banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:
Nuh Aleyhisselam'ın hayatını anlatan ilk belgeselin çekimleri tamamladı

23 Ocak 2023 Pazartesi 15:10

 Nuh Aleyhisselam'ın hayatını anlatan ilk belgeselin çekimleri tamamlandı. Cudi Dağı, Kırmızı Medrese gibi zorlu alanlarda gerçekleştirilen çekimler yaklaşık 6 ay sürdü.  
  Nuh Aleyhisselam'ın hayat hikayesi ilk kez belgesele çekildi. Tufanın ardından Nuh Peygamber’in gemisinin indiği yer olduğuna inanılan Cudi Dağı'nda gerçekleştirilen belgeselin çekimleri yaklaşık 6 ay sürdü. Çekimler 2 bin 700 rakımlı Cudi Dağı’nın yanı sıra Kırmızı Medrese ve Hz. Nuh Türbesi’nde de yapıldı. Şırnak’ta çekilen belgeselin yönetmenliğini Murat Uygur, yapımcılığı Ragıp Yılmaz Atadeniz ve kameramanlığını ise Tekin Çelt gerçekleştirdi. Nuh Aleyhisselam'ın hayatı, gelecek kuşaklara da bu belgeselle aktarılacak.  
 
  “Çekimler 6 ay sürdü”  
  Çekimlerin tamamlandığını belirten Yönetmen Murat Uygur, “Çekimlerimizi Cizre, Şırnak, aynı zamanda Cudi Dağı'nda yaptık. Güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz. Daha önce güvenlik önlemi almadan bir yere gidemiyorduk ama şu an huzur var, güvenlik ortamı var, Her taraf güvenli. Nuh Aleyhisselam'ın belgeselinin çekimleri 6 ay sürdü. İnşallah en kısa zamanda bu belgeselimiz Türkiye'nin her yerinde yayınlanacak. Türkiye ve dünyada ilk kez Nuh Aleyhisselam'ın  hayat hikayesinin belgeselini çeken bir yönetmen olarak, bunun huzur ve gururunu yaşıyorum. 2 bin 700 metre yükseklikte Cudi Dağı'nın zirvesinde bu çekimleri huzur ve güven içinde yaptık. Asker, polis, güvenlik korucularımıza teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.  
  


İHA
banner982
Anahtar Kelimeler
NUH A.S
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku