GÜNDEM Haberleri Tümü

“Gitme be Fiko kal işte”

Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç geçtiğimiz gün kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Bugüne kadar 200’den fazla filmde rol alan oyuncu pek çok tiyatro oyunuyla da karşımızda olmuştu. Elbette onu hafızamıza kazıyan pek çok önemli yapım var. Ama ben onu Süper Baba dizisindeki Nihat karakteriyle anımsayacağım. Çengelköy’ün sevecen abisi ‘Nihat’ olarak her zaman bir köşede hafızamda yer edinecek ve hiç unutulmayacak. 

**
Bir döneme damga vuran ve hala pek çoğumuz için en iyi yerli dizi olan ‘Süper Baba’ dizisi önemli oyuncu kadrosu ve sıcak hikayesiyle bizleri uzun yıllar ekran başında tutmayı başarmıştı. Günümüz dizilerinin birkaç bölüm sonra ekrana veda etmesini düşünürsek uzun yıllar sevilerek ekranda kalan ve bu anlamda ülke ekranı için önemli bir başarıya imza atan dizi pek çok unutulmaz karakteri de karşımıza çıkarmış ve bizlere çok sevdirmişti. 
**
Dizide Fikret’in (Şevket Altuğ) en yakın arkadaşı olan Nihat (Sümer Tilmaç) aşkları, sevecenliği, mahalledeki gençlere abiliği ve yufka yüreği ile belki bizlerin de çok sevdiği dizi karakteriydi. Zaman zaman sert görünümün ardında kocaman bir çocuğu barındıran Nihat, futbola olan merakıyla da hala hafızamızda. Çengelköy’de işlettiği kahvede mahalleliyi bir araya getiren bu koca yürekli adam hepimizin de abisiydi. 
**
Diziyi izleyenler eminim hatırlayacak, bir gün kavga ettiği Fikret ile bir araya gelmesi ve ona “Kendime hep sormuşumdur, ben neden ayrılamıyorum buralardan. Çengelköy’de doğdum, burada büyüdüm, köklerim burada. Bu semt canlı, nefes alıyor. Ben buradan kopamıyorum. Rasim babasıyla, Sermetiyle, Cevdet abisiyle… Ve sonra sen, gidersen burada bir şeyler ölecek be Fiko. Kal işte be oğlum, gitme.” demesi... 
**
Bazı oyuncular öldüğünde evimizden de birileri gitmiş kadar üzülüyoruz ve onlar bu nedenle iyi ki varlar. Bugüne kadar sayısız karaktere hayat veren ve onları bize sevdiren, unutturmayan Sümer Tilmaç artık aramızda yok. Ama Çengelköy’de işlettiği kahve, çalıştırdığı futbol takımı, koca yüreği, dostluğu ve abiliği işte o her zaman yanı başımızda olup bizleri hayata bağlayacak. Mekanın cennet olsun Sümer Tilmaç. 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz