banner1024
 

 Bir çoğumuzun hayalidir hafta sonları şehrin havasından ve gürültüsünden uzak biraz kafa dinlemek, biraz toprak ile uğraşmak öyle değil mi?

 Arsa tapuları tek kişiye ait olabileceği gibi, birden fazla kişiye ait olarak hisseli de olabiliyor. Hissesi olanlar, ortak karara varılmadığı sürece arsa üzerinde bir karar verme hakkına sahip olmuyor.

 Diyelim ki hisseli bir arsanız var ve ruhsatlı bir yapı yapmaya karar verdiniz. Önce ruhsat için belediyeye müracaat gerekiyor. Belediye hisseli tapuya ruhsat vermek için maliklerin tamamının yani diğer tüm hissedarların tapu senetleri ve mülkiyet durumlarını gösteren tapu belgesi ile birlikte dilekçe vererek ruhsat başvurusu yapmanız gerekiyor.

İnşaat ruhsatı alabilmeniz için bu şart. Bu şartın yanında bu belgelerin son 1 ayda çıkarılmış olması yani güncel olması gerekiyor.

Onay alınmadan hisseli arsaya ev yapılması halinde elektrik, su, doğalgaz iskan gibi şeyleri resmi olarak alamayacağınız gibi kaçak yaptığınız yapının belediye tarafından yıkılma olasılığının olduğunu ve diğer maliklerin tamamına da ceza kesilmesi durumu olduğunu ve bu cezayı yedikleri için cezanın size rücu etmesi adına dava açacaklarını göz önünde bulundurmak gerekiyor.

 Başkasının hakkına girmemek ve kurallara uymak zor olmasa gerek, sonuç itibariyle bu kurallar sizinde hakkınıza girilmemesi adına konmuş durumda.

Haftaya görüşmek üzere hoşça kalın..

Soru görüş ve önerileriniz için;

info@expernet.com.tr

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981