Pandemi dolayısı ile bir yıldır gidemediğimiz Ankara’da belgesel tadında tarih ve kültür turu gerçekleştirdik.

Ankara'da iki gün içinde birçok toplantı ve ziyaret gerçekleştirdik. Pandemi kurallarına son derece dikkat ederek, maske ve mesafeye uygun, iki tane maske takarak…

Gerçekleştirdiğimiz tarih ve kültür turu ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşmaya, bugünde devam ediyorum.

***

Taceddin Dergâhı ve İstiklal Marşı Yılı

Ankara’da Taceddin Dergâhı ve Birinci Meclis’te belgesel çekimi yaptım.

İstikal Marşı’nın kabulünün 100. yılı dolayısı ile Ankara’da, İstiklal Marşı’nın Mehmet Akif tarafından yazıldığı Taceddin Dergâhı’nda ve milli marş olarak milletvekilleri tarafından kabul edildiği Birinci Meclis binasını ziyaret edip, 100 yıl önce yaşanan milli mücadele günlerini düşünüp, belgesel çekimleri yaptık.

***

Ankara’da Türksoy Genel Merkezi’ni ziyaret ettim

Kısa adı Türk Keneşi ve Türksoy olan Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan devletleri tarafından kurulan Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluğu Genel merkezini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldık.

Türksoy tarafından bu yıl Özbekistan’ın Hive kenti, Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi.

Devri Alem Belgesel Programı olarak, geçtiğimiz yıllarda Türksoy tarafından düzenlenen Modern İpek Yolu Kültür Turu’na katılarak Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’da Tarihi İpek Yolu’ndan Modern İpek Yolu’na Belgesel Tadında Devri Alem Programı çekmiştik.

***

TÜRK DÜNYASI GAZETECİLER FEDERASYONU GENEL KURULU

Kurucuları arasında olmaktan onur duyduğum TDGF 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ankara’da gerçekleşti. Pandemi dolayısı ile yapılamayan genel kurullar yapılmaya başlandı.

TDGF Genel Kurulu’nda, Türk dünyasını ve medyasını konuştuk. TDGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın divan başkanlığı yaptığı genel kurulda, ALKON Federasyonu Başkanı Şakir Güler ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de konuşma yaptı.

Mevcut yönetim olarak, genel kurulda güven tazeledik. Genel Başkanlığa, yeniden Menderes Demir seçildi.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’na yeni dönemde üstün başarılar diliyorum.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981