GÜNDEM Haberleri Tümü

İmar barışı tapunun anahtarı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Yavuz Selim ve Hürriyet mahallesi sakinlerine seslenerek;” İmar barışı ile önce yapı kayıt belgenizi alın daha sonrada tapularınızı vereceğiz” dedi.

Gebze Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir belediyesi, imar barışı ile ilgili Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi sakinlerini bilgilendirmek amacı ile Beylikbağı Ahmet Pembegüllü kültür merkezinde toplantı düzenledi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, Büyükşehir Genel Sekreteri Gökmen Mengüç ile belediye yetkililerin katıldığı toplantıya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 İKİ MAHALLEYE 10 KAT

Toplantının açılışı konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, imar barışı ile her iki mahallede işlerinin daha kolaylaştığını belirterek, iki mahallenin planlarının 10 kat olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onaylandığının müjdesini verdi. Kat artışı ile kimsenin mağdur olmayacağını ifade eden Başkan Köşker,” İmar barışı tapunun anahtarı. Tapu vermek daha kolay hale geldi. Yasa ile mutlaka yapı kayıt belgelerini alın. Yoksa haklarınızda vazgeçmiş sayılırsınız. Önce yapı kayıt belgelerini alın sonra tapularını vereceğiz. Başvuran hak sahiplerini Gebze Belediye meclisinde onaylanarak tapularını vereceğiz. Bunun için imar barışına başvurmanız gerekiyor. 2-B için yatırdığınız paralarını geri alın. Biz kapı kapı dolaşıp çalışmaları anlatacağız “diye konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökmen Mengüç ile slayt eşliğinde imar barışı yasası ilgili bilgiler verdi. Yapı kayıt belgesi için son başvuru tarihinin 31 Ekim 2018, ödeme tarihinin ise 31 Aralık 2018 olduğunu ifade eden Mengüç, vatandaşların imar barışından faydalanmasını istedi.


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz