Çocukluk yıllarımızdaki oruç tutma ve iftar sofralarını çocuklarımız ve torunlarımıza anlatıp öğretmeliyiz. Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Ramazan ayında tutulan oruç gerçekten vücuda hem madden hem manen rahatlatıyor. Oruç tutan insanlar aç olan insanların halini daha çok anlıyor. Ramazan’ın oruç, sahur, iftar ve ibadetleri gönülleri coşturuyor.

Mübarek Ramazan ayında göstermelik verilen lüks ve şatafatlı  iftar yemekleri ve üzerinden yapılan reklamlar. Ve en önemlisi bazı resmi kurum ve kuruluşların iftar yemekleriyle birilerine rant sağlaması gerçekten vicdanları rahatsız ediyor.

Türkiye genelinde mübarek Ramazan ayı her geçen gün ibadet ve huzur ayı olmaktan çıkarak eğlenceler gösterişler Ramazan ayını vesile ederek yapılan toplantılar ve eğlencelerle büyük rantların vurulduğu çıkarların sağlandığı konuma getirildi.

Giresun İş Adamı ve Bürokratları (GİRİB) Derneği tarafından organize edilen geleneksel iftar yemeği programı Gökçe Vizyondaki dernek merkezinde yapıldı. Bu programda Dernek Sekreteri İzzet Kaşık aşrı şerif okuyup dua etti. Başkan Kemal Tokmak dernek hizmetleri ile ilgili açıklama yaptı.

Biz de bir konuşma yapıp Giresun’da çocukluk yollarımızda ramazan kültürü hakkında bilgi verdik. Hanımlar komisyonu başkanı konuşma yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, derneğin hizmetlerini överek ‘dernek başkan ve yönetimi kutluyorum’ dedi. İlim irfan meclisine dönen iftar sofrasında bulunan meclis üyeleri, iş adamları ve kültür insanları konuşma yapıp ramazan kültürü ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattılar.

İFTAR YEMEĞİNE KİMLER KATILDI?

İftar yemeği programına Giresun İş Adamı ve Bürokratları Başkanı Kemal Tokmak ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, Kocaeli Büyük Şehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Büyük Şehir Daimi Encümeni Mahmut Yandık, işadamı Metin Gökçe, Çayırova SGK Müdürü İbrahim Haliloğlu, Yeniden Refah Partisi Gebze Başkanı Engin Kılıç, Gebze Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa ÖNAL, Gebze MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Yalsız, Gebze CHP Meclis Üyesi Erhan Bölük katıldı.

Dernek üyelerinin tam kadro katıldığı iftar yemeği samimi ve coşkulu bir havada geçti. Giresun İş Adamı ve Bürokratları Başkanı Kemal Tokmak yaptığı konuşmada, "Aysel Aydın Başkanlığında Hanımlar Komisyonumuz artık görevine başlamıştır.” dedi.

GİRİB’İN İFTAR PROGRAMI

GİRİB’in Merkez Mezarlığı karşısındaki Gökçe Plaza'daki yerinde düzenlediği iftar programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç, İHH Gebze Bölge temsilcisi ve çok sayıda davetli katılım gösterdi. Aynı sofra etrafında hoş bir sohbet eşliğinde gerçekleştirilen iftarın ardından konuşmalar yapıldı. ‘

AYNI SOFRADA OLMAK GURURLANDIRIYOR

 İftar yemeğinde konuşan Giresun iş adamları ve bürokratları derneği başkanı Kemal Tokmak, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, ‘’Giresunlularla 3 yıl içerisinde bir salonu GİRİB üyesiyle doldurduk. Bu kadar çok hemşerimizi üyemiz olarak aynı sofra etrafında buluşturmak bizi gururlandırıyor. Hemşerilerimiz ülkenin farklı yerlerine dağıldığında GİRİB benim Sivil Toplum Kuruluşum demeli. Sizlerle bu iftarda buluşmaktan mutluluk duyduğumu belirtiyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum’’ dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç ve bizlerde kısa birer konuşma yaparak herkese hayırlı ramazanlar temennisinde bulunduk.

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981