SPOR Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Kocaeli’nin Duayen Siyasetçisi Bülent Atasayan İle Devri Alem

Kocaeli Gebze’den, 41 yıl Siyaset yapan, CHP Gençlik Kolları Başkanlığı, 26 yaşında Gebze Belediye Meclis üyeliği, Gebze Belediye Başkan Vekilliği, 1984 yılında Erdal İnönü’nün kurduğu SODEP’den Belediye Başkanlığı yapan, 1989 yılında Turgut Özal’ın daveti ile Anavatan Partisi’ne geçen ve ANAP’dan Kocaeli Milletvekili seçilen Bülent Atasayan, www.devrialem.tv ve www.gebzegazetesi.com un canlı yayınında çok önemli açıklamalar yaptı.

 Sayın Atasayan, 1958 yılından, Siyaseti bıraktığı 1999 yılına kadar Yaşadığı siyasi olayları aktarıp, Belediye’den Rüşveti nasıl kaldırdığını açıkladı. Eski belediye başkanlarına Emeklilik maaşı bağlanması için yasa önerisinde bulunan Atasayan, Eski milletvekili ve Bakanlar İçin protokolde yer olmasını savundu.

İlk belediye başkanı seçildiği dönemi anlatan sayın Atasayan, “Geçmiş de halkın gözünde olmayan bir kişi tepeden inme bir şekilde aday gösterilmezdi. Bir kişinin aday gösterilebilmesi için alttan gelmesi lazımdı. İlk Belediye başkan Adaylığı girişimimde merhum Erol Gürlü ile yarıştık ve ön seçimde çok az farkla ben gösterilmedim. Ben, seçimi kazanınca kendisini tebrik ettim ve o da projelerimizden istifade etmek istedi. 1977’de Erol bey benim aday olmamı istedi, fakat karşıma iki rakip daha çıktı. Biz Salim Durulmuş’u destekledik, ön seçimi Sedat Tüze kazandı. CHP 11 meclis Üyesi kazandı, ben 13.sıradaydım. Önümde daha sonra iki sıra açıldı, meclis girdim ve Belediye Başkan vekili oldum. 1980 İhtilali oldu ve Sedat bey de görevden alındı. Askeri yönetim İnönü’yü bile veto ederken, ben Meclis de olmayan SODEP’ten belediye başkanı seçildim. 90 gün seçim çalışması yaptık, her akşam 3 kahvede seçim mitingi gerçekleştirdik. 1100 oy farkla seçimi kazandım, ikinci parti Enis Öztürk’ün adayı olduğu Anavatan Partisi oldu. 1980 Darbesi’nin belediye Başkanı’ndan görevi devraldık. Güzel çalışmalar yaptık, particilik zihniyeti de düşünmedik. Kazanınca “Belediye’den Rüşveti nasıl kaldıracaksın?” dediler. Çok kolay olduğunu söyledim. Ben yemeyeceğim, kimseye de yedirmeyeceğim ve bunun garantisini verdim. Başarılı bir şekilde de uyguladık.  Keşke yapmasaydım dediğim bir iş oldu. Ama Gebze’ye ilk Bilgisayarı ben getirdim, Zabıta’ya tesis sistemini ilk biz getirdik, otobüslerin ring seferlerini biz başlattık. Kendi araçlarımızı kendimiz tamir etmeye başladık. Gebze’ye en büyük iyiliğim, kimsenin yapmaya cesaret edemediği şuyulandırmayı gerçekleştirmiş olmak.”dedi.

BAŞKAN ADAYLARINA TAVSİYELER

Belediye Başkan adaylarına seslenen Atasayan, “Bırakan Başkan, yeni seçilecek molana açıklığıyla her şeyi anlatmalı. Özelikle personel durumunu bildirmeli. Belediyecilik de ekip çok mühim. Ekip olmadığı takdir de Belediye başkanlığı yürümez. Rozeti çıkardım demeyi laf olsun diye yapmasınlar. Belediye başkanı olduk diye de böbürlenmesinler, kendilerini de yukarıda görmesinler. Çünkü bazıları seçilince halka tepeden bakıyor. 1999’da yerel yönetimler için kanun teklifi vermiştim. 2 dönem belediye başkanlığı yapmış kişiler emekli olsun dedik. Çünkü küçük yerlerde esnafken başkanlık yapan kişiler var ve bunlar başkanlıktan ayrılınca iş yerleri batmış oldu. Belediye başkanlığı yapan kişi bu duruma düşmemeli. Ama milletvekilliğinde durum öyle değil ki. Bvununla birlikte seçim kanunu da değişmeli. Değişmediği sürece Türkiye’de demokrasi olmaz. Çünkü liderin iki dudağı arasında. Ama ben ön seçimden gelsem böyle bir durum söz konusu olmaz.

HAYATININ EN ÖNEMLİ KARARI

SODEP’ten Anavatan’a geçişini anlatan Bülent bey, “En önemli kararım siyasi hayatımda, parti değiştirmek oldu. Geçişimin en önemli nedeni ise Hereke’de o dönem devam eden Otoyol çalışması oldu. Ben onlara Sosyal Demokrat yapımı değiştirmeyeceğimi söyledim. Gebze’ye 2 Milyar TL bütçe istedim. Özal ile görüştüler. Biz 11 Meclis üyesi ile beraber Anavatan’a geçtik. Böyle olunca Anavatan Gebze’de iktidar olmuş. Ben politikada hiç bir zaman şuaraya geleceğim demedim. Belediye başkanlığında da gel dediler gittim, Milletvekilliğinde de öyle oldu. Rahmetli Özal istifa et aday ol dedi ve seçildik. Bunu ilk kez açıklıyorum. O dönem 7 Belediye başkanı olarak istifa ettik, 6 başkan olarak seçildik. Ben son dakikaya müracat etmedim aslında, istifa başvurumu Kaymakamlıkta beklettim. bunun üzerine Rahmetli Özal aradı, “Hala müracat etmemişsin”dedi. Bir evrağım eksik onu da tamamlayıp gidiyorum dedim. Benim müracatımı takip eden ettiğine göre seçilecek sırada olduğumu anladım ve ilk sıradan aday gösterilerek Milletvekili seçildim. 3 dönem Milletvekilliği yaptım. Vekilliğimin altıncı ayında şunu söyledim. 100 bin nüfuslu Gebze’de icracı olmayı bırakıp, meclise geldik ricacı olduk.

Belediye seçimlerinin gündemde olduğu bu günlerde Bülent Atasayan’la www.devrialem.tv olarak yaptığımız canlı yayınlanan Devri Alem Belgesel TV programını izleyebilirsiniz:

https://youtu.be/p33nZdqQAoQ

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz