banner1001
EKONOMİ:
Zeytinoğlu dış ticaret rakamlarını değerlendirdi

13 Eylül 2018 Perşembe 10:45

Kocaeli Gümrüklerine göre, ağustos ayında Kocaeli’den yapılan ihracat 1.7 milyar dolar, ithalat ise 3.1 milyar dolar oldu. Geçen yılın ağustos ayına göre Kocaeli gümrüklerinden yapılan ihracat yüzde 3.7 artarken, ithalat yüzde 17.3 geriledi.

 

Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Ağustos ayında Türkiye ihracatının yüzde 13.7’si ilimizden gerçekleşti. Ağustos’ta otomotiv sektöründeki bakım duruşları ve 9 günlük Kurban Bayramı tatiline rağmen ilimiz ihracatının yüzde 3.7 arttığını ve bu yönüyle Türkiye genelinden ayrıştığını görüyoruz. Önümüzdeki dönem ihracat artışlarının ivmeleneceğini düşünüyoruz.” dedi.

 

Kocaeli ihracat artışında kimya, makine, demir ve çelik sektörlerinin etkisinin görüldüğünü belirten Zeytinoğlu, “İlimiz ihracatının hemen hemen yarısını gerçekleştirdiğimiz otomotiv sektörünün bakım duruşları nedeniyle aylık ihracatı azaldı. Ağustos’ta ilimiz ihracatına en fazla katkı kimya sektöründen gelirken otomotiv ikinci sırayı aldı.” dedi.

 

Yılın sekiz aylık dönemini değerlendiren Zeytinoğlu, “Ocak-ağustos döneminde Türkiye dış ticaretinin yüzde 19.7’sini karşılayan ilimiz, tek başına ülke ihracatının yüzde 16.7’sini ve ithalatının ise yüzde 21.8’ini karşıladı.” dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Üreticilere karpuz tohumu desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği sağlanacak.

Haberi Oku