banner1001
İLÇE HABERLERİ:
20 bin çocuk sanat ve eğlence atölyelerinde tatil keyfi yaşadı

29 Ocak 2023 Pazar 15:05

  Büyükşehir Belediyesinin Kültür Sosyal İşler ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığının ortak çalışmasıyla düzenlediği sanat ve eğlence atölyeleri Gebze'de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde, İzmit'te ise Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 23 Ocak Pazartesi günü başlayan etkinliklerden 7 ile 13 yaş arasında toplam 20 bin çocuk faydalandı. Çocuklar 24 farklı atölyede 118 etkinliğe katıldı. 
  Karne sevincini sanat ve eğlence atölyelerinde taçlandıran minikler, etkinliklerin son gününde Gebze ve İzmit'teki kültür merkezlerini doldurdu. Kocaelili çocuklar Kongre Merkezi'nde ebru, geleneksel çocuk oyunları, filografi, panç, Türk dünyası çocuk oyunları, köy seyirlik oyunları, cam altı resim, kaşık kukla, ıhlamur baskı, ekmek ve limonata yapımı atölyelerindeki faaliyetlere katıldı. Ayrıca fuaye alanında; gezen çömlek, boncuk yapımı, kahve, ebru, bez torba boyama stantlarında da yine el becerilerini geliştirdi. Gebzede ise makrome anahtarlık ve origami atölyeleri faaliyet gösterdi. 
 Etkinlikler çerçevesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarında eğitim alan müzik bölümü öğrencileri performanslarını sergiledi. Piyano, keman, bağlama, gitar ve flüt branşlarında eğitim alan öğrenciler eğitmenlerinin gözetiminde, Kocaeli Kongre Merkezi fuayesinde kurulan sahnede birbirinden güzel eserleri seslendirdi. 
 Kocaeli Bilim Merkezi eğitmenleri ise Kocaeli Kongre Merkezi fuayesinde kurdukları stantta ilim gösterileri gerçekleştirdi. Çocuklar; basınç deneyleri, köpük şov, bulutların oluşumu ve yanma deneylerini eğlenceli gösteriler eşliğinde izleyerek öğrendi. 
 Aynı zamanda konserler ve sahne etkinlikleri düzenlendi. Çocukların çok sevdiği Onur Erol etkinliklerin ilk gününde Kocaeli Kongre Merkezi'nde, ikinci gününde ise Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde şarkılarını seslendirdi. Şehir Tiyatroların çevre bilincini aşılayan Çöp Atlas Kukla Müzikali perde açtı. Sahne etkinliklerinden birini de Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Grubu oluşturdu. Etkinliklerin son gününde ise çocuklar Kocaeli Kongre Merkezi'nde Aslan Hürkuş Kayıp Elmas filmini izledi. 
                                          


İHA
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

İş adamı fabrikadaki patlamada hayatını...
Gebze ilçesinde 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı beton üretim fabrikasında meydana gelen sanayi...

Haberi Oku