GÜNDEM Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Fransa Neden Ermenistan’ı Destekliyor?

 Can Azerbaycan, Karabağ’ı işgalden kurtarmak için, Ermenilere karşı ölüm kalım mücadelesi veriyor. 30 yıl önce işgal edilen vatan toprağını kurtarmaya çalışıyor. İki devlet tek millet olduğumuz Azerbaycan’a tam destek veren Türkiye’nin desteği, en çok Fransa ve İran’ı rahatsız ediyor.

İran açıktan bir şey söylemese de Ermenistan’a her türlü desteği veriyor.

Fransa tarih boyu Ermenistan’a hep destek verdi. Türkiye’ye karşı gizli ve açık düşmanlığını sürdürdü ve sürdürmeye devam ediyor.

Fransa ile son yaşadıklarımızın arka planında bu düşmanlık yatıyor.

Fransa, Türkiye’ye karşı Ermenistan’ı kullanıyor. Ermeniler, Fransa’nın tam anlamı ile piyonu ve emir eri.

Türkiye olmasaydı Ermenistan bu gün acından ölürdü. Türkiye, Ermenistan’dan kaçak gelip Türkiye’ de çalışan on binlerce Ermeni’ye göz yumuyor.

Türkiye Gürcistan üzerinden Ermenistan’a gıda ve malzeme satışına örtülü göz yumarak Ermenileri açlıktan ve fakirlikten öldürmüyor.

On yıl önce araştırmacı gazeteci ve Devri Alem Belgesel Program Yapımcısı olarak, Gebzeli bir iş adamının desteği ile Ermenistan’a giderek geniş bir araştırma yapıp, belgesel çekmiştim.

Yaptığım araştırmayı Gebze Gazetesi’nde geniş olarak makale haline getirmiştim. Makalenin linkini sizlerle paylaşıyorum.

https://belgeselciismailkahraman.wordpress.com/2011/12/19/anadoludan-erivana-devr-i-alem-2/amp/

***

10 Yıl önce, Ermenistan’la ilgili Gebze Gazetesi’nde yazdığım makalemin bazı bölümleri:

“...Anadolu’dan Ermenistan’a Devr-i Alem

Tarihler 16 Ekim 2010; Devr-i Âlem TV Belgesel Program Yapımcısı, Belgesel Yayıncılık ve Devr-i Âlem Dergisi olarak yılın gazetecilik olayını gerçekleştirmek üzere Ermenistan’a gidiyoruz. Gebzeli iş adamı Yusuf Akınlı’nın “Ermenistan’a gideceğiz. Gelir misin?” davetini aldıktan sonra aklıma birçok soru geldi ve aklımdaki bu soruların cevabını bulmak için Ermenistan’a gitmeye karar verdim.

Ermenistan’da neler oluyor? Ermenistan halkı Türkiye’ye nasıl bakıyor? Ermenistan’da Türk iş adamları neden başarılı? Soykırım, savaş ve katliamın perde arkasındaki gerçekler neler? Ermenistan’da yıkılan Türk İslam eserleri nelerdir? Ermenistan Türk sınırı ne zaman ve nasıl açılır? Ermenistan’ın en büyük destekçisi neden İran? Azerbaycan Ermenistan arasındaki Karabağ sorunu çözülecek mi?...”

Ermenistan Fransa İlişkileri

“...Daha öncede bu köşeden Ermeni soykırımı iddiaları ve Fransa’nın tutumunu dile getirmiştik. Fransa’nın bu yaptığı ilk değil. Tarih boyunca Fransa bunu Türklere hep yaptı. 2001 yılında soykırımı tanıyan Fransa, aynı maddeyi 2006 yılında da kabul etmiş ancak Cumhurbaşkanı Sarkozy uygulamaya sokmamıştı. Fransız Meclisi şimdi bu yasayı kabul ederek, gerçek kimliğini bir kez daha göstermiş oldu. Millet-i Sadıka (sadık millet) olarak anılan Ermenileri, hep Fransızlar kışkırttı. Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı’ya karşı en büyük zararı veren ve Anadolu’yu işgal eden Fransa’nın, aslında Ermeniler umurunda değil. Türkiye’de kaçak bir şekilde yaşayan 120 bin Ermeni’yi yurt dışı edelim ve bakın Fransızlar Ermenilere sahip çıkacak mı görün. Ben Ermenistan’ı karış karış gezdim ve orada yaşanan sıkıntıları yerinde gördüm. Bu sıkıntıların ve sorunların hiçbiri Fransa’nın umurunda değil...”

