banner1001
EKONOMİ:
Özel okul yöneticileri, Yeni İl Milli Eğitim Müdürü Akmanşen ile KOTO'da bir araya geldi

10 Eylül 2021 Cuma 14:59

ÖNEMLİ KONU BAŞLIKLARI ELE ALINDI

KOTO Başkanı Necmi Bulut’un, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akif Şen, Yusuf Ziya Uludüz, 15. Meslek Komitesi Başkanı Handan Kümeli, Meclis Üyesi Yıldırım Yılmaz ve Komite Üyesi İsmail Aydemir ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıda, yeni İl Milli Eğitim Müdürü Akmanşen ile sektörün güncel sorunları, pandemi ile ilgili alınan tedbirler ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel okullar arasındaki iletişim konuları paylaşıldı. Toplantıda, Özel Öğretim Kurumlarından sorumlu müdür yardımcısı Erdinç Bozkurt da hazır bulundu. ‘İSTİŞAREYİ ÖNEMSİYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı Kümeli, “15. Meslek Komitesi olarak toplantı ve görüş alışverişlerini çok önemsiyoruz. Böylesi özel bir dönemde, Yeni İl Milli Eğitim Müdürümüzle bir araya gelelim, hem tanışalım hem de sorunlarımızı paylaşalım istedik. Bugün bizlerle olduğu için kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. 15. Meslek Komitesi olarak hem birliğimize, hem ilgili bakanlıklarımıza çokça yazı yazarak taleplerimizi iletiyoruz. Bu yöndeki girişimlerimiz devam edecek” dedi.

BAŞKAN BULUT: BU DÖNEM DAHA ZORLU BİR YIL OLACAK

KOTO Başkanı Necmi Bulut da konuşmasında, pandemi dolayısıyla eğitim- öğretimin 2 yıldır sekteye uğradığını, düzenlenmesi ve görüşülmesi gereken çok konu olduğunu ifade ederek, “Bu toplantı her zamankinden daha fazla önem arz ediyor. Çünkü önümüzde, pandemi dolayısıyla öğrencilikten zorunlu olarak uzaklaşmış bir jenerasyon var. Öğretmenlerimize ve okul idarecilerine her zamankinden daha fazla görevler düşüyor olacak. Temennimiz bugün burada yapacağımız toplantıyla, okullarımızın İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğundaki çözüm bekleyen sorunlarını en aza indirmek. Müdürümüze bir kez daha hayırlı olsun diyor, bugün bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum.

AKMANŞEN: SORUNLARINIZIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İl Milli Eğitim Müdürü Akmanşen ise konuşmasında, özel- resmi okul diye ayırım yapmadıklarını, tüm eğitim kurumlarının sorunlarının çözümünü önemsediklerini ifade ederek, “Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Şahsıma gerçekleştirdikleri ziyarette hemen bu konuyu gündeme getirip böylesine güzel bir toplantı organize ettiler. Sene başındayız hepimizin sorunları var. Sizin bize iletmek istedikleriniz var. Sorunların takipçisi olacağımızı bilmenizi isterim. Eğitim öğretimi bir bütün olarak görmemiz lazım. Özel- resmi diye bir ayırım gözetmemeliyiz. Nihai olarak yerine getirdiğimiz tüm faaliyetler sırada oturan öğrencimiz için. Eğer bu öğrencileri zayi etmezsek geleceğe hazırlama noktasında ufkunu açabilirsek, görevimizi yapmış oluruz” dedi. Komite Üyesi İsmail Aydemir ise sektörün sorun ve çözüm önerileri ile ilgili kapsamlı sunum yaptı.

SEKTÖRÜN ORTAK AÇIKLAMASI

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklama ile görüşmeyi değerlendiren 15. Meslek Komitesi’nin ortak açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Özel Okullar; şehrimizin eğitimine önemli katkılar sunan, 5580 sayılı özel öğretim kurumları kanunu kapsamında kurulmuş, ciddi oranda öğretmen ve personel istihdamı yapan, sürekli devletin denetimine tabi olan kurumlardır. Yaşanan pandemi döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulları tatil etmesi ile başlayan uzaktan eğitim sürecinde şehrimizdeki özel okullarda hızlı bir şekilde uzaktan eğitim sürecini başlatmış ve hiçbir okul, hiçbir velimizi mağdur etmemiştir.

‘HİJYEN ŞARTLARINI SORUNSUZ UYGULUYORUZ’

Sürekli öğrencileri ve velileri ile temas halinde olarak onların eğitim-öğretim içerisinde aktif olarak yer almasını sağlamıştır. İlimiz de bulunan Özel okullarımız; 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı için Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı salgın yönetimi ve çalışma rehberi doğrultusunda tüm hazırlıklarını tamamlamış ve yüz yüze eğitime sorunsuz bir şekilde başlamışlardır. ve Milli Eğitim Bakanlığı ile TSE arasında yapılan protokolle eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kontrol kılavuzunda belirtilen tüm önlemleri almış ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim öğretimlerini sürdürebilmeleri için okullarını hazır hale getirmiştir.

SERVİS TAŞIMACILIĞI KONUSU

Toplantıda Şehrimizdeki Özel Okulların sorunları, süreç içerisinde yaşamış oldukları sıkıntılar ve eğitim-öğretime dair tüm konular konuşularak İl Milli Eğitim Müdürü ile istişare edilme fırsatı bulunmuştur. Milli Eğitim Müdürümüz toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm paydaşlarla olduğu gibi özel okullar ile de bir araya gelmeye ve fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini belirtmiştir. Okul yöneticileri özellikle şehrimizde ki servis taşımacılığı ile ilgili sıkıntılara değinmiş ve bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekliliğini dile getirmişlerdir. Ayrıca katılımcılar, Özel okulların topluma sağlamış olduğu sosyal ve ekonomik birçok faydayı önemsizleştirip sadece velilerinden ücret isteyen bir yapı olarak gösterilmeye çalışılması ve bu konunun bazı kesimlerce maksatlı şekilde gündemde tutulması, tüm ülkede olduğu gibi şehrimizdeki Özel Okulları da etkilemekte, telafisi mümkün olmayan sıkıntılara sevk etmekte ve Kurumlarımızın ülkemizin eğitim öğretimine olan katkılarını ciddi manada engellediğine dair ortak fikirde buluşmuşlardır.

‘HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ’

Şehrimizin eğitim-öğretimine ciddi katkılar sunan Özel Okullarımızın yöneticileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Akmenşen’e teşekkür ederiz. Özel okullar olarak önceliğimizin ülkemizin eğitim öğretimine katkı sunmak, çocuklarımızın geleceğini şekillendirmelerine rehber olmak olduğunu, Tüm dünyanın ve Ülkemizin geçmekte olduğu bu zor süreçte Özel okullar olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olacağımızı, onların eğitimi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı, bundan sonrada kurumlar arası iletişimi güçlü tutacağımızı, şehrimizdeki eğitimin bir parçası olan Özel Okullar olarak kamuoyuna saygıyla sunarız.

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Üreticilere karpuz tohumu desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği sağlanacak.

Haberi Oku