POLİTİKA:

03 Mayıs 2018 Perşembe 13:49

Ailesiyle AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'na gelerek milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yapan Kocaeli Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene gireceği üniversite sınavında tıp fakültesini kazanıp doktor olmak istediğini, ayrıca milletvekili olarak ülkesine hizmet etmenin en büyük ideali olduğunu söyledi.

Bu kararı almasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük etkisi olduğunu aktaran Bayram, "Sayın Cumhurbaşkanımız seçilme yaşını 18'e düşürerek, aslında biz gençlere çağrı yaptı. Ben de bu çağrıya cevap vermeyi boynumun borcu olarak bildim." diye konuştu.

Aday adayı olduğunda çevresindekilerin önce çok şaşırdığını daha sonra sevindiklerini vurgulayan Bayram, okulda arkadaşlarının ve öğretmenlerinin kendisini tebrik ederek, destek verdiğini belirtti.

Küçüklüğünden beri doktor, ardından milletvekili olmayı hayal ettiğini anlatan Bayram, seçilme yaşının 18'e düşürülmesiyle bu hayalini öne çektiğini belirtti. 

Bayram, "Milletvekili olursam okulumu da devam ettireceğim, ikisinden de vazgeçmek istemiyorum. Milletvekilli olursam Meclis'te söz sahibi olursam ikisini birlikte devam ettireceğim." dedi.

Bayram, milletvekili olduğunda öncelikle eğitim alanında birtakım çalışmalar yapmak, fikir sunmak istediğini dile getirerek, özel yetenekli, üstün yetenekli ve çok daha özel olan, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan, ailesinin bakımına muhtaç kardeşlerini en iyi şekilde topluma kazandırabilmek için yapılacak çok şey olduğunu düşündüğünü vurguladı. 

- Ailesinden büyük destek

Esnaflık yapan baba Adnan Bayram da tek çocukları olan kızının aldığı karara saygı duyduklarını ve desteklediklerini söyledi.

Ülkenin yönetiminde gençlerin olmasından gurur duyduğunu anlatan Bayram, "Kızımın küçüklüğünden beri hep hayali ve ideali vardı. Bugüne kadar aldığı kararlarda bizi hiç yanıltmadı. Biz de ona her zaman destek olduk. Kızım tıp doktoru olduktan sonra milletvekili olmak istiyordu. Üniversite sınavına girecek. İnşallah iki sevinci birden yaşamak istiyoruz." dedi.

Anne Dilek Bayram ise mesleğinin öğretmenlik olduğunu ancak çalışmadığını, tüm zamanını kızının eğitimine ayırdığını belirtti. 

- "Elifnur'un başvurusunu büyük bir gurur ve onurla aldık"

AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, şu ana kadar Kocaeli'de milletvekili aday adaylığı için 24'ü kadın, 8'i genç ve 8'i engelli olmak üzere 108 başvuru yapıldığını bildirdi. 

Türkiye genelinde olduğu gibi AK Parti'ye çok güzel bir ilgi ve çok yoğun bir alaka olduğunu, seçimlerden güzel bir sonuçla çıkacaklarını dile getiren Eryarsoy, Elifnur Bayram'ın başvurusunu büyük bir gurur ve onurla aldıklarını, ailesini ve kendisini öz güveninden dolayı tebrik ettiğini belirtti.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Hürriyet’ten Esnafa Teşekkür
“Hizmetlerimize yenilerini ekleyerek yolumuza devam edeceğiz”

Haberi Oku