GÜNDEM Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Belgesel Tadında İstanbul’dan Ordu’ya Devri Alem

 Ordu Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün daveti ile Devri Alem Belgesel TV programı www.devrialem.tv  olarak Ordu Perşembe yaylasındaki şehitleri anma toplantısına katılmak üzere, İstanbul’dan uçakla yola çıktık. Basın için tahsis edilen araçla Perşembe yaylasında gidiyoruz.  Bizler Perşembe yaylasına giderken sizleri daha önce İktav Belgesel Yayıncılık www.iktav.com olarak çektiğimiz Ordu belgeseli ile baş başa bırakıyoruz.

https://m.youtube.com/watch?v=8a3ZMT5KZDE

 Fatsa’dan Aybastı ve Perşembe yaylasına hareket ederken Karadeniz’in muhteşem manzarası, dağlar ve vadilerin güzelliğini doya doya seyrederek Perşembe yaylasında Şehitleri anma toplantısına katılıp belgesel çekimi ve canlı yayınlarımızı yapıp Şehitler için Fatiha okuyarak aziz şehitlerimize vefa borcumuzu ödemeye çalıştık.

 

PERŞEMBE YAYLASI DÜNYADAKİ CENNET

Perşembe yaylasının muhteşem güzelliği karşısında tüm yol yorgunluğumu unutup, kendimi muhteşem manzaranın kollarına bıraktım. Tarihi şehitlik ve Aybastı yaylası burada yaşanan Türk İslam medeniyetinin adeta canlı şahidi Göl Dağlar ve Menderes çizerek nazlı nazlı akan yayla suları muhteşem bir tabloyu andırıyor. Yayla çiçekleri orman gülü ve bölgeye özgü endemik bitkiler görülmeye değer güzellikler.

Bölgede bizlere rehberlik yapan Perşembeli akademisyen arkadaşım Hüseyin Bey ve Belen Otelin Sahibi İsa Bey ile bölgeye hakim tepelere çıkıp, insana göz ve gönül ziyafeti sunan muhteşem manzaranın belgeselini sadece kameramıza değil, göz ve gönüllümüze de kayıt ediyoruz. Yaz ve kış açık olan Belen Otel’den Perşembe Aybastı yaylasının 360 derecelik manzarasını doya doya seyir ederken, memleket sevgisi ile bu oteli buraya yaparak, çok önemli bir hizmeti gerçekleştiren ve devletten hiç bir teşvik almayarak örnek bir turizm yatırımı yapan Belen ailesine teşekkür etmek istiyorum.

914 yıl önce Din, Devlet ve milletimiz için Şehit olanlara, ebedi mekan yapanlara dört mevsim yurt yuva olan yaylacılık kültürünün buram buram yaşandığı Perşembe Aybastı yaylasından Ordu’ya dönerken, bir kez daha bizleri Ordu’ya davet eden Ordu Valiliği Gençlik Spor müdürlüğüne teşekkür ediyor, siz değerli arkadaşlarımı Dünyadaki cennet Ordu Aybastı Perşembe yaylasına davet ediyorum.

 

ÇEPNİ TÜRKLERİ VE HACIEMİROĞULLARI

Doğu Karadeniz bölgesine Türk İslam medeniyetini getiren Oğuz Türklerinin Çepni boyu ve Hacıemiroğulları Beyliği ile ilgili araştırma ve belgesel çekimlerimize Ordu ve Giresun bölgesinde devam ediyoruz. Çepni Türkleri ve Hacıemiroğulları ile ilgili www.devrialem.tv olarak hazırladığımız belgesel sinevizyonu sizlerle paylaşıyoruz.

 https://youtu.be/Q_3irZ6EDN0

Hacıemiroğulları Beyliği'nin Başkenti Ordu Mesudiye'de Belgesel çektik.  Hacıemiroğulları belgesel çekimlerimize Ordu Mesudiye'nin merkezi, tarihi Kaleköy, Yeşilce ve Yevali Köyü'de İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi. www.iktav.com  olarak araştırma yapıp, bir çok tv kanalında 25 yıldır yayınlanan Devri Alem Belgesel TV programı (www.devrialem.tv) olarak canlı yayınlar yaparak tarihe not düşüp zamana noterlik yaptık.

Araştırma ve çekimlere Ordulu tarih ve kültür adamları eşlik etti. Bizleri Ordu'da yalnız bırakmayan ve Hacıemiroğulları belgesel çekimini birlikte gerçekleştirdiğimiz, tarihçi yazarlar Haydar Yıldırım ve Muzaffer Günay ile şair Salim Yurdakul ve görüntü yönetmeni Olcay Ongun beylere çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz