banner1006
RÖPORTAJ:
Süper Lig hayal değil!

31 Ağustos 2015 Pazartesi 11:32

 Darıca GB Başkanı Abdullah Örs, Teknik Patron Yavuz İncedal ve kulüp yöneticileri Mustafa Öztürk, Yakup Törk ve Benhur  Bağdaçiçek  ile hem Darıca GB, hem de kentimize yönelik keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Başkan Abdullah Örs, planlı çalışmayla ve birlik içinde hareket edilirse Süper Lig’in hayal olmadığını açıkladı.


Gebze Gazetesi: Abdullah Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? 

Abdullah Örs: 1995 yılından beri Darıca’da iş yapmaktayım. 10 yıldır Darıca GB’de yöneticiyim. Tuzlaspor süper amatör ligdeyken Tuzla’da oturmamdan dolayı 2 yıl aynı anda iki kulüpte de görev aldım.  Ancak Tuzlaspor 3.Lige çıkınca iki takım arasında tercih yapmam gerekti ve Darıca’yı tercih ettim. 1989’dan beri bu bölgede ticaretle uğraşıyorum. Darıca GB’de 10 yıldır bana düşen görev neyse en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Halil beyin bırakmasından sonra Şükrü bey ve arkadaşların önerisiyle başkanlığı kabul ettik. Hep beraber bu göreve evet dedik. Darıca’ya elimizden geldiğince en iyi şekilde hizmet etmek istiyoruz.

Gebze Gazetesi: Başkanlık teklifi nasıl geldi? Şükrü Karabacak’ın kulübe destekleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Abdullah Örs: Başkanlığım bir günde oldu. Hiç düşünmüyordum  aslında iş yoğunluğundan dolayı. Bir gün telefon geldi görüşmek için. Şükrü başkanımız başkanlık hayırlı olsun dedi. Bizim de bunun üstüne söyleyecek sözümüz yoktu. Ertesinde de seçim vardı. Benim listemde çalışmak istediğim 3 hoca vardı, başka da çalışmak istediğim biri yoktu. Yavuz hocamla irtibata geçtik hemen, atladı uçağa geldi. İki saat sohbet ettik, futbola hiç değinmedik. Hocam da gelmeden önce Darıca’yla ilgili araştırma yapmış. Aynı ligde olduğumuz için biliyor zaten. Şükrü başkanın da onayını almıştık zaten. İki saatlik görüşmenin ardından başkanı arayıp yanına gittik. Yarım saat görüştükten sonra bitirmiş olduk. Darıca Belediye başkanı Şükrü bey sporu seven, canı gönülden destekleyen, maçları kaçırmayan bir kişi. İç saha maçlarını hiç kaçırmıyor, deplasman maçlarının da çoğuna geliyor. Şükrü başkanın olması bize çok güç veriyor. Bu bizim için avantaj. Belediye Başkanımız sporu hem iyi biliyor hem de seviyor. Kulübün onursal başkanı olmasından dolayı da Maddi ve manevi çok desteğini görüyoruz.

Gebze Gazetesi: Yavuz Hoca bu hafta maçınız yok, bu ara takım için nasıl bir etki yapar?

Yavuz İncedal: Bazı arkadaşlar takıma geç katıldı, antrenman yüklemesi yapamadık. Bu oyunculara hazırlık maçlarında yükleme yapalım dedik ve 3 hazırlık maçı oynadık. Bay geçeceğimiz ara yükleme adına eksikleri olan arkadaşlarımız için önemli. Bu süre bizim için avantajdır. Bir önceki müsabakalardan artı ve eskileri alacağız. Artık Gölcük ve Niğde maçları geride kaldı. Lige hafta hafta bakmak lazım. Ben bunu ilk maçtan itibaren ortaya koymak istiyorum, futbolculardan da bunu istedik. Niğde Belediye güçlü transferler yaptı, iyi para harcadılar. Hedefleri şampiyonluk. 

Gebze Gazetesi: Nasıl bir sezon bekliyorsunuz, kaç takım şampiyonluğa oynar?

Yavuz İncedal: İlk haftalar yanıltıcıdır, ligin durumunu görme açısından yeterli değildi.  Lig bana göre 6. Ve 7. haftadan sonra şekillenir. Grubumuz çok güçlü, ama bizde çok güçlüyüz. O güçlü takımların arasında biz de varız. Çetin bir lig geçecek. 7-8 takımın hedefe oynayacağı şimdi belli oluyor. Şampiyonluk bana göre bu 8 takım arasında geçer. Ama dediğim gibi şampiyonluğa oynayacak bu takımların arasında bizde varız. 

Gebze Gazetesi: Alt yapıya yönelik yatırım yapacak mısınız? Darıca’nın kendi evlatları olan 
Abdullah Örs: Kendime hedef koydum ve iki yıl içinde alt yapıdan oyuncalarımızı takıma kazandırmayı istedik. En az üç oyuncuyu A Takımda oynatmak istiyorum. Darıcanın çocuklarını takımda görmek istiyorum. Alt yapıya ciddi ağırlık veriyoruz. Bu sezon 5 oyuncumuzu alt yapıdan takıma entegre ettik. Kampa da götürdük, Antrenmanlar yaptık. 2 oyuncuyu A takıma dahil ettik. İki sene sonra hedef olarak koyduğumuzu bu sene başarmış olduk. Alt yapıdan talkımla çalışan 3 oyuncumuz var şu anda. Proje çalışması yürütüyoruz. Futbol okulu oluşturmaya çalışıyoruz. 3 yıl içinde A takımda Darıca’dan en az 5 oyuncumuz olmalı. Bunun için çalışıyoruz. Biz öncelikle bütün Kocaeli’yi tarayıp oyuncular çıkaracağız. Sadece Darıca’nın çocuğu değil bütün Kocaeli ‘den bu oyuncuları arayacağız. Daha sonra Türkiye geneline bunu yayacağız. Her taraftan yıldız adayı oyuncuları toplayacağız. Hep beraber alt yapımıza sahip çıkacağız. Böylelikle ciddi bütçeler hazırlamayacağız kendi içimizden oyuncu yetiştirip, transfere harcayacağımız parayı başka alanlarda değerlendireceğiz. Yıldız oyuncuları küçük yaşlarda transfer edip ucuza alacağız.

Gebze Gazetesi: Darıca’yla daha önce birkaç kez karşılaşmıştınız. Darıca ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Yavuz İncedal: Ben Darıca’yı daha önceden biliyordum. Daha önce Play Off elemlerinde karşılaşmıştık. 7-8 yıl önce ilk teklifi Gebzespor’dan almıştım. O zaman nasip olmadı ama bugün Darıca’ya gelmek nasip oldu. Seyircisine hayranım. Hep 2-3-4 yıllık çalışacağım, tesisi olan takımlarda çalışmayı hep istedim. Ama ne yazık ki bizi hep yarışmacı hale getirdiler. Kulübü geliştirecek çalışmalar ortaya koyalım düşüncesi var ama ne yazık ki her sene yönetimler ve kulüp başkanları değişiyor. Bu istediğim tablo değil. Darıcanın çok güzel kulüp ve taraftar yapısı var. Diğer çalıştığım kulüplerde biz bu takımı daha önce eledik, taraftarı hiç takımına saldırıp olay çıkarmadı. Taraftarı kendi takımını çağırıp alkışladı. Ülkemizde Futbol kültürünün oturmadığı yerlerde bu olaylar olur.


Gebze Gazetesi: Sanayinin başkenti Gebze Bölgesinde bu kadar imkan varken neden üst liglerde bir takım yok. GTO başkanı Nail Çiler Süper Lige oynayacak bir takım çağrısı yaptı. Sizin düşünceniz nedir?

Abdullah Örs: Süper Lig bana göre hayal değil. Bana göre 3.lig, 2 ligden daha zor. 2.lige çıkan takımın PTT 1.Lige çıkması zor değil. Burada iyi bir stratejiyle Süper Lig olmaması mümkün değil. İyi bir planlamayla ve birlikte hareket ederek 4 yıl içinde Süper Lig’e çıkmak mümkündür. Bunu samimi insanlarla kurmak lazım. Şükrü başkan bunun için diyor zaten birlik olalım. Bir tane takım daha iyi başarılı olur. Bir de bunun yanında Pilot takım yaparsak bu daha da başarılı olur. Bizim ne yazık ki Üst liglerde takımımız yok. Sadece 2.Lig’de Kocaeli Birlikspor var. Şükrü Başkan’ın dediği gibi bir yakım kurarsak üst Liglere çıkar. Samimi ve işi bilen insanları buraya getirirsek olur. Nail Başkan da destekliyorsa 4 yıl içinde hedefe varılabilir. 


