banner1001
DÜNYA:
Akar, AGİT için Danimarka'da

24 Ekim 2018 Çarşamba 09:52

 Meclis AGİTPA Komisyonu çalışması kapsamında Danimarka ve İsveç’e giden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu ülkelerdeki göçmenlerin yaşamış olduğu bölgeleri ziyaret etti. Özellikle  Malmö’de göçmen çocukların eğitim gördüğü okullardaki fiziki şartları beğenen Akar, sağlanan imkanlara hayran kaldığını söyledi.

KONTROLLER GİDEREK ARTIYOR

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Göç Komitesi üyeleri bir araya gelen heyet sabah Danimarka’dan İsveç’e geçti. İzlenimlerini paylaşan Akar, Danimarka’dan İsveç’e her 10 dakika da bir tren seferlerinin olduğunu, daha önceden herhangi bir pasaport kontrolünün olmadığını ancak yoğun mülteci akını nedeni ile kontrollerin arttığını söyledi.



26 MİLYON MÜLTECİ VE SIĞINMACI

Dünyada ana vatanlarından ayrılıp başka ülkelerde yaşayan 258 milyon göçmen bulunduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2017 yılında uluslararası göçmenlerin 26 milyonun mülteci ve sığınmacı konumunda olduğunu söyledi. Göçmenleri insan kaçakçılığı gibi birçok tehdit ve riskle karşılaştığına dikkat çeken Akar, buna en yakın şahit olan ülkenin Türkiye olduğunu, göç eden ya da buna zorlanan insanlara yardım için tüm ülkelerin ve kuruluşların destek vermesi gerektiğini söyledi. Üç gün boyunca ziyaret ve incelemelerde bulunan Agit heyeti bugün Ankara’ya dönüyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaeli, Emitt Turizm Fuarı'nda parladı
Emitt Turizm Fuarına "Gözlerinize İnanacaksınız" markasıyla kurulan Kocaeli standında, şehrin turizm potansiyeli...

Haberi Oku