banner1024
EKONOMİ:
Zeytinoğlu, İKV Başkanı seçildi!

07 Temmuz 2015 Salı 11:23

 16 Ocak 2014 tarihinden bu zamana kadar İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ö. Cihad Vardan’ın işlerini gerekçe göstererek tekrar aday olmadığı kongrede yeni Başkan aynı zamanda Kocaeli Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüten Ayhan Zeytinoğlu oldu. 
İKV NEDİR?
İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV),  Kamuoyu ve iş dünyasını Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye-AB ilişkileri konusunda aydınlatıcı faaliyetlerde bulunmaktadır. İstanbul ofisi merkez olmak üzere, İKV'nin bir de Avrupa Birliği'nin merkezi olan Brüksel'de ofisi bulunmaktadır. Faaliyetleri kapsamında, İKV öncelikle AB ve Türkiye-AB ilişkilerini konu alan yayınlar hazırlar. Bugüne kadar İKV'nin hazırladığı yayın sayısı 550'ye yaklaşmıştır. Kurum, özellikle son dönemde hazırladığı ve halkın da rahatlıkla anlayabileceği sade bir dil içeren "AB Tam Üyeliğinin Türkiye Vatandaşlarına Sağlayacağı Faydalar", "15 Soruda 15 AB Politikası", "AB ve Türkiye-AB ilişkileri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar" ve "Gümrük Birliği’nin Türkiye Ekonomisi’ne Etkileri" gibi yayınları sayesinde, AB ve Türkiye-AB ilişkilerini halka daha iyi anlatmayı hedeflemektedir. Kurumun ayrıca AB ve Türkiye-AB ilişkileri konusunda kapsamlı bir kütüphanesi bulunmaktadır -İKV Kütüphanesi- Kütüphanede yaklaşık 20,000 kitap ve 300'ü aşkın yerli ve yabancı periyodik dergi bulunmaktadır.
YENİ YÖNETİM KİMLERDEN OLUŞTU?
Ayhan Zeytinoğlu başkanlığında kurulan yeni yönetim şu şekilde oluştu; Prof.Dr. Halûk Kabaalioğlu, Işınsu Kestelli, Atilla Menevşe, Ahmet Sayar, Yavuz Canevi, Zeynel Abidin Erdem, İlhan Koyunseven, Zeynep Bodur Okyay, Sedat Zincirkıran, Ali Sami Aydın, Sami Yılmaz, İlhan Soylu, Şükrü Alkan, Cenk Yöney, Simone Kaslowski, İsmail Gülle 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku