banner1001
EKONOMİ:
Sigorta acenteleri sahipleri bir araya geldi

19 Mayıs 2020 Salı 13:23

 Körfez Ticaret Odası 2020 yılı itibari ile yapmayı planladığı sektörel toplantıları Covit-19 nedeni ile videokonferans aracılığı ile yapmaya başladı. İlk olarak sigorta acenteleri sahipleri ile bir araya gelindi. Körfez Ticaret Odası COVİT-19 nedeni ile toplantı, eğitim ve çalıştaylarını video konferans aracılığı ile yapıyor. Bu kapsamda sektörel toplantılarına başlayan KTO Körfez ilçesinde faaliyet gösteren igorta acenteleri firma sahipleri ile bir araya geldi. Komite üyeleri yönetim ve yönetim kurulu başkanı Recep Öztürk’ün oda binasından katıldığı toplantıya pek çok sektör temsilcisi katıldı.
KOMİTE BAŞKANI YILMAZ ‘’ YENİ YÖNETMELİK SEKTÖRÜMÜZÜ SIKINTIYA SOKMUŞTUR’’ Körfez Ticaret Odası Sigorta Komitesi Başkanı Hasan Yılmaz yönettiği toplantıda ‘’Bizler TOBB levha kaydı ile kayıtlı ve asıl işi ve geliri Sigorta Acenteliği olan 16 bin acenteyiz. Türkiye'nin her il, ilçe ve beldesinde bulunan her acenteye 7/24 ulaşmak mümkündür. Yeni satış kanallarına ihtiyaç olmamasına rağmen 09 Mayıs 2020 tarih ve 31122 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikte, tüketiciye poliçe süresince hiçbir acentelik hizmeti veremeyecek, haksız rekabete yol açacak olan ve asıl işi sigorta acenteliği olmayan kurumlara 5684 sayılı Sigortacılık Kanununa aykırı olmasına rağmen yetki verilmiştir. Söz konusu yönetmelikle hiçbir kamu yararı olmadığı görülmektedir. 16 bin acente ve 50 bine yakın acente çalışanı teknik personelin istihdamı sıkıntıya girmiştir. Ülkemizde sigortalanma oranlarının yükseltilmesi yeni satış kanallarından ziyade, çıkarılacak kanunlarla bağlayıcı kararlar alınarak oluşacağını düşünmekteyiz. Bu bağlamda; yönetmeliğin tamamıyla yürürlükten kalkması, mevcut acente yapısının desteklenerek 16 bin acentenin ve 50 bine yakın çalışanın istihdamının sürdürülmesini ve bu vesile ile kamu huzurunun sağlanmasını talep ediyoruz. Dedi’’

ÖZTÜRK’’ ODA OLARAK ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ’’ Gerçekleştiren toplantıda sektör temsilcilerinin dile getirdiği zorunlu trafik poliçelerindeki taksit sayılarının 9 taksit ile ödetilebilmesi, kasko ve diğer tüm branşlarda taksit sayılarının 12’ye yükseltilebilmesi, zorunlu sigortalarda daha önce havuz dışı %10, havuz poliçelerinde %8’e çekilen komisyon oranlarının eski hali olan % 17’ye getirilmesi gibi konular dile getirilirken oda başkanı Öztürk ‘’ bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıdan çıkan bütün sorun ve çözüm önerileri birliğimize iletilecektir. Daha önce de sigortacılık sektörünün sorunlarını birliğimize yazarak sizlerin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz’’ dedi.  
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ramazan geldi, balık tezgahları boş kaldı
Kocaeli'de Ramazan ayı dolayısıyla balığa ilgi azaldı.

Haberi Oku