Emeklilerin Sesi

05 Ekim 2016 Çarşamba 11:14

Belgesel haber yayıncılık olarak Türkiye Emekliler Derneği Gebze şubesine  yaptığımız ziyarette,Dernek Başkanı Ali Tunç bey ile ileriye dönük proje ve emeklilerin sesi olmaları yolunda bir söyleyişi ve Canlı yayın gerçekleştirdik.

Türkiye Emekliler Derneği'nin kuruluşu, 1970 yılından beri emekli, dul ve yetimlerin hizmetindedir. İlk olarak ,Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyeti, ardından Türkiye İşçi Emeklileri Derneği adlarını alan kuruluş, son olarak 23 Ekim 2009 tarihinde yapılan 19. Olağan Genel Kurulunda alınan karar gereği, adını ülkemizdeki bütün emekli, dul ve yetimlerimizi kapsayacak ve tek çatı altında toplayacak şekilde; “TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ” olarak yenilenmiştir.

Derneğin yaklaşık 12.500 Bin civarında üyesi bulunmaktadır. Türkiye çapında toplam 11 Milyon 500 Bin emekli, dul ve yetim bulunmaktadır. Yani kabaca bir hesapla ülkemizdeki emekli, dul ve yetimlerin yüzde 1’i örgütlü topluluğun içerisinde yer alabilmiştir.
Yurt çapında emekli, dul ve yetimlere hizmet götüren 107 Şubesi bulunmaktadır..

Genel Merkezin bütçesine; kesilen aidatların sadece yüzde 30’u aktarılmakta ve bu kaynak üyelerimize 1 yıl içerisinde götürülen tüm hizmetlerin, tüm personel giderlerinin, tüm yasal vergi ve harçların, eğitim ve kültür yayınlarının, sağlık destek hizmetlerinin, araç ve bina sigortalarının, yazışma ve kırtasiye masraflarının ve daha burada sayamadığımız tüm yasal masraf kalemlerinin karşılanabilmesinde kullanılmaktadır.

Üyelerine kalıcı hizmetler sunulması yönünde ciddi girişimler bulunmaktadır. Bu projeler için de bir miktar  fon ayrılabilmiştir. Taşradan tedavi olmak maksadıyla hastanelere gelen ve buralarda tedavi süresince kalabilecek mekan bulamayan üyelere ve hatta bütün emekli, dul ve yetimlerimiz için misafirhaneler yapma çalışmaları sürmektedir.

Türkiye Emekliler Derneği yurt çapında 107 şubesinde yönetim kurulları ve personelleriyle emekli, dul ve yetimlere hizmet vermekte ve emeklilerin sesi olma yolunda geleneklerine bağlı kalmaktadır.

Haber: Gamze Özçelik
https://www.facebook.com/belgeselhaberajansi/videos/743520679119321/

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Taşköprü Kültür Evi'nde Çalışmalar Sürüyor
Körfez Belediyesi'nin Taşköprü kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak...

Haberi Oku