisar Otel Atabay’da yaptığını dile getirdim.

   Ak Parti’nin Genel Merkezi’nin kuruluşunda Gebze’nin bu bakımdan ayrı bir yeri var. Zaman zaman sayın Osman Pepe ile konuşmamızda AK Parti’nin Sayın Erdoğan ve sayın Gül’den sonra 3 numaralı Kurucu isim olduğunu AK Parti’nin Genel Merkez Kuruluş evraklarının Ankara’da ki ofisinde yapıldığını birkaç kez açıkladığını biliyorum.

TÜRK SİYASİ HAYATINDA AK PARTİ

AK Parti 15 yıldır Türk siyasi hayatında önemli bir yere sahip. Bu bakımdan AK Parti’nin nasıl kurulduğu, bugünlere nasıl geldiği gerçek bilgiler ve canlı şahitlerin ifadesiyle belgelenmeli ve gelecek kuşaklara aktarılmalıdır. Bu konuda AK Parti genel Merkezi’ne ve Genel merkezin üst düzey yönetimine büyük görev düşüyor. AK Parti’nin nasıl kurulduğunu en iyi şekilde bilgi ve belgelerin ışığı altında kitaplaştırıp belgeselleştirmeli ve AK parti Kuruluş Müzesi oluşturulmalıdır.

   15.Kuruluş Yıl Dönümü vefa toplantısına bizleri davet eden başta AK parti Gebze İlçe Başkanı sayın hasan Soba olmak üzere, İlçe Yönetimine teşekkür etmeyi bir borç bilirken, 15 yıl içerisinde yaşananlar, adeta asırlara sığdırılabilecek olaylarla dolu. Özellikle 24Kasım 2015’den 24 Kasım 2016’ya geçen bir yıl yaşadıklarımız açısından 100 yıla bedel. Toplantıda yaptığım konuşmada, Ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un “Gün olur asra bedel” sözünü hatırlatarak yaşadığımız olayların asırlara bedel olduğunun altını çizdim. 15 Kuruluş Yıl Dönümünde yapılan programın özetini sizlerle paylaşıyorum.  

GEBZE KURUCULAR TOPLANTISI

AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı, yine alkış alan bir harekete imza attı. Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, dün sabah Kurucu Gebze İlçe Yönetimi ve Gebzeli İl Teşkilatı Kurucularını kahvaltıda ağırladı. Kuruluşunun 15.Yılını yaşayan AK Parti’de Gebze İlçe Teşkilatı, ilk kez Kurucular Kurulunu bir araya getirerek önemli bir birlikteliğe ev sahipliği yaptı. Lamec Otel’de düzenlenen kahvaltıya Milletvekilleri İlyas Şeker ve Zeki Aygün, Geçmiş Dönem Milletvekilleri Eyüp Ayar, Mehmet Ali Okur ve Cemalettin Kaflı, Kurucu ilçe Başkanı Metin Gökçe, Belediye başkanları Adnan Köşker ve Şükrü karabacak, Kurucular Kurulu, İl Yöneticileri  ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Türkiye’ye 14 yıldır hizmet eden AK Parti’de siyaset yapmanın büyük bir onur olduğunu ifade ederek, “ hepimizi bir araya toplayan ve ülkemize büyük eserler kazandıran, AK Parti adlı çınarımızın gölgesinde burada olmaktan onur duyuyorum. Türkiye’ye umut olarak bu siyasi hareketin kurucu olan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm Gebze İlçe kurucularını selamlıyorum. 15 yıldır partimizi zirveye taşıyan tüm AK Partili gönüldaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Kurulduğu günden bugüne çok büyük başarılara imza atan teşkilatımız ve kurucularımızın tecrübelerinden istifade ederek yüksek zirveye taşıma gayretindeyiz.”dedi.

Gebze Kurucuları ile istişarelere devam edeceklerini sözünü veren Soba, “Gebzemizin gelişmesi için önerileriniz bize ışık tuttu. Bunlar bizim için çok kıymetli. 15 Temmuz hain darbe girişiminde üzerimizde bombalar atılırken. Milli iradenin sergilenmesinde yaptığınız öncülük sürecin doğru yönetilmesinde katkı sundu. Sizlerle beraber istişarelerimize devam edeceğiz. Gebze halkına hizmet aşkını, sevdasını veren, özverili insanlarla aynı yolda yürümeyi nasip eden Yüce Rabbimize hamd olsun. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’a şükranlarımızı sunuyorum. Daha nice 15 yıllar diliyorum.”dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz