banner1024

30 Yıldır Üyesi Olduğum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, dün İstanbul Burhan Felek’de Genel Kurula gitti. Cemiyetin 46.genel Kurulu’nda mevcut başkan Turgay Olcayto’nun Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu ile Sedat Bakıcı’nın Değişim, Özgür Gazetecilik ve Emek Grubu yarıştı. Genel kurulu, köşe yazımı yazdığım saatlerde devam ediyordu. Dolayısıyla yeni seçilecek Başkan ve yönetimine başarılar diliyorum, sonuçların basın camiamız adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Yeni Seçilecek Yönetim Darıca Huzur Evini’nin hesabını sormalı ve Huzurevini yeniden yaptırmalı.

TGC’DE AKLAMA OYLAMASI YAPILDI

Genel Kurulun açılış konuşmasının ardından Yönetim Kurulu, Çalışma ve Hesap Raporları ile Denetim Kurulu raporları okundu. Başkan Turgay Olcayto, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması ve gazetecilerin özlük hakları konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Olcayto yaptığı konuşmada gazeteciliğin suç olmadığını, demokrasinin yeşermesi için gazetecilik mesleğinin yapılabilir olması, düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Faaliyet Raporu hakkında Genel Sekreter Sibel Güneş açıklama yaptı. Hesap Raporunu  Ahmet Özdemir, Denetim Kurulu Raporu’nu Ercüment Erkul okudu. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ibra edildi. 2019-2020-2021 bütçe tasarıları incelenerek kabul edildi. Oylamadan sonra dilekler bölümünde Emeğe Saygı Grubu’nun Başkan Adayı Sedat Bakıcı seçilirse yapacağı faaliyetler hakkında TGC üyelerini bilgilendirdi.

Daha sonra Genel Kurula katılan TGC üyelerinden  Musa Alioğlu, Orhan Uğuroğlu, Erdoğan Arıpınar, Taylan Sorgun, Olay Tan, Orhan Karaveli, Seraceddin Zıddıoğlu, Cemil Özyıldırım, Mustafa Arslan, Hüsniye Karakoyun ve İhsan Yılmaz söz alarak görüşlerini açıkladılar

DARICA HUZUR EVİ NASIL KURULMUŞTU?

Bugün sizlere 44 yıldan beri yılmadan, yorulmadan her gün yeni heyecanlara yelken açarak yapmaya devam ettiğim Gazetecilik anılarımdan birini paylaşmak istiyorum.

1982 yılında vatani görevimi yaparak Gebze’de gazeteciliğe başladım. 1985 yılında Gebze Gazetesini kurup, önce merkezi Ankara’da olan Anadolu Basın Birliğine üye oldum. Ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucuları arasında yer aldım. Daha sonra merkezi İstanbul’da olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne üye oldum. Dönemin Cemiyet Başkanı Nezih Demirkent ile tanışıp Darıca’ya Gazeteciler Cemiyeti huzur evinin yapılmasında azda olsa manevi katkımız oldu ve bu çalışmalara yaptığımız katkıdan dolayı Başkan Nezih Demirkent Gebze’de gazetemizi ziyaret ederek teşekkür bile etmişti. Bugün paylaştığım fotoğraf www.gebzegazetesi.com un ilk matbaa ve idarehanesi olan Bu günkü Menzilhane meydanında Demirtaş İş Merkezi’nin Bodurum katında çekildi

Büyük emeklerle yapılan Gazeteciler Cemiyeti Darıca Huzur Evi deprem hasarı bahane edilerek bir oldu bitti ile yıkıldı. Gebze ve Darıca için büyük bir kayıp. Üyesi olduğum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti için iki liste yarıştı. Yeni seçilecek yönetim Darıca Huzurevi’nin neden yıkıldığını, neden yaptırılmadığının hesabını sormaya davet ediyor, Gazeteci meslektaşlarımdan Darıca Huzur Evi ile ilgili araştırma yapmalarını istiyorum.

DARICA HUZUR EVİ NEDEN YIKILDI?

Darıca Huzur evinin yıkımına kim, neden oldu? Daha önce tekrar yapıalcğaı açıklanan Huzurevi neden yapılmıyor. Huzur evinin Milyonluk arazisi ne durumda? Bu sorular kamuoyundan cevabını bekliyor.

DARICA HUZUR EVİ İLE İLGİLİ BİLGİ

TGC’nin Kocaeli Darıca kıyılarında yaptırdığı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Gazeteciler Cemiyeti Hikmet Memduh Huzurevi 29 Temmuz 1993 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açıldı. Gazeteci Beria Kızılağaç, işadamı Şükrü Taşdelen ve Türkiye Cumhuriyeti Hazinesinden sağlanan arsa sağlanan bağışlarla 3500 metrekarelik bir alana işadamı ve o dönem gazete sahibi olan Mehmet Ali Yılmaz’ın katkıları ile Tek-Art firmasınca inşa edildi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından işletilen tesiste 22 yatak odası, dinlenme ve oyun alanları ile jimnastik salonları bulunuyor. Huzurevinin belli bir yatak kapasitesi Cemiyet üyelerine tahsis edilmiştir.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981