banner1006

Adını Fatih’in vefat ettiği Kocaeli Hünkar Çayırı’ndan alan Çayırova’da,  öğrenciler ile tarih sohbeti gerçekleştirip belgesel sunumu yaptım.

Kocaeli Çayırova ilçesi Belediyesi tarafından Necmettin Erbakan Kültür merkezinde düzenlenen Kitap Fuarı kapsamında belediyenin davetlisi olarak Çayırova üzerine konferans verip belgesel sunumu gerçekleştirdim.

Çayırova’nın adı nerden geliyor?

Çayırova ilçesi adını 1481 yılında Fatih’in vefat ettiği Kocaeli Gebze ve Çayırova ilçesinde bulunan Hünkar Çayırı’ndan alıyor. Konferansta gençlere rol model olacak, Fatih Sultan Mehmet belgesel sunumu gerçekleştirdim.

Belgeselin lingini sizlerle paylaşıyorum.

https://youtu.be/sc8zQP8-OMs

Gençler Çayırova’yı Tanımıyor

1990 lı yıllarda Güzeltepe ve Şekerpınar adlı belde belediyeleri kurulan ve 2008 yılında Çayırova adı ile Kocaeli’ye bağlı ilçe olan Çayırova’nın nüfusu 200 bine dayandı. Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Çayırova’da, gençlerin ilçelerini yeteri kadar tanımamaları büyük bir eksiklik. Kaymakamlık belediye ve milli eğitim müdürlükleri ilçeyi tanıtmak için çalışma yapmalı. Öğrencilere Çayırova’yı gezdirmeli.

Gelecekte bankacılık üssü ve finans Merkezi olacak Çayırova ile ilgili hazırladığım bir yazıyı paylaşıyorum

https://belgeselciismailkahraman.wordpress.com/2014/06/25/gelecegin-bankacilik-ussu-cayirovada-devri-alem/amp/

Söyleşi ve belgesel sunumumuzla ilgili Çayırova Belediyesi basın Müdürlüğü tarafından basın yayın kuruluşlarına gönderilen haberi sizlerle paylaşıyorum.

KAHRAMAN, FATİH'İ ANLATTI

Çayırova Kitap Fuarı’nın 7. gününde Gazeteci Yazar İsmail Kahraman "Bir Rol Model Olarak" Fatih Sultan Mehmet Han' konulu söyleşi gerçekleştirdi. Fatih Sultan Mehmet Han’ı detaylı bir şekilde anlatan İsmail Kahraman, “Fatih Sultan Mehmet Han sadece harp teknolojilerine değil, her şeye meraklıydı. Arapça, Farsça, Yunanca ve Latinceyi ana dili gibi konuşur, bunların dışında Rumca ve Sırpçayı da bildiği düşünülürdü. Coğrafya ve tarihe de merakı vardı. Bilim adamı Ali Kuşçu’yu Tebriz’den bir kafileyle İstanbul’a getirtip sarayda baş astronom yaptığı bilinmektedir. Sarayda büyük ve kozmopolit bir kütüphane kurdurur” şeklinde konuştu. Hazırlanan film ile Fatih Sultan Mehmet Han’ın hayatından kesitler sunan İsmail Kahraman Fatih’in son seferinde ilçemizin adını aldığı Hünkar Çayırında zehirlendiğini aktardı. İlçemizin tarihinin çok eskilere dayandığını vurgulayan Kahraman, Çayırova’yı tanımak ve bilmek adına önemli bilgileri gençlerle paylaştı.

Konuyla ilgili gazetemiz www.gebzegazetesi.com da yayınlanan Haber

http://www.gebzegazetesi.com/egitim/kahramanfatihi-anlatti-h29116.html

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934