 Asıl Soykırımcı Fransa, Aynaya Bakmalı

 ....”. Yıllarca Cezayir’de soykırım gerçekleştiren, milyonlarca insanı vahşice katleden Fransa, kendi  yaptığını görmeden asılsız soykırım iddiasını yıllardır kaşımaya devam ediyor. Türkiye’yi sürekli soykırımla tehdit eden Fransızlar, şimdi yapacaklarını yaptılar. Bu saatten sonra bizim yapmamız gereken, her türlü ticari ilişkileri dondurup, Fransız mallarını boykot etmek ve Fransa’yla ilişkilerimizi birinci katip düzeyinden yürütmektir. Türkiye Büyükelçisi derhal geri çağırılıp, İsrail’e yapılan ambargo aynı şekilde uygulanmalıdır ve hatta Cezayir’de yaşanan soykırımda tasarı haline getirilmelidir. Yine dikkatleri çeken bir başka mevzu ise yasa tasarısını hazırlayan milletvekiliyle ilgili. Yasa tasarısını hazırlayan Cezayir doğumlu bir baba ve Tunus doğumlu bir annenin kızı olarak 1962’de Fransa’nın Bourges kentinde doğan Boyer’in soykırım konusundaki hassasiyetinin nedeni ise tam bilinmiyor. Zira, Boyer daha önce Daily News Gazetesi’ne verdiği demeçte “Aile kökenlerim Cezayirli. Ancak Cezayir’de yaşananlar 19 Mart 1962’de Evian Atlaşması’nın sonlandırdığı bir dekolonizasyon projesiydi, soykırım değil demişti. Cezayir kökenli bir milletvekilinin böyle bir yasa tasarısını hazırlaması çok büyük bir talihsizliktir ve tarih bu milletvekilini affetmeyecektir. Ne yazık ki şu anda Fransa’da yaşayan 550 bin Türk ve soykırım yalanına inanmayan milyonlarca insan hapis korkusuyla baş başa...”

***

Fransa Ermenistan’ı Kullanıyor

 “......Tarih boyu Fransız firmaları Türkiye’de istedikleri gibi para kazanıp, iş yapabiliyorlar. Fransız kültür ve ekolü Türkiye’de istediği gibi uygulanabiliyor. Fransa’da bir grup son yıllarda sürekli Türkiye’nin aleyhine çalışıyor ve Türkiye’yi uluslararası arenada köşeye sıkıştırmak istiyor. PKK Terör örgütü başta olmak üzere, Türk-Ermeni sorunlarını Fransa’nın bazı yöneticileri sürekli kaşıyor.

Sözde Ermeni dostu ve Kürt hamiliğine soyunan Fransa, son olarak 1915 Ermeni olayları ile ilgili sözde soykırım yasa tasarısını Fransa Meclisi’nde oylayarak Türkiye’yi zora sokmak istiyor. Mevcut Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, seçimleri kazanmak için, Türk-Fransız dostluğuna büyük darbe vurmak için çalışırken, Türkiye-Ermenistan arasında da daha fazla gerginlik yaşanmasını planlıyor.

 Van Akdamar Kilisesi’nin Açılışı

 Türkiye Van’daki Akdamar Kilisesi’ni tamir ederek Türk-Ermenistan ilişkilerinde önemli bir yakınlaşma başlatmıştı. Her yıl dünyanın çeşitli bölgelerinden Akdamar’a gelen Ermeniler, özgürce ibadetlerini yapıyorlar. Türkiye’nin bu iyi niyet girişimi Dünya kamuoyunda büyük ilgi uyandırmıştı.

Türk –Ermeni ve Fransa İlişkileri

Ancak Ermenistan Türkiye ilişkileri ne zaman düzelir diye aklımıza sorular geliyor. Karabağ sorunu çözülür mü yoksa yeniden savaş mı çıkar bilmiyoruz. Ama sonuç olarak bildiğim bir gerçek var, sınır kapıları ne kadar kapalı olursa olsun, Ermenistan ile resmi diplomatik ilişkimiz yoksa da 10 binlerce Ermeni kaçak olarak Türkiye’de çalışıyor, her gün onlarca tır ve birçok iş adamı Gürcistan üzerinden Ermenistan’a giriş çıkış yapıyor. Temennim Ermenistan Türkiye ilişkileri her iki ülkenin menfaatine düzelir, Karabağ sorunu çözülür. Bölge devletleri ve Türkiye’nin menfaati bundan geçiyor.

(Gebze Gazetesi – www.gebzegazetesi.com  -20 Aaralık 2011)

***

Evet 10 yıl önce Gebzeli iş adamı ile Ermenistan’a gerçekleştirdiğimiz gezi esnasında çektiğim belgesel ve yaptığım araştırmalarla ilgili 10 yıl önce Gebze Gazetesi’nde, Belgeselcinin Not Defteri’nde yazdığım makaleleri sizlerle paylaştım.

10 yılda değişen bir şey yok. Ermenistan aynı Ermenistan.

Fransa’nın piyonu ve oyuncağı.

Azerbaycan bu kez işgal edilmiş topraklarını kurtaracak destek ve duamız Azeri kardeşlerimize…

Allah Azerbaycan ordusuna güç ve kuvvet versin…

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz