banner1001
EKONOMİ:
KSO Başkanı Zeytinoğlu, işgücü verilerini değerlendirdi

10 Eylül 2021 Cuma 14:43

 

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı işgücü verilerini değerlendirdi. Zeytinoğlu, “Temmuz ayında işsizlik oranı yüzde 12 ile geçen yılın aynı ayına göre 2.4 puan gerilerken, haziran ayına göre 1.4 puan yükseldi. Potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı ise temmuzda yüzde 23.6 olarak gerçekleşti. Burada da aylık bazda 1.2 puan artış olduğu görüyoruz” dedi. “İşgücü verilerinin detaylarına baktığımızda, haziran ayına göre, çalışabilir nüfusun 85 bin kişi, işgücüne katılanların 631 bin kişi arttığını görüyoruz” diyen Zeytinoğlu şöyle devam etti:

 

TOPLAM İSTİHDAM

“Hazirandan temmuza istihdam edilenlerde ise 125 bin kişilik artış var. Bunun sektörlere göre dağılımına baktığımızda, tarım ve hizmetler sektöründe istihdam artışı olurken, sanayi ve inşaat sektörlerinde istihdam kaybı olduğunu görüyoruz. İstihdam edilenler inşaat sektöründe 60 bin kişi, sanayide 287 bin kişi gerilerken, tarımda 17 bin kişi, hizmetler sektöründe 454 bin kişi arttı. Temmuz ayında, hem açılmalar hem de turizm sektörünün etkisiyle hizmetlerdeki istihdamın yükseldiğini görüyoruz.” Temmuz itibariyle toplam istihdam edilenlerin sayısının 28 milyon 730 bin kişiye ulaştığını söyleyen Zeytinoğlu, nüfusumuza oranla daha yüksek seviyelerde olması gerektiğini belirterek, ülkemize yabancı sermaye çekilmesiyle ekstra istihdam yaratılabileceğini ifade etti.

 

 

AYHAN ZEYTİNOĞLU- KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, toplam istihdam edilenlerin sayısının 28 milyon 730 bin kişiye ulaştığını söyledi.

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ramazan geldi, balık tezgahları boş kaldı
Kocaeli'de Ramazan ayı dolayısıyla balığa ilgi azaldı.

Haberi Oku