Yavuz İncedal: Bu Bölgede Süper Lige çıkmak için gerekli olan ekonomi ve sevgi var. Burada eksik olan birlik ve bütünlük. Bunu sağlayacak olan kentin dinamikliğidir. Bu sağlanırsa Süper Lig için her konumuyla uygun bir yer burası. Bolu geçmişte 40 bin nüfusla Süper Lig’de başardı. Gençlerbirliği 5 bin taraftarı var ama yıllardır Süper Lig’de kalıcı. Akhisar ilçe takımı ama Süper Lig’de. Doğru iş yapıldığı zaman olmaması için hiçbir neden yok. Her şartlarda Süper Lige uygun takım hazırlanabilir. Projelerin doğru oturtulması önemli. Bunun mücadelesi verilmeli.

Gebze Gazetesi: Darca GB ve Gebzespor’un birlerek ortak bir takım kurulmasına bakış açınız nedir?
Abdullah Örs: Şükrü Başkan çağrı yaparak defalarca gelin beraber olalım, bir olalım dedi. adı önemli değil yeter ki bu bölgenin güçlü bir takımı olsun dedi. Daha ne yapsın? Gebze ve Darıca için en üst seviyeyi söyledi, isme de takılı kalmadı. Ama biz Gebze’yi destekliyoruz. İlker başkanla da görüşüyoruz, bizim aramızda  hiçbir sıkıntı olamaz, biz Gebzespor’u 3.ligde görmek istiyoruz. İlker bey özveriyle bu işin içerisinde daha ne yapsın Gebze’ye. Yapabileceği her şeyi yaptı. Çok büyük hizmetler yapıyor. Kulübün borçlarını bitiriyor, bitmek üzere olan bir takımı ayağa kaldırdı.  Daha ne olsun.

Gebze Gazetesi: Abdullah Bey nasıl bir kulüp Başkanı olarak göreceğiz sizi?

Abdullah Örs: Hocayla frekansları çok iyi tutuyorum. Futbol konuştuğumuz zaman aynı dili konuşabiliyoruz. Takımı kurup yönetmek hocanın işi benim işim değil. Yaparsam zaten takım başarılı olamaz. Maçtan sonra oturup hocamla konuşurum, istişare yaparım ama maç arasında müdahale etmem. Böyle bir müdahaleyi doğru bulmama. Takım tamamıyla Başkana kalsa da doğru değil, hocaya da kalsa doğru değil başkasına da kalsa doğru değil. Başkanlık demek, sadece maça gelip izlemek değildir. Başkan maç da izleyecek, antrenman da izleyecek, soyunma odasına da gidecek. Başkanda tüm takıma hakim olursa başarılı olur. Bana göre soyunma odasına girmemek hata. Oyuncularla beraber olmak lazım. Ancak hocamızın oyun kurgusuna, maç içerisinde müdahalelerine karışmam. 

Gebze Gazetesi: Transfere ciddi bir bütçe harcadığınız söyleniyor, bu yıl şampiyonluk görecek miyiz? 

Abdullah Örs: Transfere bazılarının iddia ettiği gibi öyle çok büyük paralar harcamadık. Rakiplerimizden daha iyi oyuncular aldığımız için, çok yüksek olduğu sanılıyor. Böyle bir algı oluşturuluyor. Maliyetleri çok düşük paraya aldık bu oyuncuları. Bu sene iyi bir lig ve iyi bir takım izleteceğiz. Genç, dinamik, futboldan anlayan güzel bir ekip oluşturduk. Biz, bize düşeni yapacağız. Herkes elinden geldiğini en iyisini yapacak. Ondan sonra takdir Allah’ındır. Allah da bize nasip edecek. Şampiyonluğu görünce benim ağzımdan şampiyonluk sözü çıkar. Biz üzerimize düşeni yapıp takımımıza sahip çıkacağız. 








banner982
Anahtar Kelimeler
Süper Lig Hayal Değil!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Karamürsel sepetinin geleceği Muharrem ustaya...
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde kiraz götürülmesiyle üne kavuşan "Karamürsel sepeti"nin...

Haberi Oku