banner1006
Şamdan'dan Tokyo'ya Bir Adım Daha!

03 Aralık 2019 Salı 21:23

2020 Tokyo Olimpiyatları çerçevesinde gerçekleşen Kota müsabakalarını sürdüren Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü’nün Milli Yıldızı Eray Şamdan, hafta sonu A Milli Takımımız ile birlikte İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleşen Premier Lig müsabakalarında tatamiye çıktı. 2019 yılının son müsabakasında Şamdan,  ilk turda Cezayirli Sami Taş’ı 4-0, ikinci maçında Belçikalı Michael Dasoul’u 5-0 mağlup ederek Çeyrek finale yükseldi. Bu turda İtalyan Samuele Marchese’yi de 3-0’la mağlup eden Şamdan, Yarı Finalde güçlü rakibi Darkhan Assadilov’a 2-0 mağlup olarak Altın madalya şansını yitirdi ve Üçüncülük maçı yapmaya hak kazandı.

İSTİKRAR ABİDESİ OLDU

Bronz madalya mücadelesinde Venezuellalı rakibi Jovanni Martinez’i 8-0 farklı mağlup ederek rahat bir galibiyet kazanan Şamdan, hem Bronz madalyanın sahibi oldu hem de Olimpiyat yolunda İtalyan rakibi Angelo Crescenzo’nun elenmesiyle önemli bir avantaj elde etti. Bu yıl gerçekleşen WKF Premier Lig ve Series A müsabakalarında kürsüyü neredeyse boş bırakmayan ve 2018 yılında ki başarılı performansını sürdüren Milli Sporcumuz, 2019 yılında gerçekleşen 11 Premier Lig ve Series A müsabakalarında 2 Altın, 3 Gümüş ve 4 Bronz madalya elde etti. Şamdan bu grafiğiyle, hem kategorisinin hem de Milli Takımımızın en istikrarlı sporcusu oldu. Milli Sporcumuzun Antrenörü Adnan Şamdan yaptığı değerlendirmede Kota müsabakalarının 2020 yılında yapılacak 6 müsabaka ile sona ereceğini ifade ederek, “Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık ve Kulüp Başkanımız Hüsamettin Ergül’ün destekleriyle Tokyo Olimpiyatlarında yerimizi alacağız.” dedi.

BAŞKAN BIYIK TEBRİK ETTİ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da milli sporcuyu tebrik ederek “Darıca Belediyesi olarak spora ve sporcuya desteğimiz artarak devam edecek. Eğitim spor kulübümüzün başarısı bizleri mutlu ediyor. Milli sporcumuz Eray Şamdan’ın ay yıldızlı formayla olimpiyatlara gideceğine inanıyor ve ona güveniyoruz. Kendisini ve kulüp başkanımızla hocalarımızı tebrik ediyorum. Bu yolun sonu inşallah 2020 olimpiyatları olacak. Biz de her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Maşukiye'nin gençlerine yeni salon
Kartepe'ye yeni kazandırılan Maşukiye Spor Salonu, gençlerin hem spor yapmalarına hem de sosyalleşmelerine...

Haberi Oku