Deprem de neler yaşamıştık?
Bundan tam 20 yıl önceydi 17 Ağustos 1999 gece saat 03 .02 oturduğunuz binanın 7. Katında büyük bir gürültü ve sarsıntı ile uyandık İzmit körfezinden büyük bir ışık dalgası yayıldı. Deprem oluyordu Eşimle çocuklarımızın bulunduğu odaya geçip çocuklar ile terasın balkonuna Kendimizi attık, ardından yalın ayak baş açık kendimizi sokağa atarak evin arkasındaki boş arsada tüm mahalle sakinleri ile toplanmaya başladık,
Elektrik kesilmiş cep telefonları çalışmıyor. Binalara yaklaşmıyoruz artçı sarsıntılar devam ediyor. Evlerinden çıkamayan yaşlı komşularımıza yardımcı oluyoruz, Dünya ile irtibatımız kesilmiş sabah gün ışırken depremin merkez üssünün Gölcük olduğunu öğreniyoruz çöken binalardan gelen feryatlar sahra hastanelerine taşınan yaralılar kurtarma çalışmaları,
Tüpraş yangını ve patlamalar arka arkaya aldığımız acı ölüm haberleri Kocaeli Sakarya Düzce ve Yalova illeri üzerinde ölüm sessizliği ve ölüm kokusu hayalet şehirler o günleri anlatmak çok zor. 
Belgeselci ve gazeteci olarak Belgesel görüntüler çektik. Haberler yazdık en önemlisi geçmişten ibret alıp geleceğe ışık tutsun diye Arşivler topladık.
 
Aradan 20 yıl geçmesine rağmen O gece ve sonrası yaşadıklarımızı kayıt altına aldık. Allah o günleri hiç yaşatmasın.

Depremle ilgili topladığımız Arşivleri Kültür bakanlığı ve Kocaeli Valiliği olurları ile açtığımız İlim Kültür ve Tarih Araştırmaları Merkezi www.iktav.com Kütüphanemiz de devlet ve milletimizin hizmetine sunduk. Belgesel gösterimleri yapıp sergiler açtık, konferans ve paneller organize ettik.

Depremin 20. Yıl dönümü dolayısı ile kitap fotoğraf ve gazete manşetlerinden olan bir sergi açtık. sergimize araştırmacılar ve akademisyenler büyük ilgi gösteriyor. İhlas Haber Ajansı Deprem sergimizle ilgili geniş bir haber yaptı.

İhlas haber ajansının lingini sizlerle paylaşıyoruz

Gebze Tatlıkuyu mahallesinde bir gafta süre ile açık kalacak sergimizin açılışına tarihten ders ve ibret almak isteyen herkesi davete diyorum .
Deprem şehitlerimize bir kez daha Allah cc rahmet diliyorum Allah o günleri yaşatmasın. 
Deprem sergimizle ilgili basında yer alan haberler.

https://www.haberturk.com/…/71170963-17-agustos-sergisi-aci…
https://www.yeniakit.com.tr/…/17-agustos-sergisi-aci-bilanc…
17 Ağustos sergisi acı bilançoyu bir kez daha gözler önüne serdi
http://www.iha.com.tr/…/17-agustos-sergisi-aci-bilancoyu-b…/

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981