Örnek ve Anlamlı Ziyaretten Ders Almalıyız

Giresunlular, Metin Emiroğlu’nu örnek alıp ata, dede memleketi Giresun’a gelip, baba evlerini tamir ettirmeli. Bahçelere bakıp, ocakları tüttürmeli, ata, ebe ve dede mezarlarını ziyaret etmeliler. Giresun’un marka değeri, tarih, kültür ve doğal güzellikleri korunmalı. HES uğruna kurutulan derelere sahip çıkmalı. Maden uğruna yok edilen Kızılkaya Dağları’na sahip çıkmalı. Çakıl için değiştirilen dere yataklarına sahip çıkıp ata, dede emaneti Giresun’a ihanet etmemeli, yüce dinimizin emri olan Sıla-i Rahim Kültürü’nü yaşatmalı.

Emiroğlu’nun, Örnek ve Anlamlı Giresun Ziyareti

Giresun’u 622 yıl önce ebedi Türk yurdu yapan Hacıemiroğulları’nın, Malatya Arapgir’e müzesini kuran, Özal Dönemi’nin Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu, Ordu’dan sonra Giresun’a gelerek Hacıemiroğlu Süleyman Bey tarafından 1397 yılında fethedilen Giresun Kalesi’nde atalarını anıp Fatiha okudu.

Giresun Üniversitesi öğretim üyelerinden Fatma Emiroğlu’nun rehberliğinde, Giresun’da Vali Harun Sarıfakıoğulları, Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can ve Belediye Başkan Vekili Hasan Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, Arapgir’ deki Giresun Kalesi’nin fethinin de resim ve belgelerinin bulunduğu Hacıemiroğlu Beyliği Müzesi’ ne davet etti.

Belgeselimiz Gösterildi

Eski bakan Metin Emiroğlu’nun Ordu ve Giresun’a gelmesinde azda olsa bizimde katkımız var. Metin Emiroğlu dün akşam Giresun Türk Ocağı’nı ziyaret ederek konuşma yaptı. Konuşmadan önce www.devrialem.tv olarak Malatya Arapgir’de, Hacıemiroğulları Beyliği Müzesi’nde çektiğimiz belgeselin gösterimi yapıldı. Belgeseli sizlerle paylaşıyoruz.

https://youtu.be/A_qL33TEjys

Hacıemiroğulları Beyliği Tarihi Belgeseli

https://www.youtube.com/watch?v=jmKX3kCzcrU&feature=youtu.be

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981