banner1001
EĞİTİM:
Başiskele'de

15 Mayıs 2017 Pazartesi 16:49

 Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) işbirliğinde özel yetenekli öğrencilerin akademik ve uygulamalı çalışmalar yürütüleceği "Çocuk Üniversitesi" açıldı.

Şehit Ekrem Mahallesi'nde düzenlenen açılışa, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Başiskele Kaymakamı Atila Kantay, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, il ve ilçe protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Hülagü, burada yaptığı konuşmada, Çocuk Üniversitesi Projesi ile özel yetenekli çocukların tespit edileceğini belirterek, projenin Kocaeli'ye hayırlı olmasını diledi.

Karaosmanoğlu da belediye hizmetlerinin yanında geleceğe yönelik yapılan çalışmaların daha değerli olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe yönelik hedefleri, idealleri, davası olan gençler olarak yetiştireceğiz. Geleceğin Fatih'leri, geleceğin Yavuz'ları, geleceğin bilim adamları fanusta yetişmeyecek, işte bu tür yerlerde yetişecek." diye konuştu.

Öncü bir nesil yetiştirme hedefi doğrultusunda projeler gerçekleştirdiklerini belirten Ayaz ise şunları söyledi:

"Başiskele'de okuyan, üreten, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan öncü bir nesil yetiştirmek hedefi doğrultusunda projeyi hayata geçirdik. Gönül coğrafyamızın umudu olan ülkemizin yarınlarının inşasında, Başiskele olarak önemli bir sorumluluk almaktayız. Üzerimize düşen sorumlulukla gece gündüz demeden çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından Başiskele’de eğitim gören 4. sınıf öğrencilerine bisiklet hediye edilerek, üniversitenin açılış kurdelesi kesildi.

"Çocuk Üniversitesi" 30 Eylül 2017'de, 200 öğrenciyle eğitim öğretime başlayacak.  

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku