İLÇE HABERLERİ Haberleri Tümü

At ve Eşekleri Kestiler...

Darıca'da bulunan Hayvanat Bahçesine ait olduğu iddia edilen bir arazinin içerisinde at ve eşek kesimi yapıldığı ihbarı üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Ekipler kesimlerin yapıldığı yeri mühürledi.

 Edinilen bilgi ve iddiaya göre; Darıca Bayramoğlu Mahallesi’nde bulunan özel bir arazi hakkında hayvan sever aktivist bir grup kendilerine gelen at ve eşek kafalarının olduğu fotoğraflar üzerine harekete geçti. Grup fotoğrafları gördükten sonra at ve eşek kafalarının olduğu yere giderek incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından konuyu Darıca Belediyesi Zabıta ekipleri ve Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü’ne haber veren grubun ihbarı sonrası zabıta ve tarım müdürlüğü ekipleri olayın meydana geldiği yere gitti. Emniyet güçlerinin tedbir amaçlı katıldığı inceleme de, çevrede kesilmiş at ve eşek kafaları bulundu.
“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan aktivist Elif Narin, “Burada felaket bir görüntü var. Duvarlar kan içerisinde. Buranın kapatılmasını istiyoruz. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
HAYVANAT BAHÇESİ’NDE Kİ CANLILAR İÇİN KESİLİYOR
Hayvanat Bahçesi’ne ait olduğu iddia edilen yerle alakalı açıklama yapan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, "Dünyanın her yerinde sakatlanan bir canlı uyutulur. Zaten ölmüş bir hayvanı bizim alıp, kesip, hayvana servis etme gibi bir imkanımız yok. Çünkü o hayvan hastalıklı olabilir. Biz onun hastalığını teşhis edemeyiz. Hayvanat bahçesi içerisinde böyle bir vaka ayda belki bir kez olur. Biz hayvanlarımızın besinlerinin çoğunu et borsasından veya mandıralardan alıyoruz. Onda da insanın yiyemeyeceği kalitede olan ucuz eti alıyoruz. Bunu hayvana servis ediyoruz. Burada olanları ile ilgili en doğru olanı gündüz vakti gelip bakmak. Burada ki hayvanlar hayvanat bahçesinde ki canlılar için kesiliyor. Sağlıklı olan canlılar parkta, sağlıklı olmayanlar ise uyutulup kesiliyor" şeklinde konuştu. Öte yandan ekipler söz konusu yeri mühürleyerek daha sonra detaylı bir inceleme yapılacağını belirti.


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz