banner1024
 GTO Sarıkamış’ta Ticaret Forumu toplantısı düzenleyip, şehitleri anma etkinliklerine katıldı.

Başkan Nail Çiler, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve Sarıkamış Kaymakamlarının iş forumunda yaptığı konuşmalarını www.gebzegazetesi.com da canlı yayınlayarak gazetecilik görevimizi yerine getirdik.

Gebze Ticaret Odası heyeti, serhat şehrimiz Kars ve Sarıkamış şehitlerini anmak İçin çok önemli etkinlikler düzenledi. GTO Başkanı Sayın Nail Çiler’in Sarıkamış’ta düzenlediği Ticaret Forumu büyük ilgi gördü. GTO Başkanı Nail Çiler’in konuşmasının önemli bir bölümünü www.gebzegazetesi.com da canlı yayın yaparak kamuoyu ile paylaştık.

GTO heyetinde Gebze, Darıca ve Dilovası Belediye Başkanları, Darıca Kaymakamı, Gebze bölgesindeki organize sanayi bölgelerinin başkanları ve birçok kurum temsilcisi yer aldı. Çiler, amaçlarının bu bölgeleri tanıtmak ve Kars’ta iş forumu düzenleyerek iş ve yatırım imkanlarını araştırıp Sarıkamış Şehitleri’ni anmak olduğunu söyledi.

GTO’nun Sarıkamış Şehitleri anma etkinliği ve ticaret forumu büyük ilgi gördü. Ticaret forumuna Kars ve Sarıkamış yetkilileri de katılıp konuşma yaptı.

SARIKAMIŞ ALLAHÜEKBER ŞEHİTLİĞİ’NDE FATİHA OKUDUK

1914 yılı 22 Aralık’ta başlayıp, 1915 yılı Ocak ayında sona eren 15 günlük Sarıkamış Harekatı’nın 105. Yıl dönümünde Gebze Ticaret Odası heyeti olarak şehitleri anmak üzere Sarıkamış bölgesindeyiz.
Birinci Dünya Harbi Kafkas Cephesi’nin çok önemli savaş alanlarından birisi olan ve 90 bin Mehmetçiğin şehit olduğu Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Savaşları’nın geçtiği bölgelerde www.iktav.com olarak araştırmalar yapıp www.devrialem.tv olarak belgesel çekmeye devam ediyoruz.

1997 yılında dönemin Kültür Bakanı olan adaşım ve soyadaşım İsmail Kahraman tarafından açılan Kars Sarıkamış Yolu üzerine yapılan Allahüekber Şehitliği’nde belgesel çekimleri yaparken duygulu anlar yaşadık. Osmanlı gönül coğrafyamızın bir çok yerinden şehit olan anıtta, Fatiha okuduk.

ŞEHİTLERİN İZİNDE ALLAHÜEKBER VE SOĞANLI DAĞLARINDAYIZ

Sarıkamış Dağları ve Alacam Ormanları bundan 105 yıl önce tarihin en önemli askeri harekatlarından birine sahne oluyordu. Soğanlı ve Allahüekber Dağ ve Yaylalarında korkunç bir dram yaşanıyordu.
Şehitlerin izinde, karlı Sarıkamış Dağlarında değerli kültür adamı ve Tarihçi Suat Ögel’in rehberliğinde belgesel çekimleri yapıyoruz.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981