GÜNDEM Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Milli Savunma Bakanı Işık ve Vali Güzeloğlu’na tarihi görev

Milli Savunma Bakanı sayın Fikri Işık’ın, Hafta sonu Gebze’deki Sanayici ve İşadamları Dernekleriyle düzenlediği toplantıya davetli olarak katıldım. Eskihisar’daki toplantıya giderken İstasyon’da tarihi tren yolu köprüsünün yanında durarak bu köprüde yaşananları düşündüm.18 Mart Çanakkale Deniz zaferlerinin kutlandığı, şehitlerimizi andığımız bugünlerde bu tarihi Demiryolu köprüsünün ayrı bir anlam ve önemi var. Bu köprü Çanakkale Savaşları sırasında İngilizler tarafından vurulmuştu. 
İNGİLİZLERİN BOMBALADIĞI ESKİHİSAR DEMİRYOLU KÖPRÜSÜ
18 Mart Çanakkale Zafer'inin yıl dönümünde Aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, Gebze Eskihisar yakınlarında İngilizler tarafından bombalanan tarihi demir yolu Köprüsünün ayakları sahipsiz ve perişan halde olması vicdanları sızlatıyor. Tarihe vefasızlığımızı yansıtıyor.
1915 yılında savaşın en şiddetli olduğu bir zamanda 11 İngiliz Deniz Altısı Boğaz'dan kaçar Çanakkale cephesine cephane ve gönüllü asker gelmesin diye. Eskihisar yakınlarında Demir yolu köprüsünü bomba ile yıkar ve kaçarak geri döner. Eskihisar’da Çanakkale savaşlarına canlı şahitlik yapan demiryolu köprüsü ayaklarına sahip çıkılıp şehitler parkı ve abidesi yapılması için Kocaeli valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na tarihi görev düşüyor.
  Evet tarihi tren yolu köprüsünün birer Çanakkale abidesi gibi duran ayaklarının altında sağanak yağmura rağmen durup, bu köprü ayaklarına enden sahip çıkılmadığını sorguladım. 

KOCAELİ VALİSİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA TARİHİ GÖREV
Kocaeli Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ve Çanakkale Büyükşehir Belediye başkanı sayın İbrahim Karaosmanoğlu, her ikisi de tarihi değerlere önem veren, tarihi eserlerin korunup gelecek kuşaklara aktarılmasını isteyen yöneticilerimiz. Özellikle Kocaeli Valimiz Sayın Güzeloğlu’ndan Gebze kamuoyu adına bir isteğimiz var. Daha öncede gündeme getirmiştik. Bu köprü ayaklarının bulunduğu yer ve köprü ayaklarının Çanakkale şehitler parkı ve abidesi olarak düzenletip buraya sahip çıkılmasını istiyoruz. 25 yıl önce babası Gebze kaymakamı sayın Abdülkadir Güzeloğlu’na da bu konuyu ifade etmeye çalışmıştım. Daha sonra da bir çok kez burayı gündeme getirdik. Devri Alem Belgesel programı olarak bir çok TV kanalında bu konunun ekranlara gelmesine vasıta olduk. Bu konuda sayın Valimizin yakın ilgi göstereceğine inanıyor, baba yadigarı Gebze’ye tarihi bir eser kazandırmasını bir baba dostu olarak bekliyorum. 
MİLLİ SAVUNMA BAKANI IŞIK VE ALMANYA’NIN TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI

Türkiye için yeni bir Milat olacak referandumla ilgili çalışmalar devam ediyor. AK Parti Gebze teşkilatı tarafından sanayici ve işadamları derneklerinin davet edildiği toplantıda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık neden evet verilmesi ile ilgili uzun bir konuşma yaptı, Avrupa ve Almanya'yı eleştirdi.
Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde kutladığımızı günlerde Savunma Bakanı’nın eleştirdiği Almanya bizim Çanakkale'de müttefikimizdir. 18 Mart Çanakkale Zaferini Türk komutanlarının başarısı İle 200 bin civarında şehitle kazandık, düşmana on  binlerce kayıp verdirdik 
Çanakkale kara savaşları Alman komutanların öncülüğü ile yapıldı. 250 bin şehit verdik. Şehit olanların bir çoğu bilgili, Okur yazar ve eğitimliydi. Müttefikimiz Alman komutanlar Mehmetçiği düşmana bir ekin gibi biçtirdi. 18 Martta kutladığımız Çanakkale Zaferinde Alman komutanlar yoktur, başarı Türk komutanlarının başarısıdır. 
Milli Savunma Bakanı’nın Almanya'yı eleştiren konuşmasını dinlerken, birinci dünya harbi ve Çanakkale'de yaşanan savaşta Sözde müttefikimiz Almanların iki yüzlülüğü ve bizleri arkadan hançerlemesi aklıma geldi 
Birinci Dünya harbini Almanlar kaybettiği için bizde masa başında kaybettik. Almanya bugün birleşti, eski gücünü koruyor. Türkiye birinci dünya harbine girerken on milyon metre kare toprağı vardı. Bugün 790 bin metre kareye düştü. Almanlar bize bu toprağı da fazla görüp, terör örgütlerini destekleyerek parçalamak istiyor. Bir türlü asimile edemediği Almanya'da yaşayan milyonlarca Türkü, Türkiye düşmanlığı yaparak asimile etmek istiyor. Avrupa birliğinin Almanya imparatorluğu olduğunu hiç unutmayalım. Tarih tekrar ediyor.. Tarihten ders ve ibret alalım. Tarihimizi öğrenelim, Bir birimizi sevelim
KARAOSMANOĞLU’NUN EVET TOPLANTISI

Cumartesi akşamı Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı ve Tercihim Evet platformu Kurucusu Sayın İbrahim Karaosmanoğlu'nun daveti ile Gebze bölgesinden STK Başkan ve yöneticilerin katıldığı toplantıda yer aldım. AGRT Başkanı olarak katıldığım Toplantıyı GİRİB Başkanı Kemal Tokmak ve yönetim kurulu üyeleri ile Çayırova Giresun Derneği Başkanı Aydın Turan ile aynı masadan takip ettim. Başkan Karaosmanoğlu masaları tek tek gezerek STK Başkanları ile yakından ilgilendi. Toplantıda sinevizyon gösterileri ile neden evet verilmesi gerektiği anlatıldı. Başkan Karaosmanoğlu, AK Parti döneminde yapılan hizmetlerden örnekler verdi. Toplantı sonunda bir çok dost ve arkadaşlarıma el sıkılıp hasret giderdik.

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz