Son dönemlerde gayrimenkul piyasası bir hayli durgundu. Bunun en temel sebeplerinden birisi faiz oranlarının yüksek oluşuydu. Yakın dönemde faiz oranları bir miktar geri çekildiyse de vatandaşların beklediği seviyelere fazla yaklaşmadı. Ancak şunu belirtmek gerekir ki kayda değer düşüşler de yaşandı faiz oranlarında. Bu dönemde alım yapanlar harekete geçti ve kazançlı çıktılar.

Dünden itibaren doların tekrar hızlı bir şekilde yukarıya doğru ivmelenmesi faiz oranlarının yükseleceğinin sinyalini veriyor.

Oranların 1.28’in altına inmesini bekleyenlere diyorum ki; beklemeyin çünkü bu seviyenin altına yakın süreçte inmesi imkansız. Bu sebeple ihtiyaç sahibi veya yatırımcıysanız acilen harekete geçin ve alım yapın. Aksi takdirde bu oranları görmek kısa vadede sizler için hayal olabilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yapısal reform dönemini başlatması sizi yanıltmasın bu şu anda orta vadede piyasaları rahatlatmaya yönelik bir tedbir. Alım için acil bir durumunuz var ise yıl ortasına kadar beklemektense şimdi alım yapmanız faydanıza olacaktır.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934