Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a Giresun Kızılkaya Mektubu
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem TV program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz.
Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com ve gazete Gebze de belgeselcinin not defteri köşesinde 6 nisan 2022 tarihinde yayınlanan makalelerimiz
Giresun’un Tarihi Kızılkaya dağlarında çevre ve doğa Katliamı genişleyerek devam ediyor. Şirket daha önce devlete teşehhüt  ettiği bir çok önlemi almadığı İçin büyük çevre sorunları yaşıyor.
Tarım Gıda ve ziraatin önemli olduğu bir gerçek. Korona vebası salgını iklim değişikliği  kuraklık ve sel felaketlerinden ders alınmadı mı?
Fındık bahçeleri su kaynakları ormanlar  ve mera alanları açık kürüme ile yapılan maden tehdidi altında.
Giresun Espiye Soğukpınar  Beldesi  ile Şahinyuva  Çalkaya ve Çepni köyleri başta olmak üzere. Espiye Güce ve Yağlıdere ilçelerinde yüzlerce köyü etkileyecek tarihi geçmişi ve tabii güzellikleri ile doğu Karadeniz’in peri bacaları olarak bilinen  Kızılkaya dağlarındaki maden faaliyetleri  ÇED kapsamı dışına çıkarılarak genişletilmesi  tepki ile karşılanıyor.
Gazeteci ve belgeselci olarak bölgede araştırmalar yapıp çok sayıda belgesel haber ve makale yazmış enerji bakanına konuyu iletip Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’a Gebze gazetesi ve devri alem belgesel programı olarak daha önce şikayet mektubu yazmıştık.
Gebze gazetesinde yayınlanan makalemizi sizlerle bir kez daha paylaşıyorum.
 Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’a Giresun Mektubu
Gebze gazetesi
Gebze gazetesi
www.gebzegazetesi.com ve gazete Gebzede belgeselcinin not defteri köşesinde  yazdığım 31 Ocak 2022 tarihli makalelerim
...
Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan 29 Ocak 2022 tarihinde toplu açılış törenine katıldı sel felaketinden zarar gören Dereli’de inceleme yapıp Giresun meydanında halka hitap edip valilik ve belediyede Glresun hakkında vali ve belediye başkanından  bilgi aldı daha sonra Ak Parti toplantısına katıldı.
 Cumhurbaşka’nın Giresun Gezisi Haberleri
Anadolu Ajansı tarafından Cumhurbaşkanın Giresun Gezisi ile ilgili medyaya servis edilen görüntülü haber
 TRT haberin objektifinden Cumhurbaşkanının Giresun gezisi
 Salon Tepkisi  ve Afet Konutları Açılışı
Cumhurbaşkanı resmî internet sayfasında Giresun konuşması ile ilgili  yer alan haber
...
Belgesel Tadında  Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a Giresun Mektubu
Cumhurbaşkanın Giresun gezisi ile ilgili 29 Ocak 2022 tarihinden “Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’a Belgesel Tadın da Giresun Mektubu “ başlıklı sosyal medyamda bir yazı paylaştım.
Giresun’da yaşanan çevre ve doğa katliamı  ile Giresun’un tarih ve kültür değerlerine dikkat çeken yazımda sel felaketi ile ilgili hazırlayıp çektiğim belgeselleri  güzel gündeme getirmiştim.
 Sosyal medyam ve 
www.gebzegazetesi.com da yaptığım paylaşımı önemli gördüğüm İçin sizlerle  bir kez daha paylaşıyorum.
Gebze Gazetesi’nde Yer Alan Haberimiz
Belgesel tadında Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’a Giresun Mektubu başlıklı haberimiz
..
Cumhurbaşkanına  Belgesel Tadında Giresun Mektubu
Bugün (29 Ocak 2022 ) günü Ata memleketim doğum yerim  Giresun’a gelecek Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’a  belgesel tadında Giresun  Mektubu yazmak istedim.
Doğduğun yere değil doyduğun yere bak sözüne hep karşı çıktım.
Doğduğunuz yerde bizim
Doyduğumuz yerde bizim diyorum.
Ata ve dedelerimin mezarı olan doğum yerleri  çocukluk  yıllarımın geçtiği Giresun bölgesini hiç unutmadım. Doyduğum  ve mezar yerimin  olduğu Kocaeli Gebze’ye  sahip çıktığım kadar Giresun bölgesine sahip çıkıp  belgeseller çekiyor kitaplar yazıyor  sorun ve sıkıntılarını dile getiriyorum.
Giresun’da son 35 yıldan beri çok büyük çevre katliamları yaşanıyor  dere ve ırmaklardan kum ve çakıl alınarak dere yatakları değişiyor ormanlarda  traş kesim yapılıp iğne yapraklı ormanlar dikildiği için heyelanlar yaşanıyor maden arama bahanesi ile tarih doğa değeri olan dağlarda açık kürümeler yapılıyor son olarak Şebinkarahisar’da siyenör havuzu çöktüğü İçin günlerce yeşil ırmağın en büyük kolu Kelkit Çayı zehir aktı bu konuları  gündeme taşıdığımız yazımın linkini  bugün Giresun’a  gelecek sayın cumhurbaşkanımızın bilgi ve ilgilerine sunarak Ata Mirasımız  doğum yerim çocukluk  hatıram Giresun’a vefa borcumu ödemeye çalışıyorum.
Ak Partinin Kuruluş Tarihinde Giresun ve Gebze’nin Yeri ve Önemi
Giresun’da Sel Felaketi ve Çevre
 Geçtiğimiz yıl Giresun bölgesinde yaşanan sel felaketinden hemen sonra Giresun’a gitmiş  birçok insanın öldüğü sel felaketinin yaralarını sarmak İçin  alınan önemli kararları açıklamış   başta Harşit ırmağı olmak  üzere  dere yataklarından alınan  büyük Sel felaketi ve çevre katliamlarına neden olan kum ve çakıl ocaklarına dur demişti. Konuyla ilgili Gebze’de 38 yıldan beri yayın yapan  kurucusu olduğum 38 yıldır baş makale yazdığım   Gebze gazetesinde 
www.gebzegazetesi.com  da belgeselcinin not defteri köşesinde yazdığım makalemide bugün Giresun’a gelecek sayın cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bilgilerine sunmayı doğduğum yerim  olan Giresun’a vefa borcu olarak görev  kabul ediyorum.
 Giresun’da Yol Hikayesi Belgeseli
 Doğukaradeniz Bölgesinin en önemli sorunu yoldur  Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın Karadeniz sahil  yolu ve köy yollarına verdiği önemi yakından biliyorum.Çocukluk yıllarımda yol olmadığı İçin bugün iki saatde gidilen yaylalara yağmur çamur üç günde gidiyorduk. İlk okulda evimiz uzak olduğu için öğle yemeklerimizi yemeden okuduk  köyüme ilk yolun insan gücü İle açıldığı yoldan  kaymakamın  jipininin köye geldiği günü hiç unutmamam  Devri alem programı olarak Giresun’da yol hikayesi belgeselimi paylaşmak istiyorum.
 Giresun’da Sel Felaketi Belgeseli
 Başta TGRT belgesel tv olmak üzere bir çok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel programı 
www.devrialem.tv olarak hazırladığımız Giresun’da sel felaketi  Belgeselimizi  bu gün 29 Ocak 2022 tarihinde Giresun’a gelecek sayın  cumhurbaşkanın bilgilerine sunuyor , Espiye Kızılkaya dağlarında yaşanan çevre ve yeşil katliamının durdurulması İçin açık kürüme yerine galeri sistemi ile madenin çıkarılmasını istiyoruz.
 (Kaynak Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com)


