banner1006
 Din ve Tarih Bilinci için Dilimizin Önemi

Ünlü Şair ve Edebiyatçılarımız dan Yavuz Bülent Bakiler den Gebze de Tarihe Işık Tutan Konferans.

Üsküp den Kosova’ya ve Türkistan Türkistan kitapları başta olmak üzere yazdığı 25 ayrı kitap ile Kültür medeniyet ve Gönül coğrafyamızı aydınlatıp Evladı fatihan diyarı ve Türkistan coğrafyasını yıllar önce bizlere tanıtıp sevdiren, yazdığı bir birinden güzel ve önemli şiirleri ile ufkumuzu aydınlatan gönlümüzü açan, Din dil ve tarih bilincimin önemi üzerin de duran Dil konusunda yaptığı araştırmalarla tanınan Yavuz Bülent Bakiler Gebze’de tarihi bir konferans verdi.

Okumanın önemi üzerinde durup, kitapların kıymetini anlatıp her evde kütüphane olmalıdır dedi. Atatürk’ün dil anlayışı ve dil üzerinde yaptıklarını üç ana bölüme ayırıp eleştiri ve görüşlerini anlattı.

Başta, Gebze kaymakamı olmak üzere, çok sayıda Gebzeli sivil toplum merkezindeki toplantıyı takip etti, ünlü şair kitaplarını imzaladı.

www.gebzegazetesi.com da rahatsızlığından sonra Yavuz beyle ilgili yazdığım daha önceki yazımın bir bölümünü sizlerle  paylaşıyorum.

 TÜRKİSTAN’DAN SİRİDERYA’YA DEVRİ ALEM VE YAVUZ BÜLENT BAKİLER

Bir süredir tedavi gören, edebiyat dünyamızın önemli isimlerinden Ünlü şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler’e Allah’dan acil şifa niyaz ediyorum. Yavuz bey, son olarak Türkistan Yesi’de Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde yaptığımız Belgesel çekimimiz de Devri Alem programımıza önemli açıklamalar yapmıştı. Yavuz beyin bu açıklamalarını  https://www.youtube.com/watch?v=Qqlvz0tYVFo adresinden izleyebilirsiniz.

Yazdığı “Türkistan” kitabı ile bizlere, Türk-İslam coğrafyasını tanıtıp sevdiren, “Balkanlar’da öksüz kubbeler” şiiri ile Şiir tadında bizleri evladı Fatihan diyarı Rumeli Tuna boylarına götüren, Hasta yatağında bile kitap okuyarak bize örnek olan Yavuz Bülent Bakiler, kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

YAVUZ BÜLENT BAKİLER İLE TÜRKİSTAN GEZİSİ

Ünlü şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler’le geçtiğimiz yıl Kazakistan’ın Türkistan Yesi kentinde Hoca Ahmet Yesevi türbesinin bulunduğu şehirde, Türk ve Kazak devletlerinin ortak açtığı Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde karşılaşmış, sohbet edip belgesel çekimi yapmıştık.

Türk Dünyası Gazeteciler şurasına katılmak üzere gittiğim Türkistan Yesi’de Siri Derya medeniyeti ile ilgili belgesel çekiminde konuşma yapan Bakiler, Türkistan coğrafyasının Türkiye için önemini vurgulamıştı. Yavuz Bülent Bakileri’nde konuşma yaptığı Devri Alem Belgesel TV programı www.devrialem.tv tarafından hazırlanan Türkistan’dan Siriderya Seyhun Medeniyeti’ne Belgeselimizin linkini sizlerle paylaşıyor, tekrar Yavuz Bülent bakilere Acil şifa diliyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=Qqlvz0tYVFo

YAVUZ BÜLENT BAKİLER KİMDİR?

23 Nisan 1936, Sivas doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Sivas, Gaziantep ve Malatya’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitir­ dikten (1960) sonra kısa bir süre Yeni İstanbul gazetesinde çalıştı. TRT Ankara Radyosu Merkez Program Dairesi Başkanlığında operatör olarak görev yaparken çeşitli kültür programları hazırladı ve sundu. (1964-68). Sivas’ta avukatlık yaptı (1969-75). İl başkanlığı görevinde bulunduğu Adalet Partisinden belediye başkanı ve milletvekili adayı gösterildi. Başbakanlık Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığında hukuk müşavirliği (1975-76) ve bir süre Ankara Televizyonunda çalıştıktan (1976-79) sonra Kültür Bakanlığı müsteşar yardımcılığı (1979-80) görevlerinde bulundu. 12 Eylül’den sonra müşavir kadrosuna atandı ve 199Z’ye kadar bu bakanlıkta hizmetini sürdürdü. İki yıl Başbakanlık müşaviri olarak görev yaptıktan sonra 1994’te kendi isteğiyle emekli oldu. Çalışmalarını İstanbul’da sürdürdü.

Yazının tamamını ise aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=3159&t=makale

Toplantıdan sonra, Yavuz beyin 21 yıl önce bizlere fikir verip danışmanlık yaparak çekmeye başladığım Tuna dan bir tarih akar kitap ve belgeselimizi kendisine hediye ettim.

 25 yıllık dost ve arkadaşlığımızı hatıraları konuştuk Yavuz beyle 3 yıl önce Kazakistan’ın Türkistan şehrinde Ahmet Yesevi türbesin de yaptığımız söyleşinin belgesel görüntülerini sizlerle paylaşıyorum.

https://m.youtube.com/watch?v=D0gzw4ZZsJg&t=19s

Bu güzel ve önemli toplantıyı düzenleyen Gebze şiir Meclis’ine ve bizleri bu toplantıya davet eden araştırmacı yazar Resul orman kardeşime teşekkür ederim.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934