banner1006
 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 8 Kasım Pazar günü AK Parti Kocaeli İl Kongresine katılmak üzere ilimize geliyor.

Sayın Erdoğan, Kocaeli ve Gebze bölgesine gerek İstanbul İl Başkanlığı ve gerekse Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı döneminde ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli ve Gebze bölgesindeki gezileri ile ilgili daha önce kaleme alıp Gebze Gazetesi’nde yazdığım makaleleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Makaleleri Birlikte Okuyalım

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=2185&t=makale

Siyasette Vefa Yokmuş

Gazetecilik ve belgeselcilik her bakımdan çok önemli, geçmişi kayıt altına alarak geleceğe taşıyoruz.

Geçmiş yazıları incelediğimizde, siyasetin ne kadar vefasız olduğunu anladım. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kocaeli gezisi ile ilgili yazdığım makalenin linkini sizlerle paylaşıyorum. Bu makalemiz geçmişe ışık tutuyor…

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=1248&t=makale

Linklerini paylaştığım yazının özetini, bir kez daha buradan paylaşarak tarihe not düşüp, zamana noterlik yapıyoruz. Yıllar önce yazdığımız yazıları bir kez daha okuyarak, belgesel tadında siyasi tarihe yolculuğa çıkalım.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli ve Gebze ilgisi

(Kaynak: Gebze Gazetesi)

Erdoğan’ın Kocaeli’ye verdiği önem bir tesadüf değildir. Zira Kocaeli ve Gebze, Erdoğan’ın siyasi kariyerinde önemli bir yer tutuyor. Gerek AK Parti Genel Başkanlığı gerek Başbakanlığı ve gerekse Cumhurbaşkanlığı döneminde Erdoğan, senede en az bir kere Kocaeli’ye geliyor. Gerek seçim mitingleri gerekse toplu açılış törenleri mutlaka Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştiriliyor. Hatırlayalım, 16 Nisan referandumunda bile Erdoğan sadece 30 İlde miting düzenlemiş, bu illerin arasında Kocaeli’de yer almıştı. 

Peki Kocaeli ve Gebze bölgesi Erdoğan için neden önemli? Erdoğan’ın Gebze ilgisi 1990’lı yıllara dayanır. Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, merhum Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü’nün düzenlediği Gebze programlarına katılarak kentimize olan ilgisini gösteren Erdoğan, AK Parti’nin kuruluş toplantılarını da Gebze Eskihisar Atabay Otel’de gerçekleştirdi. 3 gün boyunca yakın kurmaylarıyla Atabay Otel’de AK Parti’nin kuruluş sürecini hazırlayan Erdoğan, cezaevinde kaldığı 4 aylık süreçte de Pınarhisar Cezaevi’nde en fazla misafiri Gebze’den ağırladı. Bizlerde, o dönem kendisini cezaevinde ziyaret ederek, uğradığı haksızlık karşısında yanında olduğumuzu göstermiştik.

Erdoğan, 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi Kocaeli mitingini de devasa bir kalabalıkla Ekim ayında Gebze’de gerçekleştirmiş ve partisini kurduğu Gebze’ye verdiği önemi göstermişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE DEVR-İ ALEM

Sayın Erdoğan, Türk siyasi tarihinde önemli izler bırakan bir isim olarak hatırlanacak. Geçmişte Türkiye, başbakanlıktan hapse giren hatta idam edilen başbakanlar hatırlıyor ancak Erdoğan’ı mahpustan Cumhurbaşkanlığı’na giden isim olarak hatırlayacak. Erdoğan’ı, Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde hapiste kaldığı günlerde kendisini ziyaret eden bir gazeteci olarak, o gün yaşadıklarımı dün gibi hatırlıyorum.

Hapishanenin 2. katında bizi karşılamıştı. Biraz geniş olan salonda kara tahtada İngilizce öğrenmeye çalışırken kendisi ile görüşmüştüm. Kendisine “Günlerin nasıl geçiyor?” diye sorduğumda, “İşte gördüğünüz gibi bazen okuyor bazen İngilizce öğreniyoruz ama kendimizi ‘Bu da geçer yahu.’ diyerek teselli ederek zamanın geçmesini bekliyoruz.” demişti.

Gerçi, Sayın Erdoğan ile bu ilk görüşmemiz değildi. Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olduğu sırada, Gebze Kadırga Tesisleri’nde kendisi ile görüşüp, yemek yemiş ardından da Gebze’nin ilk radyosu olan ve tarafımızdan kurulan Gebze FM’de telefonla bağlanıp yemek masasından söyleşi yapmıştık. Sayın Erdoğan, o gün Gebze FM mikrofonlarından Milli Görüşü ve Milli Görüş lideri Erbakan’ı anlatmış, Milli Görüşün Türkiye’ye önemli hizmetler yapacağını söylemişti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin çeşitli etkinliklerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla katıldığında yine sorular sorup cevaplar almıştım. Bu görüşmeler ve hapishaneler ziyaretinde Sayın Erdoğan bizi eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman ile adaş olmamızdan dolayı karıştırmamak adına Gebzeli Gazeteci İsmail Kahraman olarak tanımıştı. 

AK Parti’nin kuruluş süreci, kurucular kurulunun Gebze Eskihisar, Otel Atabay’daki toplantılarını, Erdoğan’ın partiyi kurduktan sonra ilk mitingini Gebze’de düzenlemesini, Gebze mitingini takip ederek kameramızla kayıt altına alıp, yazılarımızla geleceğe not düşüp noterlik yaptık.

ERDOĞANLI YILLAR

AK Parti, Türk siyasi tarihine adeta bir fırtına gibi girdi. Türk siyasi tarihinde birçok ilke imza attı. AK Parti’nin Kocaeli’deki kuruluş sürecinde, Gebze’den Kurucular Kurulu Üyesi olarak katılıp aktif siyaset yaptığım yıllar bugün çok geride kaldı. O günleri hatırladığımda birçok olay, sinema şeridi gibi gözümün önünden geçiyor. Birçok ismin AK Parti’de siyaset yapma isteği, adeta kılı kırk yararak kurucular tarafından geri çevriliyordu. Sadece Gebze’de 30 tane İlçe başkanı adayı birbiri ile yarışıyor, ilçe başkanı olmak için mücadele ediyorlardı. Gebze İlçe Teşkilatını kurma görevi, Gebze’den AK Parti’nin Kocaeli Kurucular Kurulu Üyesi olan Eyüp Ayar, Halit Yaşar ve bu satırları yazan benimle birlikte Kocaeli’den bugün Büyükşehir Belediye Başkanı olan İbrahim Karaosmanoğlu ve yine bugün İzmit Belediye Başkanı olan Nevzat Doğan tarafından yürütülüyordu. Günler süren çalışmalardan sonra ilçe teşkilatı kurulmuş, yer tutularak Gebze’de siyasi çalışmalar başlatılmıştı. Kocaeli İl Teşkilatı toplantıları, Ankara’daki toplantıları gazeteci olmakla beraber bir siyasetçi olarak da takip ediyor, olup bitenlerin, siyasi oyunların, siyasetteki yaşanan iniş ve çıkışların adeta canlı şahitliğini yapıyor, Türkiye’nin AK Partili ve Erdoğanlı yıllarını nasıl yaşandığını görüyordum. AK Parti, genel seçimlere girdi, tek başına iktidar olup yerel seçimleri de kazanarak, gücünü pekiştirip Türk siyasetinde fırtına ve kasırga estirecek deyim yerindeyse Türk siyasi tarihini yeniden yazan günlerin habercisi oluyordu. (www.gebzegazetesi.com arşivi)

***

DÜNDEN BUGÜNE ERDOĞAN’IN GEBZE GEZİLERİ

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=1248&t=makale

Linkini verdiğim bu makalenin bir bölümünü bir kez daha sizlerle paylaşıyorum.

Başbakan Erdoğan’ın Kocaeli gezisini, gazeteci ve belgeselci olarak yakından takip edeceğim. İsterseniz zamanı durduralım, bugün de Başbakan Erdoğan’ın Gebze’de yaptığı gezilerle ilgili daha önce kaleme aldığım yazıların bir bölümünü birlikte okuyalım.

Başbakan; 500 bin Gebzeliye verdiği sözü tutacak mı? (10 Eylül 2004)

AK Parti lideri ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Gebze’ye ilgisi devam ediyor. Parti kurma hazırlığına Gebze -Eskihisar Otel Atabay´da başlamış, 3 Kasım genel seçimlerinden hemen önce 10 Ekim 2002 tarihinde on binlerce Gebzeliye yerinden yönetim sözü vermişti. Sayın Erdoğan, Başbakan olduktan 11 ay sonra 12 Eylül 2003 tarihinde Gebze’ye gelerek birçok törene katılarak verdiği hizmet sözünü tekrarladı.

Başbakan Sayın Erdoğan, yine bir Eylül ayında, yani bugün 10 Eylül 2004 tarihinde tekrar Gebze’ye geliyor. Bugün, uzun bir süre Gebze´de kalacak ve Gebze ile ilgili açıklamalar yapacak. Başbakan Erdoğan´ın bugün vereceği sözleri dikkatle takip ederek, zamana karşı noterlik yaparak tarihe not düşeceğim. Ancak Gebze´de bir yıl içinde çok şeyler değişti. Gebze´ye verilen yerinden yönetim sözü tutulmadı ve 500 bin nüfuslu Gebze artık İzmit’in mahallesi oldu. Gebze´de, devletin temel görevi olan sağlık, eğitim ve emniyet hizmetleri perişan. AK Parti’ye, seçimlerde %50 oy vererek büyük destek olup, hizmet bekleyen Gebze halkının umudu tükenmeye başladı. Hayal kırıklığına uğruyor Gebze halkı, verdiği vergilerin başka illere siyasi yatırım olarak gitmesine isyan ediyor. Gebze´nin 1000 dersliğe, yüzlerce öğretmen ve polise ihtiyacı var. Hastanemiz gecekondudan bozma yerde yapılıyor. Başbakan´a Gebze ile ilgili yanlış bilgiler veriliyor.

Şimdi isterseniz gelin tarihe doğu yolculuğa çıkıp, Başbakan Sayın Erdoğan´ın 13 Eylül 2003 günü Gebze gezisinden sonra bu köşede yazdığım yazının bir bölümünü birlikte okuyalım.

…” Sayın Erdoğan’nın Gebze´deki törenlerini takip ediyorum. Gebze´nin sembolü Çoban Mustafa Paşa Camii’nde kılınan Cuma namazında, basın cami içine alınmadı, namaz sonrası Erdoğan birçok Gebzeli ile el sıkışarak Gebze Merkez Hastanesi’nin açılış törenlerine katıldı. Mehter Marşı ile tören alanına gelen Erdoğan, Türkiye´nin genel sorunları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verirken, Gebze mitinginde verdiği hizmet sözlerini unutmadığını söyledi.

Kroman Çelik tarafından yapılacak okulun, temel atma töreni için Anadolu Lisesi’nin bulunduğu yere gelen Erdoğan´ı büyük bir kalabalık karşıladı. Gebze Ticaret Odası’na geçen Erdoğan´ın GTO´da konuşma yapmaması dikkat çekti. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika yangını, Başbakan´ın GOSB programını iptal etmesine neden oldu. TÜBİTAK´a geçen Başbakana bilgiler verildi. Başbakan Erdoğan, Gebze´de büyük ilgi ve sevgi gördü.

Sayın Erdoğan´ın Gebze çıkartmasını takip ederken, 11 ay önceki miting ve Türkiye’nin genel durumu hatırıma geldi. Sayın Erdoğan´ı bugünlere getiren en önemli özellik, yılmadan ve yorulmadan çalışıp güç odaklarına taviz vermemesidir. Miting alanında, AK Parti ve Sayın Erdoğan´a karşı geçmişte açıkça tavır alanların bugün AK Parti’li gözükmesi, Türk siyaseti açısından büyük talihsizliktir. Bu tür çıkarcılara AK Parti ve Erdoğan’ın pirim vermemesi sevindiricidir. Milletvekili ve AK Parti teşkilatları, partiyi çıkarına alet edenleri takip edip önlemelidir. Genel merkezin bu noktada çok ciddi çalışmalar yapması, siyasete kalite getirecektir. “(13 Eylül 2003 Gebze Gazetesi Arşivi)

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934