GÜNDEM:
Önce açılış, sonra kongre

09 Ocak 2016 Cumartesi 11:34

Petrol - İş Sendikası Gebze Şubesi 30. yılında, 10 Ocak 2016 Pazar günü Saat: 09.30 / 17.00 arası Holiday Inn Gebze otelde 10. Genel Olağan Kurula gidiyor. 9 Ocak 2016 Saat: 15.00’da Hacı Halil Mahallesinde yeni şube binasının açılış töreni gerçekleştirilecektir.

Gebze Petrol-İş sendikası arkada bıraktığı 6 olağan genel kuruldan sonra yepyeni bir döneme girmenin sinyalini 7. Olağan da verir. Büyük bir değişim ve dönüşüm hareketi sendikanın tüm emekçilerini harekete geçirmeye başlamıştır.
12 Ocak 2004 tarihinde yapılan Yedinci Olağan Genel Kurul Petrol-İş sendikası Gebze şubesi için bir milat olur. Başkanlığa Süleyman Akyüz, İdari Sekreterliğe Eyüp Akdemir, Mali Sekreterliğe de Orhanettin Yıldız seçilmesiyle Gebze emek ve hak mücadelesinde büyük güç kazanır sendikal hareket. Petrol-İş Gebze şubesi yönetimi emekçi üyeleriyle birlikte 2004 yılından 2016 yılına kadar geçen 12 yıllık sürede mücadelenin birçok sahasında önemli kazanımlar elde eder. Üye sayısını her geçen olağan genel sonrasında katlayarak büyüten sendika yönetimi dayanışma ve paylaşma inancıyla örgütlü bir yapının yanı sıra bugün kocaman bir aile olmayı başarmıştır. Gebze’de merkezi bir konumda modern ve teknolojik donanımlı hizmet binasına taşınan Petrol-İş sendikası Gebze şubesi artık daha kurumsal ve örgütlü bir yapıya dönüşür.

Devr-i Alem Belgesel Yayıncılık olarak Petrol - İş Sendikası Gebze Şubesi’nin 30 yıllık birikimini, yeni hizmet binasında sendikanın eski başkanlarını bir araya getirip, başkan yardımcılarını ve emektarlarını da kameraya aldı. 1985’ten bugüne ait tüm arşiv taramasını da yaparak belgesel tadında bir belgesel TV programı hazırladı. Bu belgesel film çalışması 10. Olağan Genel Kurul’da dağıtılacak ve birçok televizyon kanalında da yayınlanacaktır.

Emek ve mücadelenin oluk oluk alın terine karıştığı 65 yıllık Petrol – İş sendikası serüvenin köklü geçmişin de yüreğin, bileğin, üretimin ve sanayinin başkenti Gebze gelmektedir. Gebze demek aynı zamanda çeyrek asırdan fazla 30 yıllık bir tecrübenin adı olan Petrol–İş sendikası Gebze şubesi demektir. Petrol-iş Gebze şubesi 30. Yılında 10. Genel Olağan Kurula giderken işçinin emeğini ve hakkını almanın gururunu yaşamakta. Yeni üyeleriyle her zaman Petrol-İş sendikasının 65 yıllık mücadele geleneğinde yerini alan Petrol-İş sendikası Gebze şubesi mücadelenin her anına her haline talip oldu.


Gebze’de, İzmit’te, İstanbul’da her alanda ayak izleri olan emek diye, barış diye, özgürlük diye fabrika önlerine aşina sesini soluğunu Taksim’de emekçi yüreğine ekledi 1 Mayıs’ta. Bilincini omuz omuza eklediği her arkadaşıyla, eğitim salonlarında emeğin alfabesiyle büyüttü. Ortak aklın ve vicdanın güce dönüştüğü fabrikalarda ve sözleşme masalarında hak ve menfaatlerine imza attı. Sendika; ezilenlerin, yoksulların ve sömürülenlerin örgütüdür diyen Petrol – İş Sendikası Gebze Şubesi örgüt siftahını eğitimle süslediği arkadaşlarının yanında tüm üyelerinin defalarca katıldığı eğitimlerde ülke ve sınıf gündemindeki meselelere emekçi bakışını paylaştı.


Eylemler, mitingler ve örgütlenmelerle gün be ve gün büyüyen bu aile hayatın her alanında birçok şey paylaştı. Petrol – İş sendikası Gebze şubesi 10. Genel kurula gittiği şu günlerde, işçiye ve emekçiye yakışır kendi mülkü olan Gebze merkezdeki yeni yerinde eğitim salonları ve tüm sosyal imkânları ile işçi sınıfına hizmet etmeye devam ediyor. Petrol – İş Sendikası ve Gebze şubesi 30 yıldır Gebze kamuoyunda sürekli gündem belirledi. Alın terini bileğinde hissedip, yılmadan yorulmadan gündüzleri gecelere ekleyip bugünden yarına işçi sınıfı üyelerinin desteği ile daha mutlu daha güvenle bakıyor geleceğe. Emekten yana işçi sınıfının hakkını korumak için birçok mücadele verdi ve vermeye de devam edecek.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku