SPOR Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’a Gebze mektubu!

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi için bugün ilimizde olacak. Sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın gündemi şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı operasyonu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bugün konuşmasında ağırlıklı olarak Afrin Operasyonu, AK Parti’nin yenilenme süreci ve 2019 seçimlerine vurgu yapacak. Ancak biz yaşadığımız kente borcumuzu ödeme adına yine Gebze’nin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz. Bugünkü makalemde de Gebze’de ki bazı sıkıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisine sunarak Gebze mektubu yayımlamak istiyorum. Dün Erdoğan’ın Kocaeli ve Gebze İlgisini yazmıştık, bugün ise Gebze mektubu yayınlarken, dün bu köşede yazdığımız yazıyı http://www.gebzegazetesi.com/cumhurbaskani-erdoganin-kocaeli-ve-gebze-ilgisi-makale,2185.html adresinden okuyabilirsiniz.

HÜNKAR ÇAYIRI SATILMASIN

  Gebze’de son döneme damgasını vuran en önemli konu hiç kuşkusuz Hünkar Çayırı’nın satışı konusu. 1943 yılında 4 Milyon metre kare alana sahip Hünkar Çayırı, zaman içinde parsel parsel satılarak 1990’lı yılların sonunda 195 bin metre kare alana kadar düşmüştü. 2204 yılında Kocaeli’nin tamamının Büyükşehir statüsüne kavuşup, Köy Hizmetlerinin lağvedilmesiyle Kocaeli Büyükşehir’e devredilen Hünkar Çayırı, SEKA Park’ın karşılığında Devlet Malzeme Ofisi’ne verildi. DMO da 2016 yılının mart ayında araziyi Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan satışa çıkarmıştı. Tabi o zaman yaptığımız yayınlar, Gebze kamuoyunun  tepkisi sonuç verdi bu satıştan vazgeçildi. Gerçekten o dönem büyük mücadeleler vererek Fatih’in emaneti Hünkar Çayırı’nın Gebzelilere kalması sağlanmıştı. Ancak ne olup bittiyse bir sene içerisinde Devlet Malzeme Ofisi Hünkar Çayırı’nı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne takas karşılığı devretti ve Milli Emlak geçtiğimiz yıl Aralık ayında  araziyi Erzincanlılar Vakfı’na Özel Üniversite kurulması için tahsis etti. İlk günden beri Gebze kamuoyu bu tahsise tepkili. Bu konuda Gebzelilerin en büyük umudu Cumhurbaşkanı Erdoğan. Çünkü Moğolistan’a kadar giderek Orhun yazıtları için 40 kilometre yol yapan, gerek Orta Asya’da gerekse Balkanlarda Türk-İslam-Osmanlı ve Selçuklu eserlerine sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze’de ki  bu yanlışa da dur diyecektir. Hünkar Çayırı sıradan bir değildir. Fatih Sultan Mehmet’in 300 bin kişilik ordusuyla konakladığı, Otağ kurduğu ve hayatını kaybettiği Gebze’nin sembolü olan bir yer. Osmanlı ile Bizans arasında yapılan Palekanon savaşının da gerçekleştiği yer olarak rivayet edilmektedir. Böylesine tarihi öneme ve eşsiz güzelliğe sahip olan, Çayırova İlçesine de adını veren Hünkar Çayırı’na inanıyorum ki Sayın Erdoğan sahip çıkacak ve bu yanlışa dur diyecektir.

BALLIKAYALAR YOK OLMASIN

Kocaeli’nin ve Türkiye’nin en önemli kültürel değerlerinden birisi Ballıkayalar Tabiat Parkı. Bugün “Kocaeli’de en çok tanınan yer neresi diye?” sorulduğunda duyacağınız ilk cevap Ballıkayalardır. Yürüyüş parkurları, eşsiz doğası, insana huzur veren yapısıyla Ballıkayalar Tabiat Parkı büyük bir tehdit altında. Gebze’de kurulmak istenen Mermerciler Fuarı Ballıkayaların su havzası üzerinde inşa edilecek. 1200 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek fuarda gelecekte üretim yapılırsa Türkiye’nin bu gözbebeği bu Tabiat Parkı yok olmayla karşı karşıya kalacak. Devlet Su İşleri’nin bu konuda hazırlanan ÇED raporunda projeye şerh koyduğunu biliyoruz ve bu konuda haberleri de kamuoyuyla paylaştık. Cumhurbaşkanımızın

Ballıkayalar’da yaşanan bu sıkıntıya dur demesini Gebzeli bir kişi olarak temenni ediyorum. Hak ettiği değeri görmeyen Ballıkayalar ne yazık ki yatırımlardan da pay alamıyor. Çünkü edindiğimiz bilgilere Kocaeli’de ki diğer Tabiat Parklarına yüksek bütçeler ayrılırken, ne yazık ki 2018 yılı bütçesinde Ballıkayalar’a bir TL bile bütçe ayrılmadı. Biz sayın Cumhurbaşkanımızdan bir hafta sonu resmi program dahi olmadan Ballıkayalar Tabiat Parkı’nı gelip görmeye ve bu eşsiz doğada yürümeye davet ediyoruz.

ASKERİ KIŞLA BETONLAŞMASIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz edeceğimiz bir diğer önemli konu ise Gebze Topçu Kışlası. Osmanlı döneminde ve Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir mevzi üstlenen Kışla’yı, Cumhuriyetin ilanından önce gazi Mustafa Kemal Atatürk de ziyaret etmişti. Genelkurmay Başkanları yetiştiren Gebze Kışlası, TOKİ’ye devredildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı bir açıklama da Askeri alanların yeşil alan olarak değerlendirilmesini ifade etmişti. Ama ne yazık ki TOKİ tarafından burası betonlaştırılacak. Darıca Kışlası’nı TOKİ’den kurtardık ama Gebze Kışlası’nı da Gebze halkının kullanımına sunmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz Kışla’yı Gebzelilerin kullanımına sunmasıdır. Ayrıca bu kışla içerisinde yer alan bazı tarihi binaları da yıkılmaktan kurtarıp birer Müze haline getirilmesi için Cumhurbaşkanımızdan talep de bulunuyor.

  Gebzemizi ilgilendiren bu üç konuyla ilgili görüş ve düşüncelerimizi paylaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talepte bulunduk. Bugün ilimizde bulunacak Erdoğan’dan bu konularda Gebzelilerin sesini duymasını diliyorum.

 

 

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz