banner1001
EKONOMİ:
Enflasyonla Topyekun Mücadele Programına destek

15 Ekim 2018 Pazartesi 15:10

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: "Bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz"

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na ilişkin, "Bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz." dedi.

Zeytinoğlu, KSO binasında düzenlediği basın toplantısında, fiyat istikrarının makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, 2002 yılından sonra mali ve siyasi istikrarla fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde ettiğine işaret eden Zeytinoğlu, son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağan dışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranının yeniden çift hanelere çıktığını kaydetti.

Zeytinoğlu, artan enflasyonun hem alım gücü düşen vatandaşları hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmaları olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Sayın Bakan Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan 'Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı son derece önemli buluyor ve destekliyoruz." diye konuştu.

Enflasyonla mücadelede herkesin sorumluluğu ve görevi olduğunu vurgulayan Zeytinoğlu, enflasyonla mücadelenin aynı zamanda işsizlik, yüksek faiz ve artan girdi maliyetleriyle de mücadele olduğunu anlattı.

- "Enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz"

Ayhan Zeytinoğlu, hem firmaların hem de vatandaşların enflasyonla topyekun mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inançlarının tam olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekun bir duruş sergileyerek elini taşın altına koymaktadır. 81 il ve 160 ilçede odalarımız ve borsalarımız enflasyonla mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz." 

Tüm üyelerinin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını beklediklerini aktaran Zeytinoğlu, "İnanıyorum ki Kocaeli olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız." değerlendirmesini yaptı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ramazan geldi, balık tezgahları boş kaldı
Kocaeli'de Ramazan ayı dolayısıyla balığa ilgi azaldı.

Haberi Oku