Gebze Kapalı Spor Salonunda başlayıp Anibal Ramada Otel’de devam eden “Sığırlık Merası Yörükleri ve kaybolan değerimiz Yörük kültürü festival ve paneli”ne Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Eski Ankara ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyük şehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başta olmak üzere. Kaymakamlar, Belediye başkanları ve başkan adayları ile daire müdürleri ve sivil toplum örgütü başkanları katıldı.

20 Ocak Pazar günü Düzenlen Festival ve panelde çok önemli açıklamalar yapılıp, bilgiler verildi. Dünya Yörük Türkmen Birliği Genel başkanı ve Bursa Orhaneli Belediye başkanı İrfan Tatlı, Oğuz Türkleri Federasyonu Genel başkanı Mehmet Özet, Gebze Yörük Türkmen Derneği Başkanı Cemil Karateke birer konuşma yaparak Yörükler ile ilgili bilgiler verdiler.

YÖRÜKLER GEBZE’DE BULUŞTU

Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen Yörük Sanatçılar; Ağıtlar ve türküler söyledi, halk oyunları ekibi folklor gösterisi yaptı. Prorgamda Yörük oyunları sergilendi, Gebze gençlik spor ilçe müdürlüğüne bağlı okçular Ekibi gösterisi büyük beğeni topladı.

Yörük sanatçılar tarafından gerçekleştirilen konser Avrasya Gazeteciler Derneğinin katkısı ile Sakarya Web tv tarafından canlı yayınlandı. Sizler de https://youtu.be/2D1wYHjzY1g adresinden bu görüntüleri izleyebilirsiniz.

VALİLER KUŞAK  VE KILIÇ KUŞANDILAR

Gebze Sığırlık Merası Yörükleri festivaline katılan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Eski Vali ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Baş Müfettişi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Gebze Yörük Türkmen Derneği tarafından Yörük beylerine verilen kuşak takılıp, Kılıç kullandırdılar. Sığırlık merası Yörüklerinin sorunlarının çözümü ve tanıtılmasına verdiğimiz katkılardan dolayı Avrasya Gazeteciler Derneği Başkanı ve Devri Alem belgesel program Yapımcısı olarak bize de bir teşekkür ödülü verildi.

Valiler ve belediye başkanları Festivalde yaptıkları konuşmada Sığırlık Merası Yörükleri ile ilgili Devletin yaptığı hizmetler ve Yörüklük kültürünün yaşatılması ile ilgili her türlü desteğin verileceğini açıkladılar.

RAMADA OTEL’DE PROGRAM

Gebze Yörük Türkmen Derneği tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Prodes Projesi kapsamında desteklenen festival ve Panelin son bölümü, Anibal Ramada Otel’de düzenlenen festivalle devam edildi. Panel öncesi Avrasya Gazeteciler Derneği kültür hizmeti olarak hazırlanan “Son Yörük Obası Sığırlık Merası” Belgesel gösterimi yapıldı. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi katkıları ile hazırlanan Marka şehir Kocaeli belgeseli gösterildi.

Gebze Teknik Üniversitesinden Dr. Serhat. Erat’ın Moderatörlüğü’nde düzenlenen Panelde, Bizde bir sunum yaptık. Panelde Mehmet Özer, İrfan Tatlı, Dr. İbrahim Kahraman ve Abdullah Köktürk konuşmalar yapıp, önemli bilgiler verdi.

Gazeteci ve belgeselci olarak 41 yıl önceden tanıyıp bu günlere gelme sürecini yakından takip edip, Belgesel çekimini sürdürdüğüm Sığırlık Merası Yörükleri ile ilgili yapılan bir kültür hizmetine katkı vererek, gök kubbede hoş seda bırakmanın gönül huzuru içindeyim.

Baki kalan Gök kubbede Hoş bir seda imiş.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981