GÜNDEM Haberleri Tümü

Komşuluk kültürüne ne kadar önem veriyoruz?

İsmail Kahraman Makale

 “Komşu komşunun külüne muhtaç”, “Ev alma komşu al”, “Kötü komşu ev sahibi yaptırır”… Komşu üzerine bir çok ata sözü ve değerli bilgiler var.. www.devrialem.tv ve. www.sakarya.tv olarak, ortak bir çalışma başlatarak, komşuluk üzerine TV programları hazırlıyoruz.. İlk TV programını Sakarya TV’nin Sahibi Şaban Mergül’ün geçtiğimiz haftalarda Gebze Eskihisar Macera Parkı’nda Gebze belediye başkanı Adnan Köşker’le çekip TV kanallarında canlı yayınlamıştık.

Yaptığımız bu söyleşiyi bu linkden izleyebilirsiniz: https://youtu.be/imyvlbR2CxQ

   Ayni yerde bu kez Gebze Eskihisar’da sağlıklı yürüyüş programı gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile komşuluk kültürünün önemi üzerine söyleşi yaptık.

Yaptığımız söyleşiyi Sosyal medya üzerinden canlı yayınladık. Söyleşi ile ilgili ayrıntılı haber ve yorumu www.gebzegazetesi.com dan sizlerle paylaşırken, Komşuluk kültürü ile ilgili www.devrialem.tv ve www.sakarya.tv olarak Başlattığımız kampanya ile ilgili sizlerden görüş, öneri ve yorum bekliyoruz. Komşuluk kültürünü geliştirme kampanyasına sizde katılın, komşularımızı sevip saygı gösterelim.

Komşuluk hak ve hukukuna riayet edelim.

KARAOSMANOĞLU’NDAN KOMŞULUK VURGUSU

Devri Alem TV ve Sakarya TV kameralarına komşuluk ilişkileriyle ilgili değerlendirmeler yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Atalarımızın güzel bir sözü vardır: Ev alma, komşu al…Komşuluk çok önemli, bizim iman değerlerimizde de Peygamber efendimiz komşu hakları üzerinde çok durmuştur. Komşu, kardeşten yakındır. Komşuluk ilişkilerimiz bizim belediyelerimizde de çok önemli. Halk yürüyüşlerimizde komşuluk ilişkileri çok güzel gelişiyor. Bu yürüyüşlerde çok sayıda dost ve komşu edindim. Bu yüzden milli ve kültürel değerlerimizde komşu çok önemlidir.

Komşu ilimize Sakarya üzerine konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Sakarya’nın benim üzerimde çok hakkı var. İmam Hatip son sınıfı orada okudum, diplomam Sakarya İmam Hatip Lisesi’nden, çok güzel hatırlarım var. Her zaman gidip gelirim. Komşu ilimiz olması dolayısıyla sürekli görüşürüz. Her türlü komşuluk ilişkilerimizi devam ettirme de fayda var.”dedi.

Kocaeli ve Gebze üzerine değerlendirmeler yapan, çevre vurgusunda bulunan sayın İbrahim Karaosmanoğlu, “Gebze ve Kocaeli’yi seviyoruz. Kocaeli Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi. Her taraftan insanımız var buarada. Her türlü kültür ve renk var burada. Çok avantajlı bir şehir. İstanbul ve Ankara’ya yakın. Türkiye’nin en büyük üretim üssü Kocaeli’dir. Her tarafta fabrika olmasına rağmen, çevre yönünde Kocaeli’yi yaşanabilir bir şehir haline getirdik. Artık Kocaeli havası temiz, suları temiz, çevresi temiz, alt yapısı güzel, insanları güzel harika bir şehir. Bu şehirde yaşamaktan ve bu şehrin insanlarına hizmet etmekten dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Kocaeli’yi seviyoruz, Kocaeli halkını seviyoruz. Burada birlikte yaşayacağız.

BAŞKANLIK SİSTEMİ YERELDE UYGULANIYOR

Türkiye’nin bugün hayata geçecek yeni yönetim sistemiyle ilgili konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Yerel Yönetimlerde biz Başkanlık sistemine yıllar öncesinden geçtik. Yerel yönetimlerde çok daha yetkiler var. cumhurbaşkanımız Yerel yönetimlere daha çok yetki verecek kanaatindeyim. Yerelde heyecan varsa kalkınma her yere yansır. Yereli önemsemek gerekir. Şehirleşme, alt yapı, insanlara hizmet etmede en önemli sektör yerel yönetimlerdir. Muhtarlarımız, Valilerimiz, Kaymakamlarımız, belediyelerimiz halkın derdini dert etmelidir. Her türlü eksikleri yerelde çözmek gerekir.

  Yeni sistemi değerlendirirsek, Türk halkı lider odaklıdır. Liderine bakar. Liderini model alır. Lider gerçekten ileri görüşlü, fedakar, çalışkan, halkın derdini dert eden, halka bütünleşen bir kişiyse o ülke çok daha hızlı kalkınır. Ben Türkiye’nin bu Başkanlık sistemine geçişinden sonra, ilerlemesinin, kalkınmasının çok daha iyi olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımıza yeni çıktığı bu yolda çok daha iyi hizmetler yapmasını diliyorum.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz