GÜNDEM:
Zeytinoğlu Verileri Değerlendirdi

17 Aralık 2018 Pazartesi 13:34

TÜİK tarafından açıklanan Eylül ayı işsizlik oranının geçen yılın aynı ayına göre 0.8 puan artışla yüzde 11.4’e yükseldiğini belirten KSO Başkanı Zeytinoğlu, işsizlik artışını ekonomideki yavaşlamanın yansıması olarak değerlendirerek, “Eylül’de hem mevsimsel etkiler, hem ekonomik yavaşlamanın etkisiyle işsizlik oranımız artarak 2009’dan bu yana en yüksek Eylül gerçekleşmesini gördü. 2017 Eylül ayında, bir evvelki yıla göre istihdam edilenlerin sayısı 1 milyon 233 bin kişi artarken, bu yıl Eylül'de istihdam edilen kişilerdeki artış 266 bin oldu. İstihdamdaki bu azalıştan da ekonomideki ivme kaybının işsizlik üzerine yansıdığını söyleyebiliriz.” açıklamasını yaptı.

Zeytinoğlu, 1.6 puan artışla yüzde 21.6’ya yükselen genç nüfustaki işsizlik oranının dikkat çekici olduğunu söyleyerek, genç işsizlik oranındaki artışın genel işsizliği de arttırdığını belirtti.

 

SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ

Zeytinoğlu, Ekim ayı sanayi üretim endeksindeki aylık yüzde 1.9, yıllık yüzde 5.7’lik gerilemeyi de değerlendirerek, “Ekonomideki durgunluğun etkisini sanayi üretiminde de görüyoruz. Yıllık üretim azalışında, imalat sanayi, ara malı üretimi ve yatırım eğilimini yansıtan sermaye mallarındaki gerileme dikkat çekiyor. Özellikle imalat sanayinde aylık yüzde 2, yıllık yüzde 6.5’luk gerilemenin Ekim ayı işsizlik oranını daha da artacağına bir işaret olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

 

Gerileme ile başlayan son çeyrek sanayi üretiminin endişe verici olduğunu belirterek, yılın son çeyreğinde ekonomik büyümede ise daralma olabileceğini söyledi.

 

ZEYTİNOĞLU BÜTÇE KONUSUNA DA DEĞİNDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Kasım ayı bütçe gerçekleşmelerine göre, gelirler yüzde 26.5 oranında artarak 81.9 milyar TL, giderler yüzde 31.1 oranında artarak 74.3 milyar TL olarak gerçekleşti.

 KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede, bütçe giderlerindeki artış oranının yüksekliğine dikkat çekerek, “Kasım ayında bütçe giderlerinin gelirlerin üzerinde artmasına rağmen bütçenin 7.57 milyar TL fazla vermesini olumlu buluyoruz.” şeklinde konuştu.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

4 günde 29 bin 98 vatandaş Kartepe Teleferiğini...
Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Kartepe Teleferiğini 4 günde 29 bin 98 vatandaş kullandı

Haberi Oku