EĞİTİM Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik Seferberliği!

Terör bir kez daha canımızı yaktı. Terör belası sadece Türkiye’nin değil, dünya insanlığının büyük belası. Bugün dünyanın bir çokülkesinde, hatta Süper güç dediğimiz ülkelerde bile terör var. Türkiye, terörden çok çekti. Bizimkuşak, terör ve anarşinin ne olduğunu çok iyi bilmekte. 1970-1980 arası sağcı solcu diye gençlerimiz birbirine düşürüldü. Binlerce gencimiz hayatının baharında terör kurban gitti. Aynı silah, sabah sağcı genci öldürürken, öğleden sonra solcu genci öldürdü. Sağcısın, solcusun kavramının altında gençlerimiz teröre kurban gittiler, sakat kaldılar, eğitimlerinden oldular. 
Son 40 yıldır, mücadele ettiğimiz PKK terörü ise bir türlü sona ermedi. Çünkü PKK terörünü onlarca ülkedestekliyor. İstanbul Beşiktaş’ta ki terör saldırısının daha kanı kurumadan hafta sonu Kayseri’de askerlerimizi teröre kurban verdik. Teröre kurban verdiğimiz askerler arasında 2 askerimiz Kocaeli’den. Kocaelitarih boyu gerek savaşlar, gerekse terör olaylarında bir çok şehit verdi. Son şehitlerimizle yüreğimiz bir kez daha yandı. 

TERÖRE KARŞI PANZEHİR

Terör belasından kurtulmanın birinci yolu sürekli gündeme getirdiğimiz gibi birlik ve beraberlikten geçmekte. Beşkitaş’da ki terör olayından sonra başbakan ve AK Parti lideri Binali Yıldırım’ın davetiyle CHP ve MHP Liderlerinin bir araya gelerek birlik tablosu sergilemeleri İktidarıylamuhalefetiyle ülkemizin yüksek menfaatleri karşısında birlik ve beraberlik içinde olması her bakımdan çok önemliydi. Bu birlik insanlarımızda da hakim olmalı. Doğusuyla batısıyla Türkiye’de yaşayan herkes eşit Türkiyevatandaşıolarak birbirlerine saygı ve sevgi göstermeli. İnsanlarımız arasında ki birlik ve beraberlik terörün en büyük panzehridir. 
Kayseri’de ki terör olayı üzerinde gerçekten durulması gereken, ders ve ibret alınması gereken bir durum. Kayseri gibi Anadolu’nunmerkezindeMehmetçiklerimizi şehit eden teröristlerin nasıl eylem yaptıklarını, bu konuda neden önlem alınamadığı her bakımda ciddi şekilde sorgulanmalıdır. Kayseri’de ki terör olayının nasıl meydana geldiğini özetle burada sizlerle paylaşmakistiyorum. 

KAYSERİ’DE HAİN SALDIRI

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi önünde bir halk otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Çarşı iznine çıkan askerlerin hedef alındığı saldırıda 14 asker şehit oldu, 55 kişi de yaralandıErciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınında bomba yüklü bir otomobil, saat 08.45'te halk otobüsünün yanında infilak etti.
Üniversite yerleşkesinin 500 metre uzağında meydana gelen şiddetli patlamada, çok sayıda kişi yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.
Yaralılar, ambulanslarla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 

ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN ASKERLERİ TAŞIYORDU

Kayseri Hava İndime Tugayı'ndan (Kayseri 1. Komando Tugayı) çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin otobüste bulunduğu ifade edildi.
Genelkurmay Başkanlığı, izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yönelik saldırıda şehit sayısını 13 olarak açıkladı.
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
Hastanede tedavi gören bir asker de akşam saatlerinde kurtarılamayarak şehit oldu.
Sonuç olarak terörün panzehri, terörü durduracak en önemli yol birlik veberaberlikten geçmekde. Millet olarak birbirimizi sevmeliyiz, teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bu konuda kişisel facebook sayfamdan canlı makalemi sizlerle paylaşıyorum. Terörü bir kez daha lanetliyor, Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Teröre karşı birlik ve beraberlik seferberliği başlatmalıyız. 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz