banner1001
Bugünü bırakıp geçmişten geleceğe dalıp gitmeler niye..
Bugün ne dünden kıymetsiz nede gelmemiş, geleceği belli olmayan o hayali günden.  
Bugün diyorum sadece bugün.. bugüne bak!
Kaç yüze tebessüm ettin, ansızın kaç gönle girdin. Kapalı kaç kapıyı araladın ardına bakmadan o, bu, şu ne der demeden. 
Düşün ki gerçekte yaşamak bir düş kadardır. Bir bakmışsın düşten uyanmış sorguya tabi tutulmuşsun. Yeniden bir hayat arzulama şansı bile sana verilmeyeceği dünden haber verilmişken. 
O zaman ne diye beklersin her durakta? Adımlarını sıkılaştır, belkide yürüyerek yol alacaklardansın bu hayatta.
Bedeni ve ruhunu arındırman için bugünden daha erken birgün araman niye?
Bildiğin, bildiğini sandığın, bilebileceğini düşündüğün günleri düşleyerek yorma kendini. Bu günden daha erkeni daha güzeli belki hiç bir zaman gelmeyecek. Filimler, dizi dizi senaryolardan kurtar kendini.
Bugünden daha güzelini en güzelini beklersen gün gelir bugününe hayıflanırsın. Bugün başla temiz bir niyetle. Arındır ve durula kendini, gerekirse kurula, kurut kendini. Başla ki yarısı bitsin hayallerinin. Düne veya yarına bırakırsan ümitlerini unutup kurutmuş say. Kendini sadece bugün var say ve bugüne ada çünkü sen sadece bu anın hakimisin hatta anın bile hakimi sen değilsin ya yine de sen bugün kendin için bir defaya mahsus öyle say. Güzel insan hep diyorum ve hep diyeceğim.. Güzel düşlerin için bugünden daha erken bir gün yok. Bırak farazi düşleri, bırak olmazı, olacağı oldur, gör bak! olmaz dediğin bir kaç adımından sonra çorap söküğü olur. Hadi gel bu günü düşle ve gerçeğine dön. Bak ki etrafına göresin börtü böceği, açan çiçeği, cıvıl cıvıl ötüşen kuşları. Mutluluk filizlendir içinde, gamı bırak.. sahip çıkma kötüne, bırak düşleme kötüyü ki musallat olmasın, tutmasın iki yakandan. 
Sen sıkı sıkı umuda, sevgiye,barışa, dostluğa, güzele odaklan. Önce kendini tamamla, zihnini arındır, sonra hayatla bütünleş ve sonra insanlığa dokun.
"Yaşamın kendisi bir düştür, bana düşen de bunu düşündürmektir." 
Nurten KESKİN
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934