banner1006
GÜNDEM:
Fikri Işık ile Sığırlık Merası ve Hünkar Çayırı üzerine!

18 Eylül 2018 Salı 10:02

Belgeselci olmamız dolayısıyla bir ayağımız Gebze dışında olsa da Gebze gündemini yakından takip edip, Gebze ve Kocaeli ile ilgili tüm olaylara Gazeteci olarak müdahil olmaya çalışıyor, görüşlerimizi ve fikirlerimizi her vesileyle ilgili ve yetkililerle paylaşıyoruz.

   Birlikte AK Parti Kocaeli Kurucular Kurulu üyesi olarak AK Parti’nin kuruluşunda beraber çalıştığımız, İl Başkanlığı’ndan Başbakan Yardımcılığı’na Kocaeli siyasetinin etkin isimlerinden birisi olan  Fikri Işık ile geçmişten gelen dostluğumuz vesileyle, kentimizin sorunları ve ihtiyaçları üzerine zaman zaman söyleşiler gerçekleştiriyor ve raporlar sunuyoruz. Bakanlıkları döneminde Kocaeli’ye önemli hizmetlerin gelmesinde öncülük eden sayın Işık, yeni Hükümet Sistemi nedeniyle bugün Kabine’de yer almasa da seçim bölgesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor ve her hafta Gebze  Bölgesi’nde mutlaka bir gün temaslar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Cumartesi günü eski başbakan yardımcısı Fikri Işık ile Gebze’de buluştuk.

DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI ÇOK ÖNEMLİ

Dünyanın en önemli kültürel etkinlikleri arasında yer alan ve her yıl Kırgızistan’ın Tanrı dağlarındaki Yaylalarda gerçekleştirilen Dünya Göçebe oyunlarının 2020 Yılı etkinliğinin Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan tarafından Türkiye’de düzenleneceğini açıklaması ilgi ile karşılandı.

Dünyanın bir çok Devlet Başkanları, Sanat, Spor, Kültür adamları ve medya mensuplarının katıldığı Dünya Göçebe oyunları için çalışma yapılırken, Avrasya Gazeteciler Derneği olarak bizde bir araştırma yaparak bu önemli organizasyon için İstanbul’a yakınlığı Sabiha Gökçen Havalimanı’na 50 km mesafede olması, 700 yıllık Tarihi Yörük Obaları geçmişine sahip çök geniş alanlara sahip olduğu için en uygun bölge olduğunu ortaya koyan rapor hazırlayarak, Eski Başbakan yardımcılarından Kocaeli Milletvekili sayın Fikri Işık’a verdik.

Sanayi bölgesi olarak bilinen Kocaeli tarih kültür bilim ve teknoloji bakımından da dünya çapında tanınan bir bölge. İstanbul ve İzmit gibi önemli Şehitler arasında yer alıyor. Bursa’ya 45 dakika. Bu önemli merkezlerin ram orta noktası olan Gebze, Dünya Göçebe Oyunları için en uygun yer. Sayın Fikri Işık’ın katılımı ile Sığırlık Merası Tarihi Yörük Obaları Bölgesi ve Yörüklerin sorunlarının görüşüldüğü Dernek yetkililerinin de katıldığı bir toplantıya da katılarak görüş ve önerilerimizi paylaştık.

SIĞIRLIK MERASI KÜLTÜRÜMÜZE KAZANDIRILACAK Eski Başbakan Yardımcısı, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da Kahraman’ın bu teklifine olumlu yönde yanaştı. Sığırlık Merası’nın kültürel zenginliğimize kazandırılması ve hak ettiği yeri alması gerektiğini vurgulayan Işık, bu konuda kendisi de aslen Herekeli olan Kültür Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Haluk Dursun ile görüşeceklerini belirtti. Türk Dünyası’nı bir araya getirerek her organizasyonda daha da gelişen Göçebe Oyunları’na Türkiye’nin ev sahipliğinin önemli olduğunun altını çizen Işık, Yörükleri de dinledi ve sorunlarına dair istişarelerde bulundu. 550 yıldır Fatih’in emaneti olan Sığırlık Merası’nı yakından bildiğini ifade eden Işık, üzerlerine düşen çalışmayı gerçekleştireceklerini vurguladı

HÜNKAR ÇAYIRI’NI KONUŞTUK

Sayın Işık’a ayrıca Sakarya Meydan Muharebesi ve Kop Dağı Savunması ile ilgili hazırladığımız belgesel ve kitaplarımızı da hediye ederek, Hünkar Çayırı ile ilgili görüş, Öneri ve endişelerimizi paylaştık. Fatih’in vefat ettiği alanın piknik şenlik ve düğün gibi eğlenceli yer olarak kullanılmasının Fatih’in manevi mirasına saygısızlık olduğunu söyleyerek Hünkar Çayırı’nın uluslararası düzeyde tanınan marka haline getirilmesini istedik. Fikri bey de Hünkar Çayırı için Hükümet olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Yeni dönemde Hünkar Çayırı’nın Millet Bahçesi olarak düzenleneceğini hatırlatan Işık, yakın zamanda çalışmaların başlayacağını vurguladı. Hünkar Çayırı’nın Fatih’in Otağ kurup hayatını kaybettiği yer olması hasebiyle devletin zirvesi tarafından da yakın ilgi altında bulunduğuna dikkati çeken Işık, Hünkar Çayırı’nın hak ettiği yeri yakın zamanda alacağına sözlerine ekledi. 

Toplantıda Sığırlık Merası Yörükleri ile ilgili 7 yıl önce çektiğimiz Son Yörük Obası Sığırlık merası belgeselimizin gösterimimi yapıldı.

Avrasya Gazeteciler Derneği www.agrt.net tarafından Devri Alem programı olarak bir çok TV kanalında yayınlatılan belgeselin linkini sizlerle paylaşıyor. Görüş Öneri ve yorumlarınızı bekliyoruz.

https://m.youtube.com/watch?v=KRONDTv3kq0

 

 